Uncategorized

Άνετο απόγευμα στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε πολύ εύκολα  με 104-69 του Προμηθέα στο ΣΕΦ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και πλέον ετοιμάζετε για τα play offs όπου στον πρώτο γύρο θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα της Κύμης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλους να θυμίσουμε πως δεν είχε στην διάθεσή του για άλλη μια φορά τόσο τον Γιώργο Πρίντεζη όσο και τον Νικόλα Μιλουτίνοφ οι οποίοι θα επιστρέψουν κατά πάσα πιθανότητα στους τελικούς ενώ εκτός έμεινε λόγο προβλήματος στο δόντι ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Επίσης να προσθέσουμε πως οι φιλοξενούμενοι πριν το παιχνίδι βρίσκονταν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ( μια πίσω από τους ερυθρόλευκους) έχοντας κάνει μια εξαιρετική σεζόν που απεικονιζόταν και στον πίνακα της κατάταξης.

Στην αρχική πεντάδα για τους Πειραιώτες βρισκόταν οι Σπανούλης, Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς, Γουίλτζερ και ΜακΛίν.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά Βασίλης Σπανούλης βραβεύτηκε από τον ΕΣΑΚΕ για το γεγονός ότι πλέον βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πρώτους σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος από το 1992. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ κακοί αμυντικά με τον Προμηθέα σχεδόν σε όλες του τις επιθέσεις να έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι. Από την άλλη στο κομμάτι της επίθεσης η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε τον Στρέλνιεκς με 9 πόντους και 3/3 τρίποντα έχοντας παράλληλα καλή κυκλοφορία της μπάλας. Εν συνεχεία και προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα κοντά στο καλάθι με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να ήταν μπροστά. Σκορ στην πρώτη περίοδο το 22-28.

Πραγματικά ήταν πολύ κακοί οι Πειραιώτες στο παρκέ χάνοντας μάλιστα και πολλά εύκολα καλάθια, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνταν με 28-36 στο 13’. Χαρακτηριστικό ήταν πως μέσα σε 5 λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι δεν είχαν κάνει ούτε ένα φάουλ δείχνοντας έτσι το ότι δεν ήταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Βέβαια ακολούθως οι Πειραιώτες έκαναν κάποιες καλές άμυνες με αποτέλεσμα να βρήκαν ρυθμό και στην επίθεση παίρνοντας προβάδισμα με 41-40 στο 17’. Τελικό σκορ στο πρώτο ημίχρονο το 48-47.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός ξεκίνησε παίρνοντας το μεγαλύτερο προβάδισμα του στον αγώνα χάρις σε τρίποντο του Γουίλτζερ που έγραψε το 51-47. Η καλή απόδοση των γηπεδούχων είχε και συνέχεια καθώς η ομάδα έφτασε στο +10 χάρις σε κλέψιμο και καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Ρόμπερτς που έφτασε τους 5 προσωπικούς πόντους. Από εκεί και πέρα το σκορ άνοιξε αρκετά με τους ερυθρόλευκους να είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Γουίλτζερ με 19 πόντους και να προηγούνταν με 71-50 έχοντας δεχθεί μόλις 3 πόντους σε 8 λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο. Με 1.28 να είχε μείνει για το φινάλε της περιόδου ο Γιάννης Σφαιρόπουλους πέρασε στο παρκέ και τον Τσουμάνη που βρέθηκε μαζί στο γήπεδο τόσο με τον Τολιόπουλο όσο και με τον Αρσενόπουλο. Σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο το 77-52.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν χρειάστηκε τα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ώστε να ξεκαθαρίσει την υπόθεση νίκη στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και έτσι η τέταρτη περίοδος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Πολύ θετικός ήταν ο Ανδρέας Τσουμάνης ο οποίος πέτυχε και 4 συνεχόμενους πόντους σε δύο συνεχόμενες επιθέσεις μετά από ασίστ των Μπόγρη και Τολιόπουλου. Μάλιστα καλό παιχνίδι έκανε και ο Γιώργος Μπόγρης ο οποίος είχε φτάσει τους 14. Επιπλέον ο Έλληνας ψηλός του θρύλου ήταν αυτός που πέτυχε τον εκατοστό πόντο της ομάδας του κάνοντας το 100-66.  Τελικό σκορ στο ΣΕΦ το επιβλητικό 104-69 με τους ερυθρόλευκους να πήραν μια εύκολη νίκη και να έδειξαν έτοιμοι για τα play offs τα οποία ξεκινούν την Τετάρτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!