ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο

Με ψυχολογία νικητή εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο κόουτς Κεζμούρα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Κεστούτις Κεμζούρα ενόψει του αγώνα της Euroleague με τη Ζενίτ, την Παρασκευή στο ΣΕΦ μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA.

Αρχικά τόνισε:


«Αν ήμουν προφήτης θα ήθελα να βλέπω μπροστά. Ως προπονητής του Ολυμπιακού θέλω να δω την ομάδα που είδαμε στο τελευταίο παιχνίδι και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ζωή γιατί αντιμετωπίζεις διαφορετικούς αντιπάλους με διαφορετικές άμυνες.

Πρέπει να παίξεις λίγο διαφορετικά. Η διαφορά ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Ζενίτ, είναι ότι η Ζενίτ παίζει πολύ με το σώμα, ενώ η κοινή συνισταμένη με τη Βαλένθια είναι ότι παίζει πολύ επιθετικά επειδή και οι δύο έχουν ισπανούς τεχνικούς. Ακολουθούν την ισπανική σχολή αλλά παίζουν πολύ με τη δύναμη.

Έχουν μεγάλη εμπειριά στη ρακέτα με τον Αγιόν και τον Τόμας, έχουν γκαρντς με μεγάλη ενέργεια που πιέζουν στη μπάλα. Είναι πολύ επικίνδυνοι στην επίθεση και αυτό θα είνα από τα κλειδιά της αναμέτρησης.

Δουλεύουμε πάνω σε αυτά και ανυπομονώ να δω πως θα διαχειριστούμε το δυναμισμό της Ζενίτ, την επιθετικότητα και την πίεσή τους και το πως θα “εκτελούμε” τις επιθέσεις μας. Απέναντι σε αυτές τις άμυνες θα παίξουν ρόλο και τα ριμπάουντς».


Για το αδύνατο σημείο της Ζενίτ, επησήμανε:
«Δε θέλω να το πω δυνατά γιατί αν το κάνεις αυτό γυρνά εναντίον σου. Θα έλεγα πως το μακρινό σουτ τους δεν έχει μεγάλη συνέπεια εδώ, αλλά έχουνε σουτέρ, πρέπει να πιστέψτε με. Θα εξαρτηθούν πολλά από την άμυνά μας. Αν τους αφήσουμε ανοιχτούς όλοι μπορούν να βάλουν ένα σουτ, σε τιμωρούν.

Αν παίξουμε σωστά και δεν τους αφήσουμε ελεύθερο πεδίο έχουμε μεγάλες πιθανότητες».


Για το αν φοβαται μήπως οι παίκτες του υποτιμήσουν τους Ρώσσους είπε:

«Δουλεύουμε πάνω στο να μην υποτιμήσουμε τη Ζενίτ. Δουλεύουμε πιο πολύ με τους εαυτούς μας αντί για τους αντιπάλους μας. Το λέω από την Κυριακή ότι πρέπει να ανησυχούμε μόνο για μας και τον τρόπο που θα παίξουμε.

Αν παίξουμε όλοι μαζί και παίξουμε σκληρά και έξυπνα νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν δεν παίξουμε συγκεντρωμένα και δεν παίξουμε στα όρια μας τότε μπορούμε να χάσουμε από οποιονδήποτε».


Για την επίδραση του Αγιόν στο παιχνίδι της Ζενίτ:

«Νομίζω ότι ο Αγιόν μπορεί να επιδράσει πολύ στο παιχνίδι της ομάδας του καθώς έχει υψηλό επίπεδο.

Ωστόσο μπορείς να παρατηρήσεις πως χωρίς τον Αγιόν νίκησαν την ΤΣΣΚΑ στην VTB League, ενώ με τον Αγιόν έχασαν εντός έδρας από τη Νίζνι. Έχει σίγουρα μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του αλλά την ίδια ώρα δε σου εξασφαλίζει και τίποτα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!