Legend Stories7ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ζε Ελίας: “O Ολυμπιακός αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της καριέρας μου”

Ο Βραζιλιάνος σούπερ-σταρ ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του αποκλειστικά στο Legend_Stories7και στο redpen.gr!

Η σχέση μεταξύ των φιλάθλων του Ολυμπιακού και των αθλητών που προέρχονται από τη Λατινική Αμερική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σχέση λατρείας. Το έμφυτο ταμπεραμέντο τους, ο δυναμισμός και η κουλτούρα τους, ταυτίζονται με τη ψυχοσύνθεση του πειραϊκού συλλόγου, καθιστώντας τους ιδιαίτερα αγαπητούς στην κερκίδα. Αυτός είναι άλλωστε ο κύριος λόγος για τον οποίο οι φίλοι των ερυθρολεύκων, όσα χρόνια και αν περάσουν, φέρουν σε περίοπτη θέση στην καρδία τους τον πάλαι ποτέ αστέρα της εθνικής Βραζιλίας Μοεντίμ Ζε Ελίας. Το Legend_Stories7 επικοινώνησε με τον παλαίμαχο άσο, ο οποίος ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του!

Η Ίντερ και η «Σελεσάο»

Γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου του 1976 στην πολιτεία του Σάο Πάολο, ο Ζε Ελίας πραγματοποιεί τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα το 1993 στην Κορίνθιανς, με την οποία κατακτά το 1995 το Κύπελλο Βραζιλίας και χάρη στις εμφανίσεις του κερδίζει μόλις στα 18 του έτη την κλήση του στη «Σελεσάο». Το 1996 κατακτά με τα εθνικά του χρώματα το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ το ίδιο έτος κρεμά στο στήθος και το ασημένιο μετάλλιο στο Γκολντ Καπ. Η σεζόν 1996-97 θα τον βρει για πρώτη φορά στα γήπεδα της Ευρώπης, για λογαριασμό της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ τη διετία 1997-99 θα φορέσει τη φανέλα ενός μεγαθηρίου του ιταλικού ποδοσφαίρου, της ιστορικής Ίντερ του Ρονάλντο, με την οποία πανηγυρίζει το 1998 το Κύπελλο UEFA, αγωνιζόμενος βασικός στον τελικό κόντρα στη Λάτσιο, ένα χρόνο προτού μετακομίσει στη Μπολόνια.


Κεφάλαιο Ολυμπιακός

Το καλοκαίρι του 2000 ο Ολυμπιακός ξοδεύει παραπάνω από €5.000.000, για να ντύσει στα ερυθρόλευκα τον Βραζιλιάνο χαφ της Μπολόνια. Κατά την επόμενη τριετία ο Ζε Ελίας πρωταγωνιστεί στο χώρο του κέντρου των Πειραιωτών, ενώ χάρη στον ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα του, αλλά και στην ποδοσφαιρική του ποιότητα, εξελίσσεται σε ένα εκ των αγαπημένων παιδιών της κερκίδας. Η άφιξη του Κριστιάν Καρεμπέ ένα καλοκαίρι έπειτα από αυτήν του Ζε Ελίας ενισχύει ακόμα περισσότερο το κέντρο της ομάδας, η οποία κατακτά επί των ημερών του διεθνή Βραζιλιάνου τρία Πρωταθλήματα Ελλάδας. Φυσικά υπήρξαν και οι περιπτώσεις που ο Ζε Ελίας βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής, με αφορμή ορισμένα αντιαθλητικά του μαρκαρίσματα, ωστόσο στη συνείδηση των φιλάθλων ο Βραζιλιάνος αποτελούσε έναν ποδοσφαιριστή ταυτισμένο με την ομάδα και τις σπουδαίες επιτυχίες της. Το καλοκαίρι του 2003 αποχωρεί με προορισμό την ιταλική Τζένοα, ενώ το 2004 στέφεται πρωταθλητής Βραζιλίας με τη φανέλα της Σάντος. Θα ακολουθήσουν διαδοχικά οι Μέταλλουργκ Ντονέτσκ, Γκουαρανί, Ομόνοια Λευκωσίας, Λοντρίνα και Ράιντορφ Άλτα, προτού θέσει τέλος στη σταδιοδρομία του, εξαιτίας και των σοβαρών τραυματισμών που έφερε.

«Οι στιγμές που ξεχωρίζω…»  

Το Legend_Stories7, κατά την επικοινωνία του με τον Βραζιλιάνο αστέρα, του ζήτησε να ξεχωρίσει την κορυφαία στιγμή του στο μεγάλο λιμάνι, καθώς και αυτήν που θα προτιμούσε να ξεχάσει. «Η καλύτερη στιγμή ήταν η άφιξή μου στην Ελλάδα, επειδή μόλις πάτησα το πόδι μου στο έδαφος υπήρξαν πάρα πολλοί οπαδοί στο αεροδρόμιο για να με υποδεχτούν, να με χαιρετήσουν και να μου δώσουν όλη αυτήν την υποστήριξη που είχα όλα αυτά τα χρόνια που έπαιξα στον Ολυμπιακό», ενώ αναφορικά με τις δυσάρεστες αναμνήσεις, σημειώνει: «Οι χειρότερες στιγμές ήταν όταν αντιμετώπιζα σοβαρούς τραυματισμούς και οι άνθρωποι της ομάδας μου έλεγαν πως δεν έχω τίποτα, αποφεύγοντας τη θεραπεία που χρειαζόμουν, ώστε να επιστρέψω και πάλι υγιής και σε φόρμα».

«Οι συμπαίκτες που δεν ξεχνώ…»

Η θητεία του διεθνή άσου στον Ολυμπιακό συνέπεσε με την παρουσία ενός γαλαξία αστέρων. Στο ερώτημα του Legend_Stories7 σχετικά με το ποιον ποδοσφαιριστή θα ξεχώριζε από την τριετία του στους Πειραιώτες, ο Ζε Ελίας προτίμησε να μην αρκεστεί στην επιλογή μονάχα ενός πρώην συμπαίκτη του. «Υπήρξαν πολλοί συμπαίκτες με τους οποίους μου άρεσε να παίζω. Ο Τζόρτζεβιτς ήταν ένας από τους κορυφαίους. Όπως επίσης ένας από του κορυφαίους παίκτες αλλά και από τους καλύτερους μου φίλους ήταν ο Πουρσανίδης, με το οποίο μου άρεσε να αγωνίζομαι γιατί ήταν πολύ έξυπνος» και συνεχίζει: «Ξεχωρίζω επίσης τον Γιαννακόπουλο, τον Γεωργάτο και τον Νινιάδη, ο οποίος ήταν εκπληκτικός και ήταν απίστευτο το πως αντιλαμβάνονταν το παιχνίδι και τους χώρους. Ήταν φανταστικός τύπος!», ενώ καταλήγοντας αναφέρει: «Ακόμη ξεχωρίζω τον Χρήστο Κόντη, τον φίλο μου τον Πατσατζόγλου, τον περίφημο “Πάτσα”, και τον Παρασκευά Άντζα. Υπήρξαν πολλοί συμπαίκτες που ευχαριστιόμουν να αγωνίζομαι δίπλα τους, επειδή ήταν κυρίως υπέροχοι άνθρωποι!».


«Οι καλύτερες στιγμές της ζωής μου!»

Το Legend_Stories7 θέτει στον Ζε Ελίας το ερώτημα σχετικά με το τι σημαίνει για τον ίδιο ο Ολυμπιακός, ο οποίος σημάδεψε σε μεγάλο βαθμό την καριέρα του και ο ίδιος δε διστάζει να αναδείξει την αγάπη και το σεβασμό του προς την ομάδα: «Δίχως καμία αμφιβολία ο Ολυμπιακός αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της καριέρας μου και της ζωής μου ως ποδοσφαιριστής, καθώς ωρίμασα ως άνθρωπος και ως παίκτης και βρήκα μία υπέροχη ατμόσφαιρα για να αγωνιστώ. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήταν οι πιο ιδιαίτεροι που συνάντησα. Όταν αγωνιζόμουν στο Ολυμπιακό Στάδιο και άκουγα τους οπαδούς να φωνάζουν το όνομά μου, να τραγουδούν “Ζε Ελίας οε οε οε”, ήταν κάτι το φανταστικό για μένα!», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Δεν ήμουν καλό παιδί αλλά με αγαπούσαν…!»

Ως επίλογο, το Legend_Stories7 ζήτησε από τον Βραζιλιάνο ολυμπιονίκη να στείλει ένα μήνυμα στους φιλάθλους της αγαπημένης του ομάδας: «Στο φιλάθλους θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ! Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό μου σε κάθε αγώνα, ακόμα και αν μερικές φορές δεν ήμουν… καλό παιδί, γιατί έπαιρνα κόκκινες κάρτες και έπαιζα σκληρά, όμως με αγαπούσαν και τους αγαπώ ακόμα. Αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής μου. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι οι πιο τρελοί οπαδοί του κόσμου! Τους ευχαριστώ για όλα! Ευχαριστώ τον πρόεδρο και το γιο του, ευχαριστώ τον Κούλη Δουρέκα και όλους όσους με υποστήριξαν όσο αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό!».

Για περισσότερες «θρυλικές ιστορίες» ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: legend_stories7

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!