Uncategorized

Έξω η Αγγλία! Η Κροατία στον τελικό του Μουντιάλ!

Η Κροατία έκανε μια μεγάλη υπέρβαση καθώς επικράτησε με 2-1 της Αγγλίας (όντας πίσω στο σκορ) στην παράταση για τον δεύτερο ημιτελικό και πέρασε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Εκεί θυμίζουμε βρίσκεται από χθες η Γαλλία που κέρδισε το Βέλγιο με 1-0.

Τα τρία λιοντάρια ξεκίνησαν απίθανα το παιχνίδι καθώς μόλις στο 5’ άνοιξαν το σκορ. Ο Ντέλε Άλι κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή, ο Τρίπιερ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλα την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας γράφοντας το 1-0 πολύ νωρίς. Αν και η Κροατία άρχισε μουδιασμένα, εν συνεχεία και όσο περνούσαν τα λεπτά έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να απειλήσει τον Πίκφορντ χωρίς όμως κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Σκορ στο πρώτο ημίχρονο το 1-0 με τις δύο ομάδες να έδειχναν θέληση να βγουν μπροστά.

Πράγματι το δεύτερο 45λεπτο ήταν πολύ πιο ανοιχτό με την Κροατία να έψαχνε την ισοφάριση και την Αγγλία να προσπαθούσε να χαλάσει των αντιπάλων της. Αυτό το έκανε καλά μέχρι τι 68’ καθώς από το πουθενά σχεδόν η ομάδα του Ντάλιτς ισοφάρισε. Ο Βρσάλικο έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Πέρισιτς μπήκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή νίκησε άμυνα και τερματοφύλακα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ οι Κροάτες είχαν και δοκάρι καθώς ο Πέρισιτς επωφελήθηκε από το λάθος και σουταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα ωστόσο να μην του έκανε το χατίρι και να κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Από εκεί και πέρα αν και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω καμία ομάδα δεν βρήκε σκορ με αποτέλεσμα να οδηγήθηκαν στην παράταση.

Στα επόμενα 30 λεπτά της παράτασης οι ομάδες όπως ήταν λογικό είχαν ξεμείνει από δυνάμεις αλλά την υπέρβαση την έκανε η Κροατία που εκμεταλλεύτηκε την κακή εκτίμηση της φάσης από τους αμυντικούς της Αγγλίας και έκανε την ολική ανατροπή με γκολ του Μάντζουκιτς στο 108’. Τελικό σκορ το 1-2 με την Κροατία να πήρε μια μεγάλη πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Μουντιάλ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!