ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Τι να… πρωτοπώ για τον Σπανούλη

Δεν έχουν συμπληρωθεί 24 ώρες από την στιγμή που ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση και τον Ολυμπιακό και ο νους δεν το χωρά.

Ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής των τελευταίων 25 ετών (από τότε που θυμάμαι προσωπικά να βλέπω μπάσκετ) πέρασε από χθες στο πάνθεον της ιστορίας του Ευρωπαϊκου μπάσκετ μια για πάντα. O Σπανούλης έγραψε τη δική του ιστορία στο μπάσκετ, αλλά ήταν αυτός που άλλαξε ριζικά την ιστορία του Θρύλου, όταν έβαζε το καλοκαίρι του 2010 την υπογραφή του.

Και ναι… Μόλις δύο χρόνια μετά ειχε κατακτήσει τα πάντα με τον Ολυμπιακό. Κύπελλο το 2011, Ευρωλίγκα το 2012, πρωτάθλημα εναντίον της πρώην του ομάδας το ίδιο έτος. Του πήρε μόλις δύο χρονια για να δικαιωθεί. Να δικαιώσει την επιλογή του και να γράψει ιστορία. Το 2013 το ξαναέκανε στην Ευρώπη αλλά λίγους μήνες μετά έγραφε ιστορία και στο διηπειρωτικό, κατακτώντας με τον Ολυμπιακό… όλο τον κόσμο. Και όταν έπαιζε αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό, έγραφε διαρκώς τη δική του ιστορία. Το δικό του… τρελό σενάριο απέναντι τους.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς με αυτά που έκανε με αντίπαλο τον ΠΑΟ. Τον… σκούπισε το 2015 και τον… σκότωσε με τα buzzer beater του το 2016…. Του είχε βάλει και άλλο buzzer beater νωρίτερα για την Euroleague. Ούτε ο μεγαλύτερος σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να γράψει το σενάριο των τελικών του 2016. Τότε που ο Βασίλης μέσα στο ΟΑΚΑ, πετύχαινε ακριβώς αυτά που είχε βάλει ως πρωταρχικό του στόχο, όταν ήρθε στο λιμάνι. Τους πήρε το πρωτάθλημα μέσα στο σπίτι τους, όπως μόνο αυτός ξέρει. Αποδεικνύοντας πως είναι ο καλύτερος, δίχως καμία πλέον αμφισβήτηση!

Και δεν ήταν μόνο αυτά απέναντι στον ΠΑΟ… Ήταν και τα ρεκόρ που έσπασε, σε Α1 και Euroleague. Ήταν οι 4 τελικοί Ευρώπης που συνέβαλε τα μέγιστα για να φτάσει εκεί ο Ολυμπιακός, μαζί του. Ήταν ο άνθρωπος που πέρασε στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Σίγουρα από σήμερα όλα θα είναι αλλιώς. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να θυμηθεί το πως είναι να ζείς χωρις τον Σπανούλη. Δύσκολο! Αλλά υπάρχει μια διαφορά. Πλέον η αύρα του θα είναι στο ΣΕΦ. Πλέον ο Σπανούλης είναι παράδειγμα προς όλους όσους έρχονται και θα έρθουν τα επόμενα χρόνια. Είναι ο ηγέτης που άλλαξε τα πάντα! Θα είναι το παράδειγμα κάθε προπονητή που θα μπαίνει στο ΣΕΦ, με στόχο ο Ολυμπιακός να είναι τόσο δυνατός όσο ήταν ο Ολυμπιακός του Σπανούλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!