Uncategorized

Το πάλεψε αλλά ηττήθηκε στην Πόλη ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε, επέστρεψε στο σκορ ανατρέποντας την διαφορά αλλά ηττήθηκε στην Πόλη από την Φενέρ με 90-75 για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι ερυθρόλευκοι, είχαν ως καλύτερους τους δύο Λετονούς με τον Τιμά στους 14 και τον Στρέλνιεκς στους 13.
Ο Αγώνας :
Με τους Σπανούλη, Γκος, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός που στη πρώτη και στη τρίτη επίθεση του σκόραρε για τρείς χάρις την ευστοχία του Έλληνα φόργουορντ. Βέβαια, εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε πολλά λάθη, η Φενέρ σκόραρε σε κάθε επίθεση της γράφοντας ένα 11-0 σερί και μετά από τρίποντο του Γκρίν από τη γωνία το σκορ έφτασε στο 15-6. Οι ερυθρόλευκοι μετά από έξι λεπτά στην πρώτη περίοδο είχαν βρει σκορ μόνο από τρίποντα, κάτι που έδειχνε την πολύ καλή άμυνα των Τούρκων κοντά στο καλάθι. Ωστόσο, μετά το τάιμ άουτ του Ντέιβιντ Μπλάτ, οι Πειραιώτες βελτιώθηκαν αρκετά στην άμυνα τους και έκλεισαν τελικά το πρώτο δεκάλεπτο όντας πίσω μόλις με 6 πόντους (21-15).
Το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου άρχισε με τον Γιάνις Τιμά “on fire”, καθώς ο Λετονός φόργουορντ με 2/2 τρίποντα από την ίδια θέση μείωσε ακόμα περισσότερο, γράφοντας το 23-21. Παρά ταύτα, και αν και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 23-23, η Φενέρ επανέφερε ξανά το μεγαλύτερο προβάδισμα της (+9) αφού η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ παρουσίασε “συμπτώματα” πρώτης περιόδου με πολλά λάθη που έδωσαν αιφνιδιασμούς. Χαρακτηριστικό στατιστικό ήταν ότι μέχρι εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν εκτελέσει ούτε μια βολή! Από τη άλλη, οι γηπεδούχοι δεν “έχασαν” σουτ και αυτό τους έφερε μέχρι και το +13, έπειτα από άλλο ένα καλάθι στην εκπνοή. Τελικά, το σκορ στο φινάλε του ημιχρόνου ήταν το 40-28 κάτι που έδειχνε την μικρή παραγωγικότητα της ομάδας του Πειραιά.
Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό καθώς οι Τούρκοι έφτασαν στο +18 έπειτα από τρία συνεχόμενα καλάθια του Ντουβερίογλου κάτω από το στεφάνι (46-28). Ακολούθως, ένα μικρό ξέσπασμα των Πειραιωτών έριξε την διαφορά στους 13, αλλά η Φενέρ “πάτησε” εκ νέου το γκάζι και με τρίποντο του Σλούκα το σκορ έγινε 60-39. Εφιαλτικό σημείο για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ καθώς σε κάθε καλάθι που πετύχαινε, ο Γκρίν έβρισε συνεχώς απάντηση έχοντας 14 πόντους με 3/3 τρίποντα. Χαρακτηριστικό στατιστικό που διαμορφώθηκε, ήταν ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν 8/18 δίποντα και 8/18 τρίποντα, ενώ τα 13 λάθη τους, είχαν ως αποτέλεσμα την μεγάλη διαφορά των γηπεδούχων. Σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο το 68-54.
Σίγουρα το παιχνίδι μετά από 30 λεπτά δεν είχε τελειώσει αφού η διαφορά δεν ήταν απαγορευτική αλλά, η μέχρι τότε κατάσταση δεν έδειχνε πιθανή την ανατροπή του σκορ. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πολύ καλά, αφού ο Ολυμπιακός μείωσε στους 11 με κάρφωμα του εντυπωσιακού Τίμα και εν συνεχεία στους 9 με βολές του ΛεΝτέι, προϊόν της άμυνας του Ντέιβιντ Μπλάτ με προσαρμογές. Όμως, το προβάδισμα της Φενέρ δεν αλλοιώθηκε παραπάνω στην συνέχεια και έτσι τα τελευταία λεπτά έδειχναν διαδικαστικού χαρακτήρα. Τελικό σκορ στην Πόλη το 90-75.
Αρχικές πεντάδες :

Φενέρ (Ομπράντοβιτς) : Ντίξον, Γκριν, Κάλινιτς, Μέλι και Ντουβερίογλου.
Ολυμπιακός (Μπλάτ) : Σπανούλης, Γκος, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!