Uncategorized

Και τώρα όλα για όλα στο Game 4

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο παιχνίδι στο Κάουνας αφού ηττήθηκε με 80-60 και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όντας πίσω με 1-2 στην σειρά. Τώρα η αναμέτρηση της Πέμπτης είναι ένας πραγματικός τελικός με τους ερυθρόλευκους να πρέπει να κερδίσουν αλλιώς θα αποχαιρετίσουν το Final Four. 

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν πολύ κομβική για την συνέχεια και γι’ αυτό τόσο ο Γιώργος Μπόγρης μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου που γνωρίζαμε από τις προηγούμενες ημέρες ότι θα ρίσκαραν να παίξουν έχοντας αμφότεροι προβλήματα τραυματισμών, όσο και ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ που αποφάσισαν από μόνοι τους να βοηθήσουν βρίσκονταν κανονικά στην διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου που ναι μεν στα χαρτιά φαινόταν ότι είχε να διαχειριστεί ένα πλήρες ρόστερ αλλά στην πραγματικότητα βρέθηκε αντιμέτωπος και με την ετοιμότητα των συγκεκριμένων παικτών. 

 Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα, ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ και ο Ισπανός Γκαρθία Γκονζάλεθ. 

 Αρχικές πεντάδες :

Ζάλγκιρις : Πάνγκος, Μίτσιτς, Γιανκούνας, Ουλανόβας και Ντέιβις. 

Ολυμπιακός : Σπανούλης, Ρόμπερτς, Παπαπέτρου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ. 

 Οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα του ύψους που είχαν απέναντι στους «κοντούς» του Ολυμπιακού στις αλλαγές αλλά η ομάδα του Πειραιά έλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού και βρέθηκε μπροστά με 4-10 και 7-13 στην συνέχεια έχοντας τον Ρόμπερτς με 7 πόντους (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο). Στα μισά του δεκαλέπτου ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πέρασε στο παρκέ παίρνοντας την θέση του ΜακΛίν που είχε προσθέσει 2 πόντους έως τότε. Χαρακτηριστικό ήταν πως οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν συνεχώς να χτυπήσουν στα αργά πόδια των παικτών της Ζάλγκιρις παρά να εκτελούν από την περιφέρεια, πράγμα που σχετικά τους είχε φέρει αποτέλεσμα. Βέβαια με ένα σερί 15-6 η ομάδα από το Κάουνας πήρε προβάδισμα με 16-19, με την περίοδο να έληξε με σκορ 21-19. 

Αυτό που έπρεπε να διορθώσει άμεσα η ελληνική ομάδα ήταν το θέμα των ριμπάουντ καθώς οι Λιθουανοί είχαν στα πρώτα δέκα λεπτά τέσσερα επιθετικά εκ των οποίων τα τρία τα είχε πάρει ο Καβαλιάουσκας απέναντι στον Μιλουτίνοφ που φαινόταν αρκετά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Εν συνεχεία το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός τόσο αμυντικά που έχανε τις μονομαχίες κοντά στο καλάθι όσο και επιθετικά με την μπάλα δεν κυκλοφορούσε σωστά, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν το μεγαλύτερο προβάδισμα τους στον αγώνα με 37-24 και ένα +13 στο 15′. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να ήταν τραγικοί και η Ζάλγκιρις βρέθηκε μπροστά με 44-28. Παρά ταύτα η ομάδα του Σφαιρόπουλου κατάφερε να μαζέψει λίγο την διαφορά με ένα 0-6 επί μέρους σκορ και το ημίχρονο τελείωσε με 47-36. 

Πραγματικά αν εξαιρέσουμε τα πρώτα πέντε λεπτά του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός στο αμυντικό κομμάτι και αυτό το διαπίστωνε κανείς κοιτάζοντας μόνο το σκορ και τους 47 πόντους που είχε δεχθεί. Οι πειραιώτες άρχισαν την τρίτη περίοδο με τους Σπανούλη, Μπράουν, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και ΜακΛίν. Παρότι λοιπόν ο θρύλος δεν είχε κανέναν δικό του παίκτη με διψήφιο νούμερο πόντων και η Ζάλγκιρις κρατούσε συνεχώς την υπέρ της διαφορά, χρόνος υπήρχε και πολύς μάλιστα για τους φιλοξενούμενους που στο 25΄ήταν πίσω με 53-41. Ακολούθως και μετά από ένα λεπτό, ο Σπανούλης κέρδισε το φάουλ από τον Καβαλιάουσκας στην προσπάθεια του για καλάθι και εν συνεχεία ο ψηλός των Λιθουανών δέχθηκε τεχνική ποινή με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να ξανά μπήκαν στο παιχνίδι μειώνοντας σε 54-46. Σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο το 67-50 με τους φιλοξενούμενους να ξανά έχασαν την συγκέντρωση τους στο φινάλε του δεκαλέπτου. 

Ο Ολυμπιακός εκεί που πήγε να γυρίσει το παιχνίδι έχασε ξανά τον έλεγχο του και αυτό το -17 έμοιαζε με θαύμα αν ανατρεπόταν στην τελευταία περίοδο. Βέβαια με την διαφορά να είχε φτάσει στο -23, οι παίκτες φαινόταν ότι είχαν παρατήσει το παιχνίδι κρατώντας κατά κάποιο τρόπο δυνάμεις για τον τελικό της Πέμπτης. Από εκεί και πέρα τα επόμενα λεπτά ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα με το τελικό σκορ στο game 3 να ήταν το 80-60 και την Ζάλγκιρις να έκανε το 1-2 κατακτώντας τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για την πρόκριση στο Βελιγράδι. 

Τα δεκάλεπτα : 21-19, 26-13, 20-14, 13-10

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!