Uncategorized

“Movo δύο σήματα μπορώ να φιλήσω”

Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Γιάγκος Βούκοβιτς μίλησε στα κανάλια Novasports τόσο για την πορεία του Ολυμπιακού, όσο και για το πρωτάθλημα για το σπουδαίο παιχνίδι με τη Μίλαν στο Γιουρόπα Λιγκ καθώς και το ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά και τον ιδιαίτερο πανηγυρισμό του στο Περιστέρι. 
Συγκεκριμένα είπε:

Έχοντας μία μικρή απόσταση από τον αγώνα με την Μπέτις, τι κρατάς;
«Αναμέναμε ένα δύσκολο αγώνα. Για εμένα ο αντίπαλός μας είναι μία από τις τρεις καλύτερες ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος. Πραγματικά παίζουν φανταστικό ποδόσφαιρο και αναμέναμε σκληρό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, ξανά δε σκοράραμε. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε δύο ευκαιρίες. Δεν τις αξιοποιήσαμε και δεν σκοράραμε. Φυσικά όταν συμβαίνει σε τέτοιους αγώνες με μεγάλες ομάδες, τότε χάνεις. Πιστεύω πως αν είχαμε σκοράρει πρώτοι, θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Τώρα, όμως, έτσι».
Έχουν κυλήσει δύο μήνες και δέκα ημέρες από την εκκίνηση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Διακρίνεις πρόοδο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κάνοντας μία σύγκριση ανάμεσα στο πρώτο παιχνίδι με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη και το τελευταίο στη Σεβίλλη;
«Φυσικά, τη βλέπω. Τακτικά είμαστε πολύ καλύτεροι και πιο συμπαγής ομάδα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και πιέζουμε πολύ περισσότερο τους αντιπάλους μας. Τόσο στο πρωτάθλημα γιατί πιέζουμε την κατάσταση για να είμαστε εμείς πρωταθλητές όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ γιατί θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να είμαστε εμείς αυτή η ομάδα που θα προκριθεί».
Ο Ολυμπιακός παίρνει υψηλό βαθμό στο δημιουργικό τομέα, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ. Έχεις την πίστη πως στον τελευταίο αγώνα με την Μίλα, μπορούν να αξιοποιηθούν οι τελικές;
«Φυσικά, όλοι μέσα στο σύλλογο, οι παίκτες, οι προπονητές, όλος κόσμος, πιστεύει πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες. Στην αρχή πιστεύαμε ότι ήταν απλά θέμα ατυχίας το γεγονός πως δεν έμπαιναν τα γκολ. Τώρα, όμως, βλέπουμε πως πρέπει να το δουλέψουμε αυτό. Πρέπει να το αλλάξουμε. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα. Όταν παίζεις απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους και δεν καταφέρνεις να σκοράρεις, σου βάζουν ένα γκολ εκείνοι και χάνεις. Για αυτό και εμείς σαν μεγάλη ομάδα θα πρέπει να το δουλέψουμε και να το διορθώσουμε».
Και εφόσον το διορθώσει, θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να αλλάξει προς όφελός του την εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας;
«Φυσικά. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Όταν γίνει αυτό, θα τα διορθώσουμε όλα».
Επόμενος αντίπαλος είναι ο Παναιτωλικός που προέρχεται από τη νίκη επί της ΑΕΚ. Νίκη η οποία ήταν σημαντική για τη βαθμολογία αλλά και για την αυτοπεποίθηση των παικτών της ομάδας του Αγρινίου. Πως κρίνεις τον επόμενο αντίπαλό σας;
«Παρακολούθησα τον αγώνα με την ΑΕΚ. Είδα πως διαθέτουν μία καλή ομάδα, η οποία είναι συμπαγής. Νομίζω πως έπαιξαν με δύο επιθετικούς. Έπαιζαν στην έδρα τους. Αλλά τώρα είναι εντελώς διαφορετική ιστορία. Δε νομίζω πως θα έρθουν με μεγάλη αυτοπεποίθηση στο Καραϊσκάκη, γιατί ξέρουν που έρχονται. Αλλά πρέπει να αποδείξουμε την ανωτερότητά μας. Έρχονται στην έδρα μας. Δε θα είναι εύκολος αγώνας για αυτούς».
Το «κλειδί» της νίκης σε αυτά τα παιχνίδια είναι ένα γρήγορο γκολ;
«Ναι, είναι και αυτό. Όμως, πρέπει να παίξουμε και με πολύ υπομονή. Γιατί γνωρίζουμε όλοι πως πολλές ομάδες μέσα στο Καραϊσκάκη έρχονται για να αμυνθούν μαζικά. Και εκεί χρειάζεται πολύ υπομονή μέχρι να καταφέρουμε να βάλουμε ένα γκολ».
Πώς έχει καταφέρει η ομάδα σου να κυνηγάει μέχρι το τέλος τη νίκη; Να έχει φθάσει σε τέσσερις νίκες με γκολ στο τέλος, ενώ έχουμε διανύσει μόλις το ένα τρίτο της σεζόν. Στην προηγούμενη δεκαετία, σε κάθε περίοδο πετύχαινε μία ή το πολύ δύο νίκες με γκολ στο τέλος. Τι έχει αλλάξει;
«Όπως είπα, πρέπει να παίζεις με υπομονής με αντιπάλους που αμύνονται. Να επιμένεις και να προσπαθείς μέχρι το τέλος. Αυτό κάνει ο Ολυμπιακός πιέζει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και έτσι ο αντίπαλος κάποια στιγμή κουράζεται να αμύνεται και κερδίζουμε. Αυτό δείχνει και μία ποιότητα στην ομάδα μας. Το γεγονός πως δεν τα παρατάει μέχρι το τελευταίο λεπτό και πιέζει τον αντίπαλο».
Να μας πεις δύο λόγια για τον πανηγυρισμό σου στο γκολ που πέτυχες με τον Ατρόμητο. Έδειξες το σήμα. Τι σημαίνει για εσένα ο Ολυμπιακός, η ερυθρόλευκη φανέλα;
«Για εμένα ήταν πραγματικά μία ιδιαίτερη στιγμή, πολύ συναισθηματική και δυνατή. Στην αρχή ένιωσα πως είχα πάθει σοκ. Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό που είχε συμβεί. Υπάρχουν δύο σήματα που μπορώ να γυρίσω και να φιλήσω, του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού. Έτσι ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Αυτό που είχα να κάνω ήταν να δω το σήμα του Ολυμπιακού και να το φιλήσω».
Είναι δύσκολο να μιλάμε για το μέλλον. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να φέρει. Αν μπορούσες να το καθορίσεις, θα ήθελες να μείνεις εδώ για χρόνια;
«Δεν θέλω ούτε να το συζητήσω. Φυσικά και θα ήθελα πολύ να μείνω. Δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Δουλεύω πολύ σκληρά. Όλοι βλέπουν πως προσπαθώ πάρα πολύ να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό. Το σημαντικό είναι πως είμαι ευτυχισμένος και ελπίζω να πάνε όλα καλά»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!