Uncategorized

Κατώτερος των περιστάσεων

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επικρατήσει απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και ηττήθηκε βαριά με 63-90 γνωρίζοντας μετά από καιρό μια ήττα και ειδικά στο γήπεδο του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για τη αρχική πεντάδα επέλεξε τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Θυμίζουμε πως εκτός δωδεκάδας έμεινε ο Κώστας Παπανικολάου λόγο τενοντίτιδας στο γόνατο και ο Βασίλης Τολιόπουλος λόγο ίωσης.

Οι ερυθρόλευκοι δεν ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι λόγο του γεγονότος ότι οι φιλοξενούμενοι στις πρώτες τους επιθέσεις έπαιρναν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και ανανέωναν τις κατοχές τους. Βέβαια αυτό εν συνεχεία άλλαξε και χάρις τον Πρίντεζη που είχε 6 πόντους οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 10-6 στο 4’. Παραταύτα οι Ισπανοί είχαν απάντηση κυρίως επιθετικά και βρέθηκαν χάρις σε τρίποντο του Νόρμαν στο +6 (12-18). Δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου πέρασε και ο Τόμπσον στο παρκέ αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι και τελικά η Μπαρτσελόνα στο φινάλε του δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 17-22.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με τον Ολυμπιακό να ήταν στο -5 και κάποια στιγμή στο -7 πράγμα που έδειχνε ότι οι γηπεδούχοι δεν είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση στο παρκέ με τους προτελευταίος στην βαθμολογία να έβρισκαν αρκετά σουτ τριών πόντων. Όμως η ομάδα του Σφαιρόπουλου 4 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου έβγαλε αντίδραση και χάρις σε 4 πόντους του Μπράουν και ένα φοβερό κάρφωμα του ΜακΛίν (ο Αμερικανός είχε 8 πόντους και 3 ριμπάουντ κατά την διάρκεια της παραμονής του στο παρκέ) μείωσε σε 33-34. Φοβερός από πλευράς των ερυθρόλευκων ήταν και ο Σπανούλης που είχε είδη 10 πόντους και 4 ασίστ με φοβερές ενέργειες. Τελικό σκορ ημιχρόνου το 38-40 υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν αρχικά με την ίδια πεντάδα που ξεκίνησαν την αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν νευρικά την τρίτη περίοδο καθώς επιθετικά δεν διέθεταν την ηρεμία να κυκλοφορήσουν την μπάλα και αμυντικά άφηναν πόλους διαδρόμους στην Μπαρτσελόνα με αποτέλεσμα αυτοί να πήραν προβάδισμα 41-48. Χαρακτηριστικό ήταν πως η ομάδα του Έλληνα προπονητή είχε να περάσει μπροστά στο σκορ από την πρώτη περίοδο. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι Ισπανοί έφτασαν και στο +16 με τους ερυθρόλευκους να επιχειρούσαν συνεχώς τρίποντα που δεν έβρισκαν στόχο. Όμως η επιστροφή από τον θρύλο έγινε άμεσα και με τρίποντο του Πρίντεζη το παιχνίδι πήγε στο 49-68. Τελικό σκορ τρίτου δεκαλέπτου το 52-63.

Η τέταρτη περίοδος ήταν αυτή που θα έκρινε τον νικητή στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να ήταν στο -11 και να έπρεπε να επιστρέψει στο σκορ άμεσα. Αυτή η προσπάθεια άρχισε με τον χειρότερο τρόπο καθώς η Μπαρτσελόνα με δύο σερί τρίποντα βρέθηκε στο +17 (52-69). Όπως φαίνεται και στο σκορ οι ερυθρόλευκοι ήταν κάκιστοι επιθετικά έχοντας μόλις 52 πόντους σε 32 λεπτά. Ήταν φανερά κουρασμένοι γηπεδούχοι και αυτό αποτυπωνόταν στο παρκέ ειδικά στα ριμπάουντ που οι γηπεδούχοι τα «μάζευαν» πολύ εύκολα (55-77). Τραγικό ήταν και το ποσοστό στα σουτ έξω από την γραμμή που ήταν 4/26 μέχρι τότε. Τελικό σκορ στον Πειραιά το τραγικό 63-90 με μόλις 10 πόντους στο τελικό δεκάλεπτο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!