ΜΠΑΣΚΕΤ

Ένα εικοσάλεπτο απ’ το… μέλλον

☑️ Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε τις 2 σερί νίκες στην διοργάνωση. Το ματς με την Αρμάνι είχε δύο εικόνες. Αυτή του πρώτου ημιχρόνου που ο Ολυμπιακός έμοιαζε μπλοκαρισμένος επιθετικά και αρκετά επιπόλαιος και αυτή του δεύτερου μέρους που ήταν σκέτη απόλαυση σε άμυνα και επίθεση.
☑️ Είχαμε τονίσει σε προηγούμενο κείμενο μας ότι όταν ο Σλούκας πατήσει καλά στο παρκέ και νιώσει πιο έτοιμος θα ανεβάσει ένα επίπεδο τουλάχιστον, όλη την ομάδα.
☑️ Είναι φοβερος και σπάνιος ο τρόπος που ο Κώστας μπορεί να ξεκλειδώσει τους χώρους και τις άμυνες σε σετ παιχνίδι.
Είναι ελάχιστοι οι παίχτες που μπορούν να το κάνουν αυτό σε τέτοιο βαθμό και με τέτοια ευκολία στην Ευρώπη.
Όταν θα βρεθεί καλύτερα με τους Μαρντινς και Έλις θα δούμε πραγματικά ωραία πράγματα. Είναι θέμα χρόνου και δουλειάς. Υπομονή.
☑️ Σακίλ ΜακΚισικ … Τι δυναμίτης είναι αυτός ; Ο τύπος είναι σκέτη απόλαυση σε άμυνα και επίθεση. Τρομερή ενέργεια με πάθος και γενικά ένα πακέτο μπασκετικό που γουστάρεις να το βλέπεις στο παρκέ να πατάει το γκάζι και να παρασύρει όλη την ομάδα.
☑️ Χασάν Μαρντινς… Ένας μικρός Χαλκ.
Άντε να του πάρεις ριμπάουντ. Άσε που αν
πατήσει δυνατά σε κάνει πόστερ για πλάκα. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και είναι στο χέρι του να αρπάξει την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά και να…φάνε ψωμάκι και τα δυσεγγονα του. Σε κάνα 2 χρόνια θα πάρει και αυτός το γνωστό δρομολόγιο για την ομάδα του κόκκινου στρατού..
☑️ Χάρισον … Έχει αστάθεια επιθετικά σίγουρα. Αλλά θα προσφέρει. Δείχνει να έχει το σουτ και αυτό είναι σημαντικό. Πιο… Οικονομικός αν γίνει θα βγει και αυτός λίρα 100.
☑️ Θα κάνω μια ξεχωριστή αναφορά στον Τζεκινς. Έναν παίχτη που δεν ήρθε με τύμπανα και υποδοχές. Σήμερα έκανε κάποια λάθη από επιπολαιότητα. Γενικά όμως είναι μια κίνηση, η απόκτηση του, που έρχεται να κουμπώσει με το σύνολο. Έχει εμπειρία , παίζει άμυνα σκυλίσια κάνει και τα κλεψίματα του και άμα βρεθεί σε επίκαιρη θέση θα βάλει και το τρίποντο του. Είναι ένα εργαλείο πολυτελείας. Ένας παίχτης αποστολών. Σίγουρα θα βοηθήσει.
☑️ Μπορείς να πεις ότι θες για τον κοουτς Μπαρτζώκα. Για άλλους είναι απλά ένας καλός προπονητής για πολλούς ένας τοπ επιπέδου και ούτε κάθε εξής. Αυτό όμως που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει είναι το μάτι του στις μεταγραφές. Το να πάω να σκάσω μια καρότσα λεφτά και να φέρω τον Χάινς τον Καλάθη τον Μιλουτινοφ είναι κάτι που το κάνω και γω απ’ τον καναπέ του σπιτιού.
Άντε όμως να φέρεις στα μέσα της σεζόν τον ΜακΚσικ και το καλοκαίρι να κλείνεις απ’ τις πρώτες μέρες τον Μαρτινς λες και … έπαιζες μπάσκετ μαζί τους .
Εκεί σας θέλω μάγκες.
☑️ Τι έγινε ρε παιδιά άρχισαν τα άρθρα και οι αναφορές από τους αντικειμενικούς για τον λίγο χρόνο συμμετοχής του Βασίλη Σπανούλη ; Όταν έπαιζε αρκετά λεπτά γιατί παίζει και δεν μπορεί και που πάει σε αυτή την ηλικία. Σήμερα που δεν έπαιξε πάνω από δέκα λεπτά σας πείραξε εε; Δεν σας πιάνουμε πουθενά. Η μάλλον σας πιάνουμε πολύ καλά….
☑️ Το ματς με την Μακάμπι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο μετά την ήττα της από τους Γερμανούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!