Uncategorized

Σπουδαία νίκη – Τεράστιος ΛεΝτέι

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το 1/3 της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας με 6-4 καθώς στα πλαίσια της 10ης αγωνιστής επικράτησε εύκολα στο ΣΕΦ με 92-70 της Μπουντούτσνοστ. Κορυφαίος για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Ζακ ΛεΝτέι με 28 πόντους!
Ο Ντέιβιντ Μπλάτ δεν είχε στην διάθεση του για το συγκεκριμένο παιχνίδι τον Άξελ Τουπάν ο οποίος παραμένει εκτός αγωνιστικής δράσης εδώ και περίπου δύο εβδομάδες αλλά και τον Δημήτρη Αγραβάνη που δεν βρέθηκε στην αποστολή των ερυθρόλευκων.
Επίσης, να προσθέσουμε ότι η ομάδα από το Μαυροβούνιο προέρχεται από την νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ εντός έδρας και είχε ρεκόρ 2-7 βρισκόμενη στην τελευταία θέση της κατάταξης.
Αρχικές πεντάδες  :

Ολυμπιακός : Γουίλιαμς-Γκος, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Μιλουτίνοβ. 
Μπουντούτσνοστ : Τζάκσον, Γκόρντιτς, Σέχοβιτς, Κλάρκ, Όμιτς.
Οι γηπεδούχοι, παρότι βρέθηκαν πίσω με 0-4 στο ξεκίνημα του αγώνα, κατάφεραν και πέρασαν μπροστά εν συνεχεία χάρις σε τρίποντο του Πρίντεζη και δύο καλάθια του Μιλουτίνοφ (8-6). Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν συνεχώς απαντήσεις στο επιθετικό τους κομμάτι εκμεταλλευόμενοι την κακή άμυνα του Ολυμπιακού κοντά στο καλάθι (13-16). Άξιο αναφοράς μέχρι τότε ήταν το 1/4 τρίποντα και οι 3/7 βολές από πλευράς ερυθρόλευκων που όμως είχαν 6/7 δίποντα. Σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο το 25-20 αφού η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ βελτίωσε την άμυνα της και βρήκε σκορ έξω από την γραμμή των τριών πόντων.
Στην αρχή της δεύτερης περιόδου αν και ο Θρύλος δέχθηκε ένα καλάθι και φάουλ και ένα έμμεσο τρίποντο (Τίμα και Παπανικολάου με 2 φάουλ), ακολούθως με πρωταγωνιστή των ΛεΝτέι αύξησε και πάλι το προβάδισμα του φτάνοντας μέχρι το 34-26. Ωστόσο, το πρόβλημα στις βολές παρέμενε και το ποσοστό είχε πέσει στο 46% με 6/13! Τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου η ελληνική ομάδα πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά καθώς ο Βασίλης Σπανούλης ευστόχησε σε δύο βολές. Σκορ ημιχρόνου στο ΣΕΦ το 44-37.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τους ίδιους πέντε που άρχισε το παιχνίδι και μέσα σε λιγότερο από 1.5 λεπτό έκανε ένα σερί 6-0 χάρις σε καλάθια τον Πρίντεζη, Σπανούλη και Μιλουτίνοφ κάτω από το καλάθι (50-37). Μάλιστα, η εξαιρετική παρουσία των γηπεδούχων στο παρκέ είχε και συνέχεια καθώς το σερί έφτασε μέχρι το 13-0 με το σκορ στο 57-37. Πρώτος σκόρερ από πλευράς ερυθρόλευκων ήταν μέχρι τότε ο Βασίλης Σπανούλης με 13 πόντους ενώ ακολουθούσαν οι Πρίντεζης με 11 και Μιλουτίνοφ με 10. Βέβαια, σε εκείνο το σημείο πήρε την σκυτάλη ο Ζακ ΛεΝτέι, που με 13 πόντους εκτόξευσε και πάλι την διαφορά και έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ που τραγούδησε ρυθμικά το όνομα του για πρώτη φορά (22 οι πόντοι του Αμερικανικού ψηλού). Σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου το εντυπωσιακό 76-51 με μόνο κακό στατιστικό τις βολές (12/21).
Το τέταρτο δεκάλεπτο στο ΣΕΦ ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς η διαφορά ήταν πάνω από τους 20 πόντους και ο Ολυμπιακός έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός είχε 24 ασσίστ μέχρι τότε και είχε πετύχει 15 πόντους στον αιφνιδιασμό και 21 από λάθη του αντιπάλου. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε στον Πειραιά ο Κώστας Παπανικολάου έκανε ένα απίθανο κόψιμο πάνω στον Τζάκσον ο οποίος όμως στην συνέχεια της φάσης ευστόχησε για τρεις. Τελικό σκορ στο ΣΕΦ το 92-70. Πλέον η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ έχει ρεκόρ 6-4 στο τέλος του 1/3 της κανονικής περιόδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!