Uncategorized

Μετά το βόλλεϋ “πάτησε” και τον ΠAOK στο μπάσκετ!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ στο άδειο -λόγω τιμωρίας- ΣΕΦ με 96-77, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της STOIXIMAN Basket League. Εκτός 12άδας ήταν οι τραυματίες Γιώργος Πρίντεζης, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Κιμ Τιλί (ο τελευταίος έχει τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν).

Με καλή άμυνα και επιθετικούς οδηγούς τους Μπράιαν Ρόμπερτς και Κάιλ Γουίλτζερ οι “ερυθρόλευκοι” έχτισαν μια διαφορά 15π. (22-7 στο 7′). Ωστόσο, τα αλλεπάλληλα λάθη (συνολικά 8 στο πρώτο δεκάλεπτο) και η αμυντική ολιγωρία της ομάδας μας, επέτρεψαν  στον ΠΑΟΚ να μειώσει στο καλάθι με ένα σερί 13-0 (22-20). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ωστόσο, αντέδρασαν άμεσα… Πίεσαν στην άμυνα, κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα στην επίθεση, πήγαν σε καλές επιλογές (κυρίως με τους Κώστα Παπανικολάου, Βαγγέλη Μάντζαρη και Γιάνις Στρέλνιεκς) και ανέκτησαν τον απόλυτο έλεγχο (+18, 51-33, στο 19′).

Η ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό στο +16 (53-37), όμως, στην επανάληψη δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός… Για περίπου τέσσερα λεπτά έχασε κάθε επαφή με το καλάθι και έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να μειώσει στους 6π. (53-47, στο 24′). Στο σημείο, αυτό, όμως, οι “ερυθρόλευκοι” αφυπνίστηκαν… Βελτίωσαν την άμυνά τους, “χτύπησαν” τόσο από την περιφέρεια, όσο και μέσα στην ρακέτα και εκτόξευσαν την διαφορά στους 21π.  (73-52 στο 29′).

Παρότι η υπόθεση νίκη έμοιαζε να έχει κριθεί, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν χαλάρωσαν… Αντίθετα με πρωταγωνιστή τον Ιωάννη Παπαπέτρου ανέβασαν κι άλλο την διαφορά (25π.,  91-66 στο 37′). Αξίζει να σημειωθεί πως στα τελευταία τρία λεπτά πάτησε παρκέ και ο 18χρονος γκαρντ, Νίκος Αρσενόπουλος.

Δεκάλεπτα: 25-20, 53-37, 73-55, 96-77.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!