Uncategorized

Σπουδαία νίκη με “ανεπανάληπτο” Παπανικολάου

Ο Ολυμπιακός, παρότι δεν είχε στην διάθεση του τον άρρωστο Νικόλα Μιλουτίνοφ, πήρε σπουδαία νίκη στην παράταση απέναντι στην Μπασκόνια στο ΣΕΦ με σκορ 91-87. Κορυφαίος για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, με 22 πόντους (6/7 τρίποντα!) και τεράστια σουτ που τελικά χάρισαν την νίκη στην ομάδα του

Ο Ντέιβιντ Μπλάτ, στο συγκεκριμένο παιχνίδι στερήθηκε τις υπηρεσίες του καλύτερου ψηλού της ομάδας και MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ, παρουσίασε υψηλό πυρετό λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα και αυτό τον καθιστά πιθανότατα εκτός και από την αναμέτρηση κόντρα στην Ρεάλ. Την θέση του στην δωδεκάδα πήρε ο Δημήτρης Αγραβάνης που επιστρέφει μετά από σχεδόν ένα χρόνο σε παιχνίδι Ευρωλίγκας.

Από την άλλη, η Μπασκόνια ήρθε στην χώρα χωρίς τον Σενγκέλια, που αποτελεί το μεγαλύτερο “όπλο” της στους ψηλούς και τον Γκρέιντζερ, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ μια ημέρα πριν ταξιδέψει η ομάδα για τον Πειραιά. Τέλος, να θυμίσουμε πως η ισπανική ομάδα πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό έχει ρεκόρ 7-9.

Με τους Μάντζαρη, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπόγρη ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Στα πρώτα λεπτά λοιπόν, επιθετικά η ομάδα είχε ως κύριο “άξονα” τον Πρίντεζη, ενώ στην άμυνα υπήρχε πρόβλημα στην αντιμετώπιση του “πικ εν ρολ” και ενίοτε σε αυτή την του Πουαργιέ. Από την άλλη πλευρά, η Μπασκόνια, παρότι ήταν άστοχη στο τρίποντο με 0/2, στα σουτ δύο πόντων ήταν απόλυτα εύστοχη έχοντας 7/7. Εν συνεχεία, οι ερυθρόλευκοι πήραν μια διαφορά τεσσάρων πόντων (20-16) ωστόσο οι φιλοξενούμενοι, με ένα σερί 0-6 πέρασαν μπροστά με 20-22 που αυτόν ήταν και το σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι Πειραιώτες, παρουσιάστηκαν αρκετά “παθητικοί” αμυντικά στο πρώτο δεκάλεπτο αφού οι παίκτες της Μπασκόνια έβρισκαν εύκολα τον “δρόμο” προς το καλάθι και αυτό στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου φάνηκε ότι δεν άλλαξε. Επίσης, άξιο αναφοράς ήταν και τα 5 λάθη που είχε μέχρι τότε η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ εκ των οποίων τα περισσότερα είχαν ως αποτέλεσμα καλάθι για τους φιλοξενούμενους. Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Γκος, με 2/2 δίποντα και 2/3 τρίποντα, ενώ 8 πόντους είχε και ο Γιώργος Πρίντεζης. Τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, η Μπασκόνια χάρις σε τρίποντο του Βόιτμαν, έφτασε στο +7 (36-43) ενώ η συγκεκριμένη διαφορά σημειώθηκε και με σκορ 40-47 λίγο αργότερα. Σκορ στο φινάλε του ημιχρόνου το 43-47.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν το καλύτερο για τον Ολυμπιακό, καθώς βρέθηκε πίσω με 8 πόντους, ωστόσο ακολούθως, η ομάδα “έβγαλε” ενέργεια στο παρκέ και καθαρίζοντας τα ριμπάουντ κατάφερε και επέστρεψε γρήγορα. Καταλύτης για τους ερυθρόλευκους ήταν σε εκείνο το διάστημα ο Κώστας Παπανικολάου, που με δύο νέα δικά του τρίποντα το ισοφάρισε σε 53-53 οδηγώντας επιθετικά τους γηπεδούχους (4/4 μέχρι τότε). Πρώτος σκόρερ βέβαια για τον Θρύλο στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 15 πόντους. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι τις λύσεις τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν το 55-62.

Ο Ολυμπιακός, ήταν αρκετή ώρα χωρίς δικό του προβάδισμα στο παιχνίδι αλλά η ισπανική ομάδα δεν ήταν μακριά και όλα έτσι όλα κρίθηκαν στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Σε αυτή, η Μπασκόνια όμως πήρε το μεγαλύτερο προβάδισμα της στο παιχνίδι καθώς μετά από δίποντο του Γάλλου σέντερ το σκορ έγινε 57-66. Παρά ταύτα, εκείνη την ώρα “ξύπνησε” δίνοντας ενέργεια στην ομάδα ο Ζακ ΛεΝτέι (17π.), που με 6 συνεχόμενους δικούς του πόντους, η διαφορά μειώθηκε ξανά στους 3 (34′). Όμως, ένα τρίποντο “μαχαιριά” από τον Βιλτόζα ακριβώς ένα λεπτό πριν το τέλος έφερε και πάλι την διαφορά στο +4 για την Μπασκόνια. Ακολούθως, δύο εύστοχες βολές του Παπανικολάου και μια άστοχη του Χίλιαρντ έφεραν την διαφορά ξανά στους 3 και την τελευταία επίθεση την είχε ο Ολυμπιακός που έψαχνε τρίποντο. Αυτό, το βρήκε ο πιο καυτός παίκτης των Πειραιωτών, ο Κώστας Παπανικολάου που με ένα απίθανο εκτός ισορροπίας σουτ με ταμπλό, έγραψε το 80-80 και οδήγησε το παιχνίδι σε παράταση.

Στην πρώτη επίθεση της παράτασης, ο Παπανικολάου συνέχισε το… “βιολί” και με άλλο ένα τρελό τρίποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του (83-80). Απίθανος πραγματικά ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού που είχε 6/7 τρίποντα και συνολικά 20 πόντους μέχρι τότε. Τελικό σκορ στο ΣΕΦ μετά από 45 αγωνιστικά λεπτά το 91-87. Τεράστια νίκη για την  ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ που έφτασε τις 11 στην διοργάνωση και τώρα φιλοξενείται από την Ρεάλ την ερχόμενη Πέμπτη (10/1).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!