ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόσο καιρό έχει να πάρει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός σε κάθε ομαδικό άθλημα;

Ο Ολυμπιακός σήμερα θα πανηγυρίσει το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία του στο ποδόσφαιρο αφήνοντας πίσω τους αντιπάλους του, με μια χαοτική διαφορά.

Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός αν μη τι άλλο συγκρίνεται με τον Παναθηναϊκό στα περισσότερα αγωνίσματα και δικαίως κάποιοι μιλούν για τους δύο καλύτερους συλλόγους της χώρας, όμως τελικά μήπως η διαφορά είναι τόσο τεράστια ανάμεσα στον πρώτο Ολυμπιακό και τον δεύτερο ΠΑΟ που δεν χρειάζεται καν να γίνεται σύγκριση του μεγέθους των δύο ομάδων;

Αν κανείς εξαιρέσει το μπάσκετ όπου εκεί επικρατεί ο… φάρος, σε όλα τα υπόλοιπα υπάρχει χαοτική διαφορά. Αρχικά ζήσαμε να δούμε φέτος ένα εκατομμύριο αφιερώματα για τον Παναθηναϊκό στο βόλλεϋ… Για όσους δεν γνωρίζουν ο Παναθηναϊκός επέστρεψε φέτος στην πρώτη θέση έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια! Τελευταίο του πρωτάθλημα ήταν το 2006!!!! Λογικό λοιπόν να καεί το… ”πελεκούδι”, και να πάρουν φωτιά τα αφιερώματα… 14 χρόνια ήταν αυτά! Από εκεί και πέρα το 3ο αστέρι στη φανέλα βόλλεϋ του Ολυμπιακού, απλά άργησε ένα χρόνο!

Πάμε όμως στον βασιλιά των Σπορ. Ναι, στο ποδόσφαιρο. Το άθλημα που το 95% των φιλάθλων επιλέγει την ομάδα που θα ακολουθήσει. Δεν θα πούμε ποιος είναι ο πολυνίκης (όπως δεν το κάναμε και στο βόλλεϋ, αλλά δεν θα το κάνουμε,ούτε και στο πόλο που κλείνει το άρθρο) αλλά θα δούμε ότι τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει το 45ο του πρωτάθλημα ο ΠΑΟ μετρά ήδη 10 χρόνια από την τελευταία φορά που το έκανε αυτό! 10 χρόνια και… που είσαι ακόμα! 2010 ήταν….

Επόμενο άθλημα το μπάσκετ γυναικών. Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε και εκεί ένα πρωτάθλημα τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός την τελευταία φορά που το έκανε αυτό ήταν το 2013. Πέρασαν λοιπόν ούτε λίγο ούτε πολύ, 7 ολόκληρα χρόνια που ο ”Πρωταθλητής σε όλα τα σπορ”, Παναθηναϊκός, δεν έχει πάρει πρωτάθλημα και εκεί!

Μένουμε στις γυναίκες και αφού μιλήσαμε αρχικά για το βόλεϋ ανδρών πάμε σε αυτό των γυναικών! Ναι κυρίες και κύριοι, ο χρόνος περνά σαν νεράκι. Τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟ εκεί, ήταν το μακρινό πλέον 2011… Πέρασαν κι όλας 9 χρόνια και ούτε εκεί έχει πάρει κάποιο πρωτάθλημα από τότε.

Δεν ξέρω αν αξίζει να κάνουμε αναφορά στο πόλο ανδρών και γυναικών, αλλά επειδή είμαστε “αιώνιοι αντίπαλοι”… ας το κάνουμε. Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός λοιπόν πανηγύρισε τα πάντα εκεί σε άντρες και γυναίκες (και φέτος),ο Παναθηναϊκός δεν έχει ούτε ένα πρωτάθλημα στην ιστορία του σε κανένα από τα δύο τμήματα (όσο καιρό τελοσπάντων το γυναικείο τμήμα ήταν ενεργό)… Αν ψάξεις να δεις τη μεγαλύτερη του επιτυχία θα δεις ότι είναι η δεύτερη θέση πριν από… 5 χρόνια!

Υ.Γ. Στα esports πάνε καλά όμως!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!