Uncategorized

Ήττα με κακό β’ ημίχρονο και “σφάξιμο” στο φινάλε!

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επικρατήσει του Παναθηναϊκού, ο οποίος ισοφάρισε την σειρά των τελικών του πρωταθλήματος σε 1-1, δίνοντας νέα τροπή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε όλους τους παίκτες στην διάθεση του εκτός των γνωστών τραυματιών Αγραβάνη, Τιλί.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τους Σπανούλη, Ρόμπερτς, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ.

Στην πρώτη περίοδο, οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ με τον Γκιστ για να ακολουθήσει ένα σερί 5-0 απ’ τους ερυθρόλευκους. Οι ερυθρόλευκοι έβγαζαν ενέργεια σε κάθε άμυνα δυσκολεύοντας τους φιλοξενούμενους, ενώ στην επίθεση πήγαιναν δυνατά σε κάθε φάση. Καλάθης και Λοτζέσκι έβρισκαν στόχο με τους Ρόμπερτς και Παπανικολάου όμως να απαντάνε και να διαμορφώνουν το 15-11. Ο Παναθηναϊκός με καλές άμυνες και με ένα σερί 10-0 πήρε κεφάλι στο σκορ κάνοντας το 15-21 αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει ταιμ αουτ. Ο Σπανούλης με μια μαγευτική κίνηση ξάπλωσε τον Όγκαστ και διαμόρφωσε το 17-21 ξεσηκώνοντας την κερκίδα. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 25-25, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 25-27.
Στην δεύτερη περίοδο, οι πράσινοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ με τρίποντο του Λοτζέσκι, με τον Παπαπέτρου όμως να μειώνει σε 27-30. Ο Όγκαστ ξαναέφερε το ματς στο +5 αλλά ένα κάρφωμα του ΜακΛιν και 2 σερί τρίποντα των Γουίλτζερ και Παπαπέτρου έφεραν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 35-32. Ο Παναθηναϊκός μείωνε συνέχεια στον πόντο χωρίς να πάρει κεφάλι στο σκορ. Από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός ενώ ήταν αμυντικά καλός δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση. Ο Στρένλιενκς έσπασε το ρόδι με ένα σουτ απ’ την περιφέρεια δίνοντας προβάδισμα 4 πόντων αλλά ο Καλάθης απάντησε γράφοντας το 41-40. Ο Μπράιν Ρόμπερτς με ατομική προσπάθεια έκανε το 43-40 το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Ο Ρίβερς προσπάθησε να ψαλιδίσει και άλλο την διαφορά με ένα λέι απ στον αιφνιδιασμό στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου, αλλά δέχτηκε ένα μεγαλοπρεπές στοπ  απ’ τον Κώστα Παπανικολάου.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Ρίβερς ισοφάρισαν σε 43-43, με τους πειραιώτες να είναι πολύ νευρικοί και βιαστικοί στις αποφάσεις τους. Και οι 2 ομάδες ήταν πολύ άστοχες και δεν μπορούσαν να βρουν σκορ. Έπειτα από 4 λεπτά στο δεκάλεπτο, ο Καλάθης με ένα φλότερ έβαλε ξανά τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού κάνοντας το 43-45 ενώ ο Γκιστ με ένα κάρφωμα ανέβασε την διαφορά σε 43-47. Ο Σπανούλης αρχικά με ένα ντραιβ και στην συνέχεια μείωσε σε 47-49 για να ‘ρθει ο Παπαπέτρου και να δώσει προβάδισμα για τον Ολυμπιακό με 50-49. Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Μάικ Τζέιμς να σκοράρει 7 συνεχόμενους πόντους κάνοντας το σκορ 50-56 και δίνοντας το μεγαλύτερο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η διαφορά μεγάλωσε σε 50-60, για να ‘ρθει ο Παπαπέτρου να μειώσει με 2/2 βολές σε 52-60. Οι πράσινοι είχαν τον μομέντουμ με τον Νικ Καλάθη να αυξάνει την διαφορά στο +13. Ο Μπόμπι Μπράουν μείωσε με ένα τρίποντο στον αιφνιδιασμό για το 55-65 αλλά ο καυτός Μάικ Τζέιμς έφερε την διαφορά ξανά στον +12. Ο Πρίντεζης με 2 πεταχτάρια μείωσε στους 8, 4’18΄΄ πριν την λήξη δίνοντας ελπίδες στους γηπεδούχους. Ο Πρι μείωσε και άλλο την διαφορά με 2/2 βολές έκανε το 61-67 και τρέλανε τον κόσμο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τζέιμς και Πρίντεζης ευστόχησαν σε βολές για το 62-69 ενώ απέμενα 2’05’’ για την λήξη. Ο Σπανούλης μείωσε στους 5 με ένα εύστοχο λει απ και οι Παπαπέτρου και Μπράουν με 1/2 βολές έκαναν το 66-69. Ένα σφύριγμα 21’’ πριν το φινάλε έκανε έξαλλους τους οπαδούς των ερυθρόλευκων. Ο Σίγκλετον μείωσε σε 66-70 δίνοντας μαξιλαράκι ασφαλείας στους πράσινους. Στην τελευταία επίθεση όμως δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση ενώ ο πρώην ο ερυθρόλευκος Ματ Λοτζέσκι διαμόρφωσε το τελικό 66-71. 
Το κακό τρίτο δεκάλεπτο, οι 9 χαμένες βολές και οι βιαστικές αποφάσεις ήταν αυτά που στέρησαν την νίκη στον Ολυμπιακό πετώντας, την καλή εμφάνιση του πρώτου ματς, στα σκουπίδια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!