Uncategorized

Νίκη και πρώτο μεγάλο βήμα!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 της Μπέρνλι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τα play offs του Europa League και έθεσε γερές βάσεις ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στην Αγγλία σε μια εβδομάδα (Πέμπτη 30/8). Τα γκολ για την ομάδα του Πειραιά τα πέτυχαν ο Φορτούνης στο 19’ και στο 60’ και ο Μπουχαλάκης στο 49’.

Ο Πέδρο Μαρτίνς για την αρχική επέλεξε τους ενδεκάδα των δύο προηγούμενων αγώνων με την Λουκέρνη. Πιο αναλυτικά ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τη εστία, δεξιά στην άμυνα ο Ομάρ, αριστερά ο Τσιμίκας, οι Βούκοβιτς και Μιράντα πλαισίωσαν το κέντρο της άμυνας, οι Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, δεξιά στην επίθεση ο Λάζαρος, αριστερά ο Ποντένσε και ο Φορτούνης πίσω από τον προωθημένο Γκερέρο.

Να πούμε πως στο πάγκο για του ερυθρόλευκους ήταν οι Χουτεσιώτης, Νάτχο, Φετφατζίδης, Ανσαριφάρντ, Βρουσάι, Τοροσίδης και Σισέ πράγμα το οποίο σημαίνει ότι εκτός έμειναν οι Γκιγιέρμε και Χασάν που αποτελούν τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα των Πειραιωτών.

Από την άλλη πλευρά ο Σον Ντάιτς επέλεξε τους : Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Γκίμπσον, Λονγκ, Γουόρντ, Κορκ, Χέντρικ, Τέιλορ, Γκούντμουντσον, Γουντ, Μπαρνς. Με την πρώτη ματιά βλέπουμε πως η αγγλική ομάδα δεν είχε τον Χάρτ κάτω από τα δοκάρια αλλά τον είχε στον πάγκο μαζί με τους Λόουτον, Ταρκόφσκι, Βόουκς, Γουέστγουντ, Λένον, Βίντρα.

Στο γήπεδο βρέθηκαν πάνω από 25.000 φίλοι του Ολυμπιακού, ενώ να σημειωθεί πως περίπου 500 ήταν και οι φιλοξενούμενοι που έκαναν αρκετές φορές αισθητή την παρουσία τους.

Πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σλάβκο Βίντσιτς από την Σλοβενία και είχε ως βοηθούς τους Τόμαζ Κλάντσικ και Αντράζ Κόβατσιτς. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Ράντε Ομπρέντοβιτς. Να θυμίσουμε πως ο συγκεκριμένος διαιτητής ήταν αυτός που είχε σφυρίξει το Αρούκα – Ολυμπιακός (0-1) πριν από δύο καλοκαίρια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπέρνλι να είχε την κατοχή της μπάλας και με στημένες φάσεις να προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Γιαννιώτη. Αυτό που φαινόταν λοιπόν ήταν ότι τουλάχιστον αρχικά οι ερυθρόλευκοι μπήκαν έχοντας το μυαλό τους στο αμυντικό κομμάτι και με βαθιές μπαλιές προσπαθούσαν από την σειρά τους να φτάσουν κοντά στην αντίπαλη εστία. Ωστόσο, αυτός που κατάφερε να προηγηθεί ήταν ο Ολυμπιακός που χάρις σε μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 19’ έκανε το 1-0 και έβαλε φωτιά στο γήπεδο. Πραγματικά η εκτέλεση από τον τρικαλινό επιθετικό ήταν μαγευτική, με την μπάλα να πήγε ακριβώς στην αριστερή γωνία του Χίτον ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Παρόλαυτα, εκεί που οι γηπεδούχοι είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους και έλεγχαν τον ρυθμό, ήρθε μια λάθος απόφαση του Σλοβένου διαιτητή ο οποίος καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Μπέρνλι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γούντ, που νίκησε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού κάνοντας το 1-1 στο 32’. Σκορ στο ημίχρονο το 1-1 με τους ερυθρόλευκους να είχαν την τελευταία φάση  χάρις σε φάουλ του Λαζάρου που χτύπησε στο τοίχος. Σαφώς αδικημένη η ομάδα του Μαρτίνς που είχε κάθε δικαίωμα να φωνάζει για την κακή διαιτησία του Σλάβκο Βίντσιτς.

Με τους ίδιους έντεκα που ξεκίνησε την αναμέτρηση άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά επιχείρησε και τελικά πέτυχε και δεύτερο γκολ λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτό έγινε καθώς ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε, έφερε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής και ο Μπουχαλάκης με πολύ ωραία κεφαλιά έκανε το 2-1 στο 49’. Το καλύτερο ξεκίνημα που μπορούσε να φανταστεί ο Μαρτίνς για την ομάδα του ήταν αυτό καθώς ένα από τα στοιχεία που θέλει να περάσει ο Πορτογάλος τεχνικός είναι το γρήγορο γκολ. Η απίθανη απόδοση των Πειραιωτών στο δεύτερο 45λεπτο συνεχίστηκε και στο 60’ ο Φορτούνης με ωραία εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 3-1. Το χέρι μέσα στην περιοχή το έκανε ο Γκίμπσον που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη αφήνοντας με δέκα παίκτες την ομάδα του. Η πρώτη αλλαγή για την ομάδα του Πειραιά έγινε στο 84’ με τον Καρίμ να πήρε την θέση του Λαζάρου. Στο 88’ ο Φορτούνης έδωσε την θέση του στον Φετφατζίδη. Από εκεί και πέρα και μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν σε καμία προσπάθεια της Μπέρνλι και έτσι το 3-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Θυμίζουμε πως η ρεβάνς στο «Turf Moor» θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 30/8 και οι ερυθρόλευκοι έχουν μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!