Uncategorized

Ήττα στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός παρότι ήταν εξαιρετικός για ένα ημίχρονο ακολούθως δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και ηττήθηκε με 93-80 στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ο Ντέιβιντ Μπλάτ δεν είχε στην διάθεσή του για άλλο ένα παιχνίδι τον Γιάνις Στρέλνιεκς ο οποίος παραμένει εκτός και υπολογίζεται για τις επόμενες αναμετρήσεις. Ο Αμερικανός τεχνικός για την αρχική πεντάδα επέλεξε ξανά ένα ψηλό σχήμα με τον Σπανούλη στον άσσο, τον Τιμά και τον Παπανικολάου στο 2 και 3 αντίστοιχα και τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ να πλαισίωσαν την γραμμή των ψηλών.

Με καλάθι του Πρίντεζη από το χαμηλό ποστ που κέρδισε τον Γκίστ ξεκίνησε ο αγώνας στο ΟΑΚΑ. Εν συνεχεία οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ ωστόσο με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Τιμά από τις γωνίες πέρασαν και πάλι μπροστά με 10-12. Ακολούθως, παρόλο που οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα οι Πειραιώτες είχαν ως βασικό άξονα στο επιθετικό κομμάτι τον Μιλουτίνοφ ο οποίος με τα επιθετικά του ριμπάουντ και τα καλάθια που πέτυχε μείωνε συνεχώς. Μάλιστα, με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο Θρύλος ήταν μπροστά με 21-23 έχοντας 6/11 δίποντα και 3/6 τρίποντα.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με τον Ολυμπιακό να πήρε το μεγαλύτερο προβάδισμα του μέχρι τότε χάρις σε πολύ δύσκολο δίποντο του Τουπάν για το 21-25. Φοβερός ο Γιάνις Τιμά ο οποίος είχε 4/4 τρίποντα σε 12 λεπτά συμμετοχής ενώ 7 είχε προσθέσει ο Τουπάν και 6 ο Πρίντεζης. Μάλιστα, ο υπαρχηγός των φιλοξενούμενων ευστόχησε και σε τρίποντο τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου και έγραψε το 35-42. Χαρακτηριστικό ήταν το ποσοστό των ερυθρόλευκων στο τρίποντο που είχαν 55% με 6/11 πράγμα που έδειχνε ότι η περιφέρεια του δούλευε μέχρι τότε σωστά. Σκορ στο ημίχρονο το 41-48 με τον Θρύλο να είχε το προβάδισμα.

Με τους ίδιους πέντε που ξεκίνησε το παιχνίδι άρχισε και στο δεύτερο μισό ο Ντέιβιντ Μπλάτ. Η αλήθεια ήταν ότι και πάλι η ομάδα έκανε μια κοιλιά στο τρίτο δεκάλεπτο όπως και στα περισσότερα παιχνίδια με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ισοφάρισε το σκορ έχοντας ένα σερί 13-6. Το πρόβλημα ωστόσο δεν εντοπιζόταν στην άμυνα αλλά στην επίθεση καθώς ο Ολυμπιακός πήρε κακές επιλογές στην μπροστινή πλευρά του πλευρά έχοντας μειώσει τα στατιστικά του. Μάλιστα, οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω και με δέκα πόντους έχοντας μόνο τον ΛεΝτέι να σκοράρει. Σκορ στο δεκάλεπτο το 67-62 με τον Πρίντεζη και τον Τιμά να είχαν 17 πόντους μέχρι τότε.

Με καλάθι του Πρίντεζη ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο το οποίο θα έκρινε φυσικά και τον νικητή του ντέρμπι καθώς η διαφορά ήταν μικρή. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι από το 55% στο τρίποντο έπεσαν στο 33% πράγμα που ήταν ένα από τα αίτια που βρισκόταν πίσω στο σκορ. Συνέχισε λοιπόν σχετικά μπερδεμένος ο Ολυμπιακός που όμως ήταν μέσα στο παιχνίδι καθώς ήταν πίσω με 7 πόντους και είχαν μείνει 4 λεπτά για το φινάλε.  Τελικό σκορ στο ΟΑΚΑ το 93-80 με τον Ολυμπιακό να γνώρισε την ήττα στην 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!