Uncategorized

Άλωσε το OAKA o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια φοβερή εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών και κέρδισε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό και του διαιτητές με σκορ 65-75. Πλέον οι ερυθρόλευκοι έχουν το πάνω χέρι στην σειρά αφού διαθέτουν το πλεονέκτημα έδρας και την Πέμπτη θα διεκδικήσουν το 2-0 στο ΣΕΦ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλους είχε στην διάθεσή του όλους τους παίκτες που ήταν από τραυματισμό και με όπλο την προηγούμενη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ ήθελε να πάρει το πρώτο αγώνα της σειράς και να πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Για να γινόταν όμως αυτό οι ερυθρόλευκοι θα έπρεπε να έπαιρναν πολλές βοήθειες και από τους Αμερικανούς τους που θα ήταν το κλειδί της νίκης.

Αρχική πεντάδα : Σπανούλης, Ρόμπερτς, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ.

Το ξεκίνημα για τους ερυθρόλευκους ήταν αρκετά θετικό καθώς είχαν τον Ρόμπερτς με 5 πόντους σε ένα λεπτό και βρισκόντουσαν μπροστά από την πρώτη επίθεση (0-5). Να σημειωθεί πως στο προηγούμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα, ο Αμερικανός γκαρντ είχε εξαιρετική παρουσία και αυτό ήθελε να δει από αυτόν και σήμερα ο προπονητής του. Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν διατήρησαν το μικρό προβάδισμα που είχαν έως και τα μέσα της πρώτης περιόδου όπου και έγινε το πρώτο τάιμ άουτ (9-11). Βέβαια μετά από το πρώτο κάλεσμα στους πάγκους η ομάδα του Πειραιά δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στο παρκέ αφού έκανε αρκετά λάθη κυρίως επιθετικά βρισκόμενη πίσω με 21-16. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η πίεση των γηπεδούχων σε όλο το γήπεδο και η μη οργάνωση του Ολυμπιακού στο κομμάτι της επίθεσης είχε ως αποτέλεσμα το σκορ της πρώτης περιόδου να ήταν το 26-19.

Χαρακτηριστικό ήταν πως ο Θρύλος είχε ευστοχήσει μόλις σε 3 σουτ σε όλο το προηγούμενο δεκάλεπτο ενώ οι υπόλοιποι πόντοι ήταν από βολές. Ακολούθως ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι το +10 και το 29-19 αλλά χάρις σε καλάθι του Παπαπέτρου και τρίποντο του Μάντζαρη στον εφοδιασμό η διαφορά μειώθηκε στους 5 (29-24). Εν συνεχεία και από τις δύο πλευρές υπήρχαν πολλές άστοχες προσπάθειες με τον Ολυμπιακό να έχανε συνεχώς ευκαιρίες για να μειώσει το σκορ ακόμα περισσότερο. Όμως χάρις σε τρίποντο του «Πάπι» και ένα εύκολο καλάθι του «Παπ» η ομάδα του Σφαιρόπουλου πέρασε ξανά μπροστά με 30-31. Να δώσουμε βάση στην εξαιρετική άμυνα των Πειραιωτών καθώς είχαν αναγκάσει πολλές φορές τους παίκτες των γηπεδούχων να πάνε σε τραβηγμένες ενέργειας ενώ φαινόταν ότι είχε γίνει καλή δουλειά μέχρι τότε στην αντιμετώπιση του Καλάθη. Τελικό σκορ στο πρώτο ημίχρονο το 32-35 με τους ερυθρόλευκους να είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Ρόμπερτς με 9 πόντους και τον Παπαπέτρου να ακολουθούσε με 7. Τέλος να αναφέρουμε πως ο Ολυμπιακός ήταν έξαλλος από την διαιτησία του πρώτου ημιχρόνου και η θέση της ομάδας ήταν η εξής : “Κάθε φορά ξεπερνούν τους εαυτούς τους. Είμαστε περίεργοι μέχρι που είναι αποφασισμένοι να φτάσουν οι κύριοι Παναγιώτου και Διαμαντής. Έχουν ακόμα 20 λεπτά να γράψουν ιστορία”!

Με τους ίδιους πέντε που ξεκίνησε το παιχνίδι άρχισε τρίτη περίοδο η ομάδα από το Λιμάνι. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του ρυθμού προηγούμενοι μέχρι και με 8 πόντους διαφορά ενώ το θετικό ήταν ότι πλέον έβρισκαν πολλές επιλογές στο επιθετικό μέρος του γηπέδου. Στο 24’ ο Κώστας Παπανικολάου βρέθηκε στο παρκέ μετά από μια διεκδίκηση ενός επιθετικού ριμπάουντ αλλά ο Έλληνας φόργουορντ σηκώθηκε γρήγορα μην έχοντας ευτυχώς κάποιο πρόβλημα. Πάντως οι διαιτητές συνέχιζαν το έργο τους να σταματήσουν τον Ολυμπιακό και έστειλαν γρήγορα γρήγορα τόσο τον Μιλουτίνοφ όσο και τον Πρίντεζη στον πάγκο φορτωμένους με φάουλ που δεν υπήρχαν. Επίσης στο ΟΑΚΑ επέστρεψαν και οι περίφημες «σειρήνες» οι οποίες είχαν απαγορευτεί αλλά βλέπετε για τον Παναθηναϊκό όλα αλλάζουν. Ο πρώτος παίκτης για να επιστρέψουμε στα αγωνιστικά των Πειραιωτών που έφτασε διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Παπαπέτρου χάρις σε τρίποντο. Σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο το 49-52.

Η τέταρτη περίοδος ήταν φυσικά αυτή θα έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης με τους ερυθρόλευκους να ξεκίνησαν με σερί 0-5 και ισάριθμους πόντους του Στρέλνιεκς ο οποίος έστειλε την διαφορά στο +8 (49-57). Και για να επιστρέψουμε στο θέμα των διαιτητών ο Ολυμπιακός στο 5’ της περιόδου είχε 0 φάουλ ενώ ο Παναθηναϊκός 7! Τα συμπεράσματα δικά σας. Ακολούθως στο παρκέ πέρασε και κ Μπόγρης ο οποίος έδωσε μια σημαντική ασίστ στον Παπανικολάου που με τρίποντο έγραψε το 59-66. Μέχρι τότε οι φιλοξενούμενοι είχαν πραγματοποιήσει μια πολύ καλή εμφάνιση με συγκέντρωση και αποφασιστικότητα και θα ήταν κρίμα αν έχανα μια τόσο μεγάλη ευκαιρία σαν αυτή (60-68 στο 37’). Έχοντας όμως όλα αυτά δεν γίνεται να χάσεις ένα αγώνα και αυτό το επιβεβαίωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης που με το τρίτο δικό του τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στην ομάδα του (60-71). Όμως αυτός που τους έκλεισε το σπίτι ήταν ο ΜακΛίν που με δύο συνεχόμενα καλάθια κλείδωσε την νίκη. Τελικό σκορ στο ΟΑΚΑ το 65-75 με τον Ολυμπιακό να έκανε το διπλό στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και να πήρε το πλεονέκτημα έδρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!