Legend Stories7ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι θρίαμβοι επί της ΑΕΚ στους τελικούς του Κυπέλλου! (Videos)

Το Legend_Stories7 θυμάται τις ερυθρόλευκες επικρατήσεις επί της ΑΕΚ στους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας!


Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς διασταυρώνει τα ξίφη του με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με στόχο την κατάκτηση του θεσμού για 28η φορά, αλλά και την επίτευξη του 18ου νταμπλ στην ιστορία του και το Legend_Stories7 κάνει αναδρομή στις προηγούμενες νικηφόρες μονομαχίες των Πειραιωτών επί της Ένωσης στους τελικούς της διοργάνωσης.

Ο θρίαμβος του 1953

Το ημερολόγιο έγραφε 17 Μαΐου του 1953, όταν ο Ολυμπιακός χάραζε μία ακόμα ένδοξη σελίδα στην ιστορία του, με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας για τέταρτη φορά στα χρονικά. Στον τελικό του θεσμού που έλαβε χώρα στο Γήπεδο τη Λεωφόρου, οι Πειραιώτες υποτάσσουν την ΑΕΚ, έχοντας ως σκόρερ τους Γιώργο Κοπανίδη, Γιώργο Κανσό και Γιώργο Δαρίβα, με την Ένωση να μειώνει απλώς στα τελευταία λεπτά της συνάντησης, με τους Σεραφείδη και Κανάκη, για το τελικό 3-2, που σήμανε την τρίτη διαδοχική κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό.

Με κυπριακή υπογραφή και show Καστίγιο

Ο MVP του τελικού Μιχάλης Κωνσταντίνου ανοίγει το δρόμο προς το θρίαμβο επί της ΑΕΚ, ο Βλάνταν Ίβιτς στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, προτού ο Νέρι Καστίγιο, με μία ατομική ενέργεια υψηλής τεχνικής, σφραγίσει την ερυθρόλευκη επικράτηση με 3-0 επί των κιτρινόμαυρων, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Παγκρήτιο Στάδιο, στις 10 Μαΐου του 2006, με τους Πειραιώτες του Τροντ Σόλιντ να κατακτούν το τρόπαιο για 22η φορά στην ιστορία τους και να πετυχαίνουν ακόμα ένα νταμπλ.

Δείτε τα highlights εκείνου του τελικού:

Ο κορυφαίος τελικός όλων των εποχών

Στις 2 Μαΐου το 2009, στον πιθανότατα κορυφαίο τελικό στα χρονικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με δύο προσωπικά τέρματα ο Μπλάνκο ανοίγει με το «καλησπέρα» το σκορ για την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο των Αθηνών, οι Ματ Ντάρμπισιρ και Ντουντού ισοφρίζουν σε 2-2 για τον Ολυμπιακό στο β’ ημίχρονο, προτού ακολουθήσει ένα συναρπαστικό φινάλε, με τους Σκόκο και Ντάρμπισιρ να σκοράρουν διαδοχικά στην εκπνοή για τους δύο αντιπάλους. Η αναμέτρηση θα οδηγηθεί στην παράταση, εκεί όπου ο Λουτσιάνο Γκαλέτι θα δώσει για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως θα μείνει με εννέα παίκτες, λίγο προτού ο Σκόκο ισοφαρίσει σε 4-4, οδηγώντας τον αγώνα στη διαδικασία των πέναλτι. Έπειτα από μία δραματική μονομαχία, ο Αντώνης Νικοπολίδης θα αναλάβει την τελευταία εκτέλεση της βραδιάς και ευστοχώντας διαμορφώνει το τελικό 15-14, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε το 24ο Κύπελλο της ιστορίας του, σφραγίζοντας την κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ.

Για περισσότερες «θρυλικές ιστορίες» ακολουθήστε το legend_stories7στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: legend_stories7!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!