Uncategorized

Άγγλος στο ραντεβού του με την Ευρώπη ο Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός πέρασε στους ομίλους του Europa League καθώς ήρθε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στην Μπέρνλι στην Αγγλία και σε συνδυασμό με το 3-1 του Φαλήρου πέταξε εκτός συνέχειας την ομάδα του Ντάις. Η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού φάνηκε συγκεντρωμένη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και τελικά δικαιώθηκε χάρις σε τέρμα του Ποντένσε στο 83’ μετά από πανέμορφη εκδήλωση αντεπίθεσης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς για την αρχική ενδεκάδα επέλεξε τους : Γιαννιώτη, Ομάρ, Βούκοβιτς, Μιράντα, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Λάζαρο, Ποντένσε, Φορτούνη και Γκερέρο. Στον πάγκο για τους ερυθρόλευκους ήταν οι : Χουτετσιώτης, Νάτχο, Φετφατζίδης, Ανσαριφάρντ, Χασάν, Τοροσίδης και Σισέ.

Από την άλλη η γηπεδούχος Μπέρνλι παρατάχθηκε με τους : Χίτον, Τέιλορ, Μι, Βόουκς, Μπέρνς, Χέντρικ, Γουέστγουντ, Λένον, Μπάρντσλι, Λονγκ και Μακνίλ. Θυμίζουμε πως η ομάδα του Ντάις είχε ηττηθεί με 3-1 στο Φάληρο και χρειαζόταν νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά.

Το πρώτο δεκάλεπτο στο «Turf Moor» κύλησε αρκετά καλά για τους Πειραιώτες καθώς και δεν είχαν δεχθεί κάποια καλή φάση από την Μπέρνλι και έκλεψαν αρκετές μπάλες δημιουργώντας ανησυχία στην αντίπαλη άμυνα. Στο 23’ οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού μέχρι τότε καθώς μετά από λάθος απομάκρυνση της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Μακνίλ έκανε την σέντρα με το αριστερό, ο Βόουκς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του του Γιαννιώτη. Ήταν κακή η ομάδα του Μαρτίνς σε αυτό το διάστημα, με τους Άγγλους να έφερναν συνεχώς την μπάλα στην περιοχή με σέντρα και να είχαν απειλήσει αρκετές φορές, σε σχέση με τους Πειραιώτες που δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους για αρκετή ώρα. Σκορ στο ημίχρονο το 0-0 με τους φιλοξενούμενους να είχαν διορθώσει την εικόνα τους προς το τέλος του ημιχρόνου και να ήθελαν ένα ακόμα 45λεπτο ώστε να περάσουν στους ομίλους.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μισού του παιχνιδιού η Μπέρνλι έχασε μια απίθανη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ καθώς η μπάλα στρώθηκε ωραία στον Βόουκς που έπιασε ένα πολύ δύσκολο σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα όμως να κατάληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γιαννιώτη που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Στο 52’ υπήρξε νέα καλή φάση για τους Άγγλους αφού ο Μακνίλ επιχείρησε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Γιαννιώτης με τρομερή εκτίναξη είπε «όχι» κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. Η πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό έγινε στο 72’ με τον Χασάν να πήρε την θέση του Γκερέρο. Ο Αιγύπτιος επιθετικός θυμίζουμε πως είχε αγωνιστεί και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα και μάλιστα είχε ένα δοκάρι και ένα εντυπωσιακό ψαλίδι που πέρασε λίγο έξω. Στο 83’ οι ερυθρόλευκοι εκδήλωσαν μια απίθανη αντεπίθεση, ο Χασάν έκλεψε την μπάλα, ο Μπουχαλάκης πέρασε και πάλι στον Αιγύπτιο που έδωσε στον Φορτούνη, και αυτός με την σειρά του έβγαλε σε εξαιρετική θέση τον Ποντένσε που προσποιήθηκε και εκτέλεσε τον Χίτον για το 0-1. Η πρόκριση είχε ουσιαστικά κριθεί αλλά η Μπέρνλι ισοφάρισε στο 86’, όταν μετά από κεφάλια του Μι, ο Βίντρα επωφελήθηκε από τις κοντές και από κοντά σκόραρε για το 1-1. Στο 94’ ο Σισέ πήρε την θέση του Ποντένσε για την  τελευταία αλλαγή από πλευράς Μαρτίνς. Τελικό σκορστο «Turf Moor» το 1-1 με τον Ολυμπιακό να πέρασε στους ομίλους του Europa League με συνολικό σκορ 4-2.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!