Uncategorized

Πλήρωσε το κακό πρώτο δεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός, παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και γνώρισε μια βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ με σκορ 55-76.Οι ερυθρόλευκοι, ήταν πολύ αρνητικοί στην επίθεση και απ’ ότι φάνηκε πλήρωσαν το τραγικό πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο βρέθηκαν πίσω με 21 πόντους.
Ο Ντέιβιντ Μπλάτ, είχε όλους τους παίκτες στην διάθεση του καθώς ο Κώστας Παπανικολάου, ξεπέρασε τους πόνους που του προκαλούσε το οστικό οίδημα στο δεξί γόνατο, και αφού δοκίμασε το πόδι του τέθηκε στα πλάνα του προπονητή του. Επομένως, εκτός της “ερυθρόλευκης” δωδεκάδας έμεινε ο Δημήτρης Αγραβάνης.
Ο Αγώνας :

Με τους Σπανούλη, Γκος, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ ξεκίνησε τον αγώνα η ομάδα του Πειραιά που βρέθηκε πίσω με 0-3 έπειτα από τρίποντο του Σίγκλεντον στην πρώτη κατοχή. Οι Καταλανοί, συνέχισαν έχοντας το προβάδισμα και όταν ο Αμερικανός “κοντός” έκανε δύο συνεχόμενα λάθη στην επίθεση, αποσύρθηκε και ο Στρέλνιεκς πήρε τη θέση του (4-12). Μάλιστα, η Μπαρτσελόνα έφτασε ακόμα και στο +10, (4-14) αφού επιθετικά ο Ολυμπιακός ήταν τελείως ανοργάνωτος με 0/5 τρίποντα, και αμυντικά, η ομάδα παρουσίαζε πρόβλημα τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου το 6-27 με μόλις 3/18 σουτ από πλευράς γηπεδούχων!
Το απογοητευτικό το πρώτο δεκάλεπτο όμως, έδειχνε παρελθόν αφού με ένα γρήγορο 6-0, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 12-27. Σε εκείνο το διάστημα, καταλυτικός ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, που με τα ριμπάουντ του και στις δύο πλευρές του παρκέ “σκέπαζε” τα καλάθια. Επίσης σημαντικός όπως σχεδόν πάντα ήταν και ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος είχε 7 πόντους και ήταν ο οργανωτής των επιθέσεων του Θρύλου. Ακολούθως, με ένα σερί 9-1 και τρίποντο του Τουπάν, οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 6, αλλά η Μπαρτσελόνα βρήκε απάντηση και έτσι το 21-32 ήταν γεγονός. Βέβαια, η ολική επαναφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν είχε και την καλύτερη κατάληξη (κάτι απίθανο από το -20) και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 28-38. Με μια ματιά στο σκορ και μόνο, ήταν εμφανές το πρόβλημα στην επίθεση, (κυρίως στα σουτ εκτός της γραμμής) και αυτό φυσικά αποτυπωνόταν και στην στατιστική, με 8/14 δίποντα και 3/15 τρίποντα.
 
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η κατάσταση όμως δεν άλλαξε, ο Ολυμπιακός παρουσίασε “συμπτώματα” πρώτης περιόδου και η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από τους 10. Αυτός που είχε “σκοτώσει” τους ερυθρόλευκους σε εκείνο το σημείο ήταν ο Σίγκλεντον ο οποίος είχε 18 πόντους με 5/7 τρίποντα. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ, δεν είχε ούτε έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων και το γεγονός ότι είχε σκοράρει ελάχιστους πόντους ήταν αποτέλεσμα των κακών αποστάσεων και των χειριστών επιλογών στην επίθεση. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 44-55 χάρις σε τρίποντο του Στρέλνιεκς στην εκπνοή, κάτι που σήμαινε πως η διαφορά δεν ήταν απαγορευτική ειδικά εντός έδρας.
Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκρινε τον νικητή της αναμέτρησης και σε αυτό, η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε παίρνοντας προβάδισμα 16 πόντων, έπειτα από καλάθι του Ερτέλ. Ακολούθως, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ, και έδειχνε “εκτός εαυτού” και χωρίς κανένα πλάνο στο παρκέ και σχεδόν στα μισά της περιόδου βρέθηκε πίσω ξανά με 20 πόντους (45-65). Τελικό σκορ στο ΣΕΦ το 55-76 κάτι σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Μπαρτσελόνα, οι Καταλανοί θα έχουν τον πρώτο λόγο, αφού κάλυψαν την νίκη των Πειραιωτών στην Βαρκελώνη με 9 πόντους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!