Uncategorized

Mόνο η ψυχή του Ουέμπερ δεν έφτανε…

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ηττήθηκε από τη Ζαλγκίρις σε έναν δεύτερο γύροο της διοργάνωσης που μοιάζει καταστροφικός σε σχέση με τον πρώτο!

Στην πρώτη περίοδο λοιπόν , ο Ολυμπιακός με κύριο εκφραστή τον Μιλουτινοφ απ το χαμηλό ποστ πέτυχε τους πρώτους του πόντους ,πρώτα κάρφωσε και μετά μοίρασε για ανοιχτό σουτ του Παπανικολάου. Με ασφυκτική άμυνα, ένα τρίποντο του Μάντζαρη και 5 συνεχόμενους πόντους του Γούμπερ ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 15-8. Ωστόσο η Ζαλγκίρης αντέδρασε με εύκολα 2ποντα και το δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 18-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Λιθουανοι με 8 συνεχόμενους πόντους πήραν κεφαλι στο σκορ υποχρεώνοντας τον Ντέιβιντ Μπλαντ να καλέσει τάιμ άουτ. Μιλουτίνοφ και Γουέμπερ ανέβασαν στροφές, και με ατομικές ενέργειες και δημιουργία απ το ποστ οι ερυθρόλευκοι πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ. Η διαφορά μεγάλωνε αλλά μερικά συνεχόμενα φάουλ έδωσαν εύκολους πόντους απ την γραμμή της φιλανθρωπίας για την Ζαλγκίρης και το ημίχρονο τελείωσε 38-34 με τον Ολυμπιακό να χει τον έλεγχο τον ριμπάουντ και να πετυχαίνει πολλά καλάθια απ το ζωγραφιστό  αλλά να χωρίς να χτίσει μια έχει χτίσει μια διαφορά ασφαλείας.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός παρέμεινε πιστός στο πλάνο του και με είτε με σουτ απο μέση απόσταση είτε με δημιουργία απ το χαμηλό ποστ βρήκε πολύτιμες λύσεις. Η καλή άμυνα έσπασε 3’12” πριν το τελος του δεκαλέπτου και η διαφορά άρχισε να πέφτει με αποτέλεσμα το  +12  να γίνει +3 και το ματς να ξαναγινόταν ντέρμπι εν όψη της τελευταίας περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο,η Ζαλγκίρης έτρεξε ενα 5-0 περνώντας μπροστά. Ο Γουέμπερ βγήκε ξανά μπροστά. Πρώτα ισοφάρισε για το 53-53 και στην συνέχεια για το 55-55. Ο Γουάιτ έκανε το 55-58 και ο Γουέμπερ απάντησε για το 57-58. Ο Ντέιβις σκόραρε εξ επαφής για το 57-60 και ο Μπλαντ κάλεσε τάιμ άουτ. Η διαφορά ανέβηκε στο -5. Ο Γκος μείωσε σε 59-62 και ο Μιλουτίνοφ με άλει ουπ κάρφωμα σε 61-62. Ο Γουέμπερ στο αναμφισβήτητα καλύτερο το βράδυ στο λιμάνι με ενα παλικαρίσιο καλάθι πέρασε ανάμεσα από 2 παίχτες της Ζαλγκίρης βάζοντας ξανά μπροστά το θρύλο. Το σκορ ειχε συνεχόμενες εναλλαγές και μια λόμπα του Βέστερμαν διαμόρφωσε το 65-68 1’15″πριν το τέλος του αγώνα. Στη συνέχεια μια χαμένη βολή του Μιλουτινοφ ήταν αρκετή για να πάει το παιχνίδι στην Ρωσική ρουλέτα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν άντεξε όσο έπρεπε και η ομαδα της Ζαλγκίρις πήρε ένα μεγάλο διπλό με τελικό σκορ 68-72.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!