Uncategorized

Εύκολο βράδυ στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 98-72 του Πανιωνίου στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έκανε 6 τις νίκες του στον θεσμό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ως κορυφαίο παίκτη τον Γκος με 17 πόντους, 3 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Ο Ντέιβιντ Μπλάτ άφησε εκτός δωδεκάδας τον Γιώργο Πρίντεζη για λόγους ξεκούρασης ενώ την θέση του σε αυτήν πήρε ο Δημήτρης Αγραβάνης, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά την φετινή χρονιά μετά τον περσινό του τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Επίσης, να αναφέρουμε πως δεν αγωνίστηκε και ο Άξελ Τουπάν, ο οποίος έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο πόδι αλλά ο Αμερικανός τεχνικός επέλεξε να του δώσει και άλλο χρόνο καθώς το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο δεν ήταν υψηλής σημασίας και δυσκολίας.

Με τους Γκος, Τίμα, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που στην πρώτη του επίθεση έκανε το 3-0 χάρις σε τρίποντο του Έλληνα πάουερ φόργουορντ. Εν συνεχεία, και προς τα μέσα της περιόδου, ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε αρκετά εύστοχος κυρίως εκτός της γραμμής του τριπόντου αλλά οι ερυθρόλευκοι σε εκείνο το διάστημα βρήκαν κάποιους εύκολους πόντους από αιφνιδιασμό και βρέθηκαν μπροστά με 18-14. Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τους Πειραιώτες πίσω στο σκορ με 18-20 καθώς όπως ήταν φανερό η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα έχοντας 8-15 σουτ μέχρι τότε και 5 λάθη.

Η νευρικότητα στο στρατόπεδο του Θρύλου παρέμενε και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου αφότου τα λάθη αυξάνονταν συνεχώς και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μέχρι και το +10 έπειτα από καλάθι και φάουλ του Παπαντωνίου (18-28). Ωστόσο, μετά από το τάιμ άουτ που κάλεσε ο προπονητής των γηπεδούχων, η ομάδα παρουσιάστηκε περισσότερο προσηλωμένη στο γήπεδο και χάρις σε τρίποντο του Παπανικολάου και δύο καλάθια του Βεζένκοφ μείωσε στους 3. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι πήραν μετά από ώρα και πάλι προβάδισμα, χάρις σε καλάθι και φάουλ του Γκος που έφτασε τους 6 πόντους. Το ημίχρονο έκλεισε με τρίποντο στην εκπνοή του Γκος που έγραψε το 45-41.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό που πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά μετά από ασίστ του Σπανούλη και κάρφωμα του Μιλουτίνοφ (54-44). Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών και κορυφαίος του αγώνα ήταν και πάλι ο Γκος, ο οποίος μέχρι τότε είχε 17 πόντους σε 15 λεπτά, έχοντας 4/5 τρίποντα. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον βελτιωμένο Ολυμπιακό μπροστά με 15 πόντους έχοντας πετύχει 26 στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο (71-56).

Ουσιαστικά ο νικητής της αναμέτρησης είχε κριθεί από την τρίτη περίοδο ωστόσο στα τελευταία δέκα λεπτά ήταν μια καλή ευκαιρία για πολλούς να δείξουν θετικά στοιχεία και φυσικά τον Ντέιβιντ Μπλάτ να δοκιμάσει αρκετά σχήματα. Η αρχή λοιπόν του τελικού δεκαλέπτου βρήκε τους Πειραιώτες πολύ αποτελεσματικούς και ως αποτέλεσμα αυτού η διαφορά εκτοξεύτηκε μέχρι και το +27 (85-58). Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Δημήτρης Αγραβάνης πέρασε στο παρκέ και γνώρισε το χειροκρότημα από τους φιλάθλους στο ΣΕΦ. Μάλιστα, ο Έλληνας φόργουορντ πέτυχε και τους πρώτους του πόντους έπειτα από ασίστ του Τιμά. Τελικό σκορ στο ΣΕΦ, το 98-72.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!