Uncategorized

Νίκη παρά τις απουσίες των “Μίλου” και Πρίντεζη!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 80-77 του Προμηθέα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League.
Εκτός αποστολής από την συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρήθηκε από ίωση και ο Γιώργος Πρίντεζης, προκειμένου να ξεκουραστεί.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, “χτύπησαν” αποτελεσματικά τόσο από την περιφέρεια, όσο και κάτω από το καλάθι και πήραν μια διαφορά 9π. (15-6) στο 5′. Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανακάτεψε νωρίς την… τράπουλα (μέχρι το 6′ είχε χρησιμοποιήσει τους 10 από τους 12 παίκτες του), όμως, παρά τις εμπνεύσεις του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη (23-17 στο 10′), ο Προμηθέας διατήρησε σταθερά τον έλεγχο (29-19 στο 12′). Στην συνέχεια οι “ερυθρόλευκοι” βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους, πήγαν σε καλύτερες επιθετικές επιλογές και με τον Γιώργο Μπόγρη να κάνει καλή δουλεία στην ρακέτα σε άμυνα και επίθεση, κατάφεραν σε πρώτη φάση να ισοφαρίσουν σε 29-29 (στο 15′) και στην συνέχεια να κλείσουν το πρώτο εικοσάλεπτο στο +6 (35-41).
Βασιζόμενος επιθετικά στους Παπανικολάου και ΛεΝτέι ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς στους 10π. (45-55, στο 28′), όμως, ότι με τόσο κόπο “έχτισε”, λίγο έλειψε να το “γκρεμίσει” μέσα σε μόλις 1 λεπτό! Τόσο χρειάστηκαν οι γηπεδούχοι για να απαντήσουν με ένα σερί 7-0 και να μειώσουν στους 3π. (52-55). Μπόγρης και ΛεΝτέι αποκατέστησαν την τάξη και ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 14π. (63-77 στο 37′). Ωστόσο, ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε την αδικαιολόγητη χαλάρωση των “ερυθρολεύκων”, αντεπιθέθηκε βασιζόμενος στον Κασελάκη και μείωσε σε 77-80, 5” για το τέλος. Περίπου 3.4” για την λήξη οι διαιτητές χρέωσαν με παράβαση τον Κώστα Παπανικολάου (έκριναν πως πάτησε την τελική γραμμή), όμως, η καλή άμυνα της ομάδας μας δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να στείλουν το ματς στην παράταση.
Δεκάλεπτα: 23-17, 35-41, 52-57, 77-80
Πηγή : OlympiacosBC.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!