Uncategorized

“Έλιωσε” την Μπαρτσελόνα με σπουδαίο Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα σπουδαίο διπλό απέναντι στην “λαβωμένη” τον τελευταίο καιρό Μπαρσελόνα, καθώς επικράτησε με 60-69 στην Ισπανία παίρνοντας την 8η νίκη του στην φετινή διοργάνωση. Κορυφαίος για τον Θρύλο ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 18 πόντους, 14 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 μπλόκ.
Ο Ντέιβιντ Μπλάτ είχε στην διάθεση του όλους τους παίκτες του, καθώς κανένας εξ αυτών δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Οι ερυθρόλευκοι θυμίζουμε προέρχονταν από την νίκη κόντρα στην Εφές στο ΣΕΦ και πριν από τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα είχαν ρεκόρ 7-5. Από την άλλη, η ισπανική ομάδα διανύει μια κακή περίοδο έχοντας 0/3 στα τελευταίο παιχνίδια και είχε ρεκόρ 6-6 μετά την ήττα από την Ρεάλ.
Αρχικές πεντάδες :

Ολυμπιακός : Σπανούλης, Γκος, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ.
Μπαρτσελόνα : Ερτέλ, Μπλάζιτς, Κλαβέρ, Σίγκλεντον και Τόμιτς.
Το πρώτο καλάθι για τους φιλοξενούμενους το πέτυχε ο Βασίλης Σπανούλης και μάλιστα ήταν για τρεις πόντους γράφοντας το 2-3, απαντώντας στο δίποντο του Ερτέλ. Η ομάδα του Πειραιά είχε ξεκινήσει πολύ νευρικά τον αγώνα χάνοντας ελεύθερα σουτ, ωστόσο, με νέο τρίποντο από τον αρχηγό και πολύ ωραίο καλάθι του Μιλουτίνοφ το σκορ έγινε 8-12. Χαρακτηριστικό ήταν μέσα σε όλα αυτά επίσης και τα 6 μέχρι τότε επιθετικά ριμπάουντ της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλάτ η οποία έδειχνε αρκετή θέληση στο παρκέ. Στο στο δεκάλεπτο το 14-17.
Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στην άμυνα, κλέβοντας μπάλες και μαζεύοντας τα ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν τόσο συνέπειες και στην άλλη πλευρά του γηπέδου αφότου συνέχισε άστοχος με μόλις 8/21 δίποντα και 4/10 τρίποντα. Παρά ταύτα, η ομάδα δεν έχασε την επαφή της με το κλίμα του αγώνα και το σκορ έχοντας ως κορυφαίο για άλλο ένα παιχνίδι τον Σέρβο ψηλό με 9 πόντους μέχρι τότε. Αυτό βέβαια γινόταν επειδή και η Μπαρτσελόνα είχε απογοητεύτηκα στατιστικά με 8/23 δίποντα και 4/11 τρίποντα πράγμα που ήταν η αιτία των πολλών διακυμάνσεων στο σκορ. Σκορ στο ημίχρονο το 30-32.
Όπως και στο ξεκίνημα του παιχνιδιού έτσι και σε αυτό του δευτέρου ημιχρόνου αυτός που έβαλε τους πρώτους πόντους για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Σπανούλης και πάλι με σουτ τριών πόντων (30-35). Μάλιστα, στην αμέσως επόμενη επίθεση η ομάδα πήρε την μεγαλύτερη της διαφορά στην αναμέτρηση αφού και ο Παπανικολάου βρήκε στόχο έξω από την γραμμή των 6,75μ. (30-38). Και προς ευχαρίστηση του Αμερικανικού τεχνικού, η ομάδα του δεν σταμάτησε εκεί και χάρις σε δύο εύστοχες βολές του ΛεΝτέι το σκορ έφτασε στο 35-47 με παθητικό μόλις 5 πόντους σε 5 λεπτά. Εντυπωσιακοί πραγματικά οι ερυθρόλευκοι που βρήκαν πόντους και από τον Γιώργο Μπόγρη που πέρασε στα μέσα του δεκαλέπτου στο παρκέ (2/2 δίποντα). Στο στο τέλος της τρίτης περιόδου το 48-55.
Το τέταρτο και τελικό δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκρινε τον νικητή του αγώνα και σε αυτό ο Θρύλος ξεκίνησε με προβάδισμα 7 πόντων. Βέβαια, δεν ήταν μόνο αυτό αφότου οι ερυθρόλευκοι έδειχναν κυρίαρχοι στο παρκέ ελέγχοντας τον ρυθμό. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Πρίντεζης είχε μόλις 2 πόντους σε όλο το παιχνίδι, κάτι μου έδειξε ότι η ομάδα έχει τις λύσεις ακόμα και όταν το βασικό της “4” είναι σε χαμηλά επίπεδα. Τα τελευταία λεπτά λοιπόν, η ομάδα “έπαιζε” με τον χρόνο χωρίς βέβαια λάθη, κλειδώνοντας νωρίτερα την νίκη. Καλύτερος παίκτης στον αγώνα που έληξε με τελικό σκορ το 60-69 υπέρ του Ολυμπιακού ήταν ο Μιλουτίνοφ, που σημείωσε ντάμπλ – ντάμπλ με 18 πόντους, έχοντας 5/8 δίποντα, 8/9 βολές, 14 ριμπάουντ, 2 μπλόκ, 1 ασίστ και 36 στην αξιολόγηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!