Uncategorized

“Πάτησε” τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκλεισε ιδανικά το 2018 καθώς επικράτησε με 68-78 του ΠΑΟΚ στην Πυλαία για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι, παρότι δεν ήταν πολύ καλοί, πήραν μια σχετικά εύκολη νίκη έχοντας ως κορυφαίο τον Γιώργο Πρίντεζη, με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ο Ντέιβιντ Μπλάτ για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει στην διάθεση του τον Γιάνις Τιμά, ο οποίος λόγο ενός προβλήματος στα δάχτυλα του δεξιού χεριού δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την αποστολή και έτσι ο Βασίλης Τολιόπουλος πήρε την θέση του στην δωδεκάδα.

Με τους Σπανούλη, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός που βρέθηκε πίσω με 4-0 στις πρώτες κατοχές. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι, χάρις σε 5 συνεχόμενους πόντους του Στρέλνιεκς που ήταν “ζεστός” πέρασαν μπροστά με 4-5. Βέβαια, η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ, που δεχόταν συνεχώς καλάθια στην άμυνα (κυρίως τρίποντα) και στην επίθεση έδειχνε χωρίς πλάνο (17-10). Σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο το 19-16 με μόλις 6/17 σουτ για τους φιλοξενούμενους.

Με πολλά φάουλ άρχισε η δεύτερη περίοδος στο “Παλατάκι” στην οποία οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με τους Γκος, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπόγρη. Με δύο τρίποντα στην σειρά ( Γκος – Παπανικολάου) που προήλθαν από πολύ καλή κυκλοφορία στην επίθεση, ο Θρύλος πήρε προβάδισμα με 20-22 βελτιώνοντας έτσι την συγκομιδή του μέχρι τότε. Και παρόλο που ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον ίδιο τρόπο, ο Σπανούλης με δύο νέα δικά του τρίποντα έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του (26-28). Την σκυτάλη ακολούθως, πήρε και πάλι ο Στρέλνιεκς, που άλλους 5 συνεχόμενους πόντους έφτασε τους 12 προσωπικούς και έγραψε το 32-38. Σκορ στο ημίχρονο το 35-41.Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο είχε περισσότερα τρίποντα (9/19) απ’ ότι δίποντα (5/15), πράγμα που έδειχνε ότι ο Ντέιβιντ Μπλάτ στόχευσε στην καλή κυκλοφορία της ομάδας του και στην κακή περιφερειακή άμυνα του ΠΑΟΚ.

Αρκετά άστοχα ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο αλλά ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα με σχετική άνεση (40-49). Φαινόταν ότι άλλαξε το σχέδιο των ερυθρόλευκων επιθετικά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και αυτό γιατί τα καλάθια της ομάδας του Πειραιά προέρχονταν από το ποστ. Αυτό φυσικά είχε τον Γιώργο Πρίντεζη ως αποδέκτη που έφτασε τους 10 πόντους, όσους έχει μέχρι τότε και ο Σπανούλης. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ έμεινε κοντά στο σκορ και τελικά η τρίτη περίοδος έληξε με σκορ 54-55.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν αυτή που θα έκρινε τον νικητή του αγώνα και σε αυτή ο Ντέιβιντ Μπλάτ άρχισε με τους Σπανούλη, Μάντζαρη(0), Τουπάν (3), ΛεΝτέι(0) και Μιλουτίνοφ. Παρόλα αυτά, μετά την πρώτη επίθεση του ΠΑΟΚ, ο Αμερικανός προπονητής έβγαλε αμέσως τον ΛεΝτέι που έπαιξε κακή άμυνα και δέχτηκε τρίποντο (57-55). Εν συνεχεία όμως, με τον Γιώργο Πρίντεζη που έφτασε τους 17 πόντους πρωταγωνιστή, οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου προβάδισμα με 57-66, γράφοντας ένα 0-11 σερί. Αυτό φυσικά οφειλόταν στην εντυπωσιακή άμυνα του Ολυμπιακού, που είχε αφήσει πολύ χαμηλά τον ΠΑΟΚ και στην άλλη πλευρά του παρκέ, αν και ήταν σχετικά άστοχος, έχει βρει τους πόντους που χρειαζόταν. Και αν και οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν, οι Πειραιώτες έβρισκαν συνεχώς τις λύσεις με τον Μιλουτίνοφ, που έφτασε και αυτός τους 17 πόντους με 13 ριμπάουντ, σημειώνοντας νέο ντάμπλ – ντάμπλ. Τελικό σκορ στην Πυλαία το 68-78 με το 2018 να τελείωσε με νίκη για τους ερυθρόλευκους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!