Uncategorized

Τα νέα δεδομένα και οι σκέψεις του Μπλατ

Σε αντίθεση με τους Βασίλη Σπανούλη και Κώστα Παπανικολάου που συμφώνησαν σε όλα με τους αδερφούς Αγγελόπουλους και ανανέωσαν το συμβόλαιο τους, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Κώστα Σλούκα που αρνήθηκε την παραμονή του στο λιμάνι.

Θυμίζουμε πως στην πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών, ο ατζέντης του Έλληνα παίκτη είχε διαφωνήσει μόνο στο οικονομικό με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ κ. Σκινδίλια πράγμα που έδειχνε ότι εύκολα ή δύσκολα ο Παπαπέτρου θα έμενε στον Ολυμπιακό. Εν συνεχεία ακολούθησε η συνάντηση του ίδιου με τους ηγέτες της διοίκησης της ομάδας όπου και εκεί αν και όλα έδειχναν καλά κάτι «βρώμαγε» στο βάθος της υπόθεσης. Βλέπετε, όταν ένας παίκτης συναντιέται με την διοίκηση μιας ομάδας (έχοντας μιλήσει και προηγούμενες φορές) πρέπει να βγει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, είτε θα μείνει στον σύλλογο είτε όχι. Στο συγκεκριμένο λοιπόν θέμα κανένα από αυτά τα αποτελέσματα δεν βγήκε (τουλάχιστον δεν το μάθαμε) πράγμα που σε πολλούς φίλους των ερυθρόλευκων έβαλε υποψίες για την παραμονή του παίκτη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον Θρύλο δεν θα λείψει ο Παπαπέτρου, άλλωστε οποίος θέλει να μένει στην ομάδα δεν λογαριάζει τίποτα.

Ας περάσουμε όμως τώρα στον σχεδιασμό του Ντέιβιντ Μπλάτ, ο οποίος η αλήθεια είναι ότι μετά τις χθεσινές εξελίξεις θα υποστεί κάποιες σημαντικές διαφορές. Από την στιγμή λοιπόν που ένας γηγενείς παίκτης έφυγε και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να έχουν έντονο το ελληνικό στοιχείο θα πρέπει είτε να αποκτήσουν κάποιον άλλον στην θέση του, είτε να αυξήσουν σε 7 τους ξένους και να επικεντρωθούν κυρίως στην Ευρώπη (αυτό που θέλουν δηλαδή πιο πολύ).

Πάμε λοιπόν να πούμε δυο λόγια για το πρώτο σενάριο. Έλληνες αυτή τη στιγμή στην αγορά που παίζουν στην θέση 3-4 είναι ελάχιστοι. Ο λόγος φυσικά για τον Στρατό Περπέρογλου και τον Σάσα Βεζένκοφ οι οποίοι παίζουν δυνατά στο μυαλό του προπονητή των Πειραιωτών και ίσως μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον. Μάλιστα το όνομα του πρώτου σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει πέσει ήδη στο τραπέζι και αν τελικά αποφασιστεί η επιστροφή του στο ΣΕΦ τότε θα μιλάμε για μια πολύ εύκολη υπόθεση καθώς ο παίκτης είναι ελεύθερος. Ωστόσο, ελεύθερος και σε πολύ καλύτερη ηλικία είναι και ο Βεζένκοφ ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα και έδειξε ότι μπορεί να σταθεί εύκολα στο κορυφαίο επίπεδο. Αν με βάζατε να επιλέξω θα διάλεγα χωρίς καμία αμφιβολία τον Βούλγαρο με το ελληνικό διαβατήριο και αυτό γιατί ο Περπέρογλου όσα και να έχει προσφέρει και όσο γνωστή είναι η κλάση του, έχει φτάσει τα 34 και είναι χρόνια μακριά από το επίπεδο Ευρωλίγκας.

Από την άλλη όμως υπάρχει και η επιλογή να προχωρήσει η ομάδα με 7 ξένους και να επικεντρωθεί στις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις. Να τονίσουμε πως το όριο των 6 Ελλήνων υπάρχει μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι στην Ευρωλίγκα επομένως αν τελικά υπερισχύσει αυτή η επιλογή τότε θα προστεθούν στο ρόστερ δύο φόργουορντ και ένας γκαρντ (όλοι ξένοι). Κλείνοντας, μιας και είμαστε στο θέμα των ξένων να πούμε πως αν ο Μιλουτίνοφ αναχωρήσει για τους Σπερς και το ΝΒΑ τότε η ομάδα του Πειραιά θα στραφεί στην αγορά και για άλλη προσθήκη στη θέση 5.

Σίγουρα ο Μπλάτ όλα αυτά τα έχει αναλύσει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και φυσικά έχει στο μυαλό του πολλούς παίκτες που θα θέλει να φέρει στον Ολυμπιακό προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα αποδίδει στο παρκέ. Οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις αποφάσεις του προπονητή και φυσικά της διοίκησης γιατί ας μην ξεχνάμε ότι αυτή βάζει τα λεφτά και αυτή διαπραγματεύεται ώστε ο κοουτς να πάρει αυτό που θέλει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!