Uncategorized

Σπουδαία νίκη για τον Θρύλο με αντίπαλο την Εφές

Ο Ολυμπιακός ύστερα από μια πολύ δυνατή μάχη επικράτησε πολύ δύσκολα με 88-81 της Εφές στο ΣΕΦ για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και πήρε την 7η νίκη του στην διοργάνωση. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ως κορυφαίο τον Τουπάν με 19 πόντους σε σχεδόν 22 λεπτά.
Ο Ντέιβιντ Μπλάτ είχε ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του πλην του Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος υπέστη τενοντίτιδα στον αριστερό τετρακέφαλο και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 20 ημέρες.
Επίσης, να αναφέρουμε ότι η Τουρκική ομάδα μέχρι το συγκεκριμένο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό είχε ρεκόρ 8-3 στην διοργάνωση έχοντας δείξει εντυπωσιακή άνοδο από τις προηγούμενες χρονιές και φυσικά διαθέτει ένα πρώην παίκτη του Θρύλου που ακούει στο όνομα, Μπράιαν Ντάνστον.
Αρχικές πεντάδες :

Ολυμπιακός : Στρέλνιεκς, Γκος, Βεζένκοφ, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ.
Εφές : Λάρκιν, Μίσιτς, Άντερσον, Μόερμαν και Ντάνστον.
Με όμορφο καλάθι του Μιλουτίνοφ μετά από ασίστ του Γκος ξεκίνησε η αναμέτρηση στο ΣΕΦ. Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν άρχισαν με εξαιρετικό ρυθμό την αναμέτρηση καθώς εν συνεχεία χάρις σε τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Πρίντεζη και ένα ακόμα τελείωμα του Μιλουτίνοφ πήραν διαφορά 10 πόντων με το σκορ στο 12-2 (4′). Έβγαζε μάτια η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ στο παρκέ που χάρις στην εκπληκτική άμυνα που έπαιζε κυρίως κοντά στο καλάθι έβρισκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο (23-10). Σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου το 25-12 με πρώτο σκόρερ τον Σέρβο σέντερ (8 πόντοι σε ισάριθμα λεπτά).
Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου όμως, η διαφορά των 13 πόντων που δημιούργησε η ομάδα σε όλη την πρώτη περίοδο έκανε “φτερά” αφού οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις λύσεις βάζοντας κάποια σημαντικά σουτ εκτός πεδιάς (27-22). Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν έχασε την συγκέντρωση του στο παρκέ και συνάμα την διαφορά βρίσκοντας σχεδόν σε κάθε επίθεση του σκορ αφότου εκτελούσε με 15/21 δίποντα και 5/10 τρίποντα (48-41). Επίσης, να τονίσουμε πως καθοριστικός παράγοντας του συγκεκριμένου διαστήματος ήταν ο Άξελ Τουπάν, που σε τρία μόλις λεπτά συμμετοχής κατάφερε να πετύχει 9 πόντους (1/1 2π. και 2/3 3π.). Σκορ στο φινάλε του ημιχρόνου το 48-26 χάρις σε πολύ δύσκολο καλάθι του Λάρκιν υπό την πίεση του Μάντζαρη.
Με την συμπλήρωση δύο λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο η Εφές πέρασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι μπροστά στο σκορ χάρις σε τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Λάρκιν (50-53). Χαρακτηριστικό επίσης ήταν ότι επί 3,5 λεπτά στην τρίτη περίοδο οι ερυθρόλευκοι εκτελούσαν μόνο τρίποντα τα οποία αν και ήταν υπό καλές προϋποθέσεις δεν κατέληγαν στον στόχο. Ακολούθως, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν απόλυτα εύστοχοι αφού είχαν σε φοβερή ημέρα και τον Μίσιτς που είχε 4/5 τρίποντα και οδηγούσε επιθετικά την ομάδα του. Σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου το 65-68 χάρις στην θετική απόδοση και του Θρύλου στο μπροστά μέρος του γηπέδου.
Η τέταρτη περίοδος ήταν αυτή που θα έκρινε τον νικητή του αγώνα και σε αυτήν η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ παρότι ξεκίνησε με μειονέκτημα κατάφερε και πήρε ξανά το προβάδισμα χάρις σε τρίποντο του Τουπάν που έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ (74-73). Ακολούθως, και μέχρι τα μισά του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες πήγαιναν “χέρι χέρι” στο σκορ καθώς αμφότεροι έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι αρκετά συχνά. Δύο λεπτά πριν το τέλος ο ΛεΝτέι κάρφωσε μετά από υπέροχη ασίστ του Στρέλνιεκς και έγραψε το 83-79 ενώ προηγουμένως ο Τουπάν ευστόχησε ξανά κάνοντας 19 τους πόντους του! Τελικό σκορ στο ΣΕΦ το 88-81 με τους Πειραιώτες να πήραν μια πολύ σημαντική νίκη που θα τους φανεί χρήσιμη στην συνέχεια της διοργάνωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!