ΜΠΑΣΚΕΤΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα παιχνίδια που δεν θα ξεχάσουμε (Videos)

Είναι κάποιοι αγώνες που δύσκολα ξεχνάς και όσα χρόνια και αν έχουν περάσει δύσκολα φεύγουν από τη μνήμη σου.

Δύο συντάκτες του redpen.gr (ένας ποδοσφαιρικός και ένας… μπασκετικός) θυμούνται τα παιχνίδια που δεν θα ξεχάσουν ποτέ!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:

Μάρτιος του 2011 και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της SuperLeague. Είμαι έξω από το γήπεδο και το παιδί που είχε το εισιτήριο μου μου στέλνει μήνυμα πως δεν θα καταφέρει τελικά να έρθει καθώς κάτι έκτακτο του συνέβη! Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήμουν έξω από το γήπεδο και δεν θα έμπαινα μέσα! Ήμουν διατεθιμένος να αγοράσω μέχρι και σε μαύρη αγορά εισιτήριο! Ρωτάω περαστικούς αλλά κανένας δεν έχει να μου δώσει! Στα εκδοτήρια δεν υπήρχαν πλέον και περιμένω ένα θαύμα! Ξάφνου βλέπω έναν γνωστό μου ο οποίος αφού του λέω τι μου έχει συμβει γελάει και μου λέει: “είναι η τυχερή σου μέρα” και βγάζει από το μπουφάν του μια πρόσκληση! Μένω άφωνος, μου έρχεται να κλάψω τον παίρνω αγκαλιά και μου λέει “απλός θα είσαι μόνος σου εκεί γιατί εγώ θα είμαι στη Θυρα 17” .Οκ του λέω κανένα πρόβλημα, και ξεκινάω προς τη Θύρα που είχα την πρόσκληση. Χτυπάει το τηκλέφωνο μου και είναι ο κολλητός με τα εισιτήρια! Μου λέει “έλα τελικά τα κατάφερα και σε 10 ειμαι εκεί”. Από το πουθενά λοιπόν έχω δύο εισιτήρια, ένα στο χέρι μου και ένα που… ερχόταν! Ο κολλητός έρχεται μου δίνει το εισιτήριο και ετοιμαζόμαστε να μπούμε μαζί στην Θύρα… Οι ομάδες έχουν αρχίσει να μπαίνουν, ακούμε τον ύμνο της εισόδου, και εμείς δίνουμε τα εισιτήρια στον σεκιουριτά… Πάμε να ανέβουμε τα σκαλιά και τότε βλέπω έναν πιτσιρικά. Δεν θα ήταν πάνω από 15… Στα μάτια του βλέπω εμένα πριν 20 λεπτά όταν και έψαχνα εισιτήριο. Τον φωνάζω στα κάγκελα, (εγώ εχω μπει και αυτός είναι έξω από τα κάγκελα στον διάδρομο έξω από το γήπεδο) τον ρωτάω: “Μόνος σου είσαι;” Ναι μου απαντά.. “Εισιτήριο δεν έχεις;” , “Όχι δεν βρήκα” και του βγάζω την πρόσκληση και του δίνω! Τα μάτια του άρχισαν να λάμπουν, ήταν έτοιμος να κλάψει, μου λέει “Ευχαριστώ πολύ” και αφού είναι έτοιμος να … τρελαθεί μου λέει “6 θα τους βάλουμε” και τρέχει προς τη Θύρα του. Τελικά… Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-0! Στον αγώνα ο Ολυμπιακός έκανε ένα πάρτυ και το κατάλαβες από το πρώτο δεκάλεπτο ότι θα γραφόταν ιστορία και ίσως ο Ολυμπιακός να… πάτησε… φρένο, αλλιώς τα 6 θα ήταν πολύ λίγα μπροστά σε αυτό που άξιζε να πάθει εκείνη τη μέρα!

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το ημερολόγιο σημαδεύει την 12η Μάϊου 2013. Ο Ολυμπιακός είναι ήδη στον τελικό της Ευρωλίγκας που διεξάγεται στο Λονδίνο, έχοντας κάνει του… αλατιού την ακριβοθωρητη ΤΣΣΚΑ του ‘Ετορε Μεσίνα στον ημιτελικό. Αντίπαλος του η βασίλισσα την Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης.
Αυτό το ματς, είναι ένα από τα πολλά που θα μου μείνουν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη μου. Οι λόγοι είναι πολλοί. Ο βασικός είναι ότι η συμμετοχή και μόνο σένα τελικό Ευρώπης είναι τεράστιο επίτευγμα. Το έργο της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι δύσκολο. Ίσως ψυχολογικά πιο δύσκολο από τον τρελό και ιστορικό τελικό της Πόλης την αμέσως προηγούμενη χρονιά.
Τώρα η Ρεάλ δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν… ήξερε. Τώρα όλοι σε περιμένουν στην γωνία με το μαχαίρι στα δόντια. Το ρόστερ της Ισπανικής ομάδας ξερναει ταλέντο… Γιούλ, Ροντρίγκεθ, Φερνάντεθ, Κάρολ, Μιροτιτς, Ρεγες μερικές από τις λαμπερές μονάδες της Βασίλισσας.
Ο τελικός ξεκίνησε αλλά ο Ολυμπιακός ήταν σε άλλο γήπεδο. Το κλείσιμο της πρώτης περιόδου τον βρίσκει στο -17. Ζούσαμε έναν εφιάλτη. Στο μυαλό μας υπήρχε η σκέψη ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να κοντραρουμε αυτό το ματς. Οι Ισπανοί είχαν κάνει έναρξη τελικού σαν… Ταύροι στην αρένα της μάχης. Μέσα μας επικρατούσε η αίσθηση ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να κάνει το θαύμα της για ακόμα ένα τελικό και να τουμπαρει την κατάσταση. Στατιστικά να το δεις … Δεν γίνεται. Είναι τελικός. Έχεις απέναντι σου μια Ρεάλ που σε περιμένει… Είδε, ξέρει, έμαθε, της το είπαν. Δεν μπορεί να την πατήσει όπως οι Ρώσοι στην Κωνσταντινούπολη.
Και κάπου εκεί, στην αρχή της δεύτερης περιόδου ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφασίζει να κάνει το ματς ροντέο.
Πετάει στην αρένα της Ο² το… Δευτεροτριτο ροτεισιον που διέθετε. Κατσίβελης, Μάντζαρης, Αντις, Περπέρογλου, βγάζουν τις άμυνες της ζωής τους , πιέζουν δίχως αύριο τους Ισπανούς και ροκανίζουν την διαφορά σε επίπεδο που έχουμε και πάλι… Αγώνα. Το ημίχρονο κλείνει με τους ερυθρόλευκους να έχουν επιστρέψει για τα καλά και να είναι πίσω στο σκορ μόνο με 4 πόντους.
Έχω τεράστια περίεργα να μάθω στην ανάπαυλα τι ακριβώς έκανε ο Σπανούλης και γύρισε τον… Διακόπτη. Ο αρχηγός κακά τα ψέματα και στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ και στο πρώτο μέρος του τελικού ήταν μέτριος.
Στο δεύτερο μέρος όμως είχε κατεβάσει τα παντελόνια και κυνηγούσε όποιον βρει μπροστά του.. με 3 σερί τρίποντα φέρνει τον Ολυμπιακό μπροστά . Συμπαρασύρει μαζί του και όλους τους άλλους και ξαφνικά ο Ολυμπιακός γίνεται η πολεμική μηχανή που απολαύσαμε. Οι Ισπανοί πάλεψαν και γύρισαν το ματς . Ο Ρούντι ήταν σε τρομερό βράδυ αλλά δεν μπορούσε μόνος του να σταθεί εμπόδιο. Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σου έδινε την εντύπωση ότι ανεβάζει όλο και πιο πολλές στροφές. Μπορούσε να τα βάζει μέχρι το πρωί που λέμε.
Τελικό Σκορ 100-88.
Ήταν μια ξεκάθαρη επίδειξη ανωτερότητας. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος . Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έβγαλε προσωπικότητα και έκανε ένα μυθικό και ονειρεμένο back to back..

  • 100 πόντους σε τελικό…
  • Γιώργος Μπαρτζώκας ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα.
  • Σπάνιες φορές βλέπεις ομάδα να κάνει πραγματική επίδειξη δύναμης σ ένα ολόκληρο F4.
  • Πολλά κιλά … Μπάλες οι Περπέρογλου και Αντίς. Μπήκαν στο παρκέ σε μια στιγμή που η ομάδα είχε πιεί θάλασσα και έβγαλαν μαγκιά και χαρακτήρα.
  • Το καλάθι και φάουλ του συμπαθεστατου Σερμαντινη μόνο εγώ το πανηγύρισα σαν γκολ;
  • Η φάση που κλέβουν οι Ισπανοί, βγαίνει στο ανοιχτό γήπεδο ο Μιροτιτς και από πίσω του έρχονται με 150 χιλιόμετρα ταχύτητα οι Χάινς και Παπανικολάου και τον κόβουν εντυπωσιακά είναι μια απ’ τις φάσεις της 10ετιας. Είναι από τις φάσεις που αλλάζουν ρυθμό, ψυχολογία, ισορροπίες μέσα στο ματς.
  • Και όλα αυτά ξεκίνησαν από το “Λονδίνο με Μπαρτζώκα… Λόκα Λόκα Λόκα”

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!