Uncategorized

To πρώτο εμπόδιο πέρασε, τώρα το δεύτερο!

Στα play offs του Europa League βρίσκεται από χθες το βράδυ και επίσημα ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ξεπέρασε αρκετά εύκολα το μικρό εμπόδιο της Λουκέρνης (7-1 συνολικό σκορ) και πλέον για να μπει στους ομίλους θα πρέπει να πετάξει έξω και την Μπέρνλι.
Μέτρια η Λουκέρνη, σοβαρός και καλός ο Ολυμπιακός
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την ελβετική ομάδα. Όσοι είδαν τουλάχιστον το ένα παιχνίδι κατάλαβαν σίγουρα ότι μιλάμε για μια ομάδα δύο βήματα πιο πίσω από τους ερυθρόλευκους. Κάθε φορά που οι Πειραιώτες πλησίαζαν την περιοχή, είχαν αρκετές πιθανότητες να σκοράρουν, ενώ από την άλλη η άμυνες έβγαιναν σχετικά εύκολα.
Αυτό σημαίνει φυσικά ότι ναι μεν ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και πέτυχε 7 γκολ σε δύο αγώνες έχοντας δεχθεί λίγες φάσεις και 1 γκολ, αλλά από την άλλη αυτό που πρέπει να κοιτάξουν όλοι στον σύλλογο αλλά και οι φίλαθλοι είναι ότι έπαιζε με μια πολύ κατώτερη ομάδα. Δεν μειώνουμε καμία νίκη και καμιά πρόκριση, αλλά η αλήθεια είναι ότι δύσκολα η εύκολα η ομάδα του Πειραιά αν ήταν σοβαρή (που ήταν) θα πέρναγε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Και τώρα η Μπέρνλι
Η Μπέρνλι επικράτησε με 1-0 της Μπασάκσεχιρ στην παράταση και σε συνδυασμό με το 0-0 της Τουρκίας πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση και τα play offs. Οι αγγλικές ομάδες πάντα είναι επικίνδυνες και πολλές φορές απρόβλεπτες, η συγκεκριμένη ομάδα σε τρία παιχνίδια δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ και έχει πετύχει ένα. Φαίνεται λοιπόν με μια πρώτη ματιά ότι είναι δύσκολο να της βάλεις γκολ πράγμα που την δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι και πολύ καλό για τους Πειραιώτες. Η ομάδα του Μαρτίνς δεν είναι έτοιμη ακόμα να αντιμετωπίζει οργανωμένες άμυνες αλλά αν καταφέρει να μην δεχθεί γκολ στο πρώτο παιχνίδι τότε θα έχει το προβάδισμα καθώς στην επίθεση έχει πολυφωνία και δείχνει ότι μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Τέλος για την ιστορία να πούμε ότι η Μπέρνλι είχε να παίξει ευρωπαϊκά παιχνίδια από το 1966 ενώ για αυτούς που τα προσέχουν αυτά να τονίσουμε ότι ο χθεσινός αγώνας κοντά στους Τούρκους δεν είχε τηλεοπτική μετάδοση.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι έκανε μια καλή προετοιμασία, έχει ποιοτικούς παίκτες, έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και αν είναι σοβαρός κυρίως στο αμυντικό κομμάτι μπορεί να μπει στους ομίλους περνώντας την άπειρη αλλά σκληρή Μπέρνλι. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!