ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρεμιέρα με το δεξί στην Πάτρα

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε εκτός έδρας του Απόλλωνα με 87-61 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες στην Πάτρα. Ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου, ταλαιπωρείται από τενοντίδιδα επιγονατιδικού στο δεξί πόδι και δεν ακολούθησε την αποστολή, ενώ εκτός 12άδας ήταν επίσης οι Μουστάφα Φαλ και Αϊζάια Κάνααν (λίγες ώρες πριν το ματς ο Αμερικανός αισθάνθηκε αδιαθεσία). Παρόλα αυτά δεν δυσκολεύτηκαν να κυριαρχήσουν στο παρκέ…

Μέχρι το 5’ η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη (13-13), ωστόσο, η είσοδος του Κώστα Σλούκα, σε συνδυασμό με την καλή άμυνα των «ερυθρολεύκων», αλλά και τα εξαιρετικά περιφερειακά τους ποσοστά, άλλαξαν άρδην την κατάσταση. Με ένα επί μέρους σκορ 13-2 ο Ολυμπιακός πήρε αρχικά απόσταση 11π. (15-26 στο 9’), ενώ στην συνέχεια φρόντισε να εκτοξεύσει την διαφορά στους 22π. (23-45 στο 17’). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με τρίποντα να επιστρέψουν στο ματς, όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο (33-50 στο 20’).

Στην 3η περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» πήραν άριστα σε όλα, άμυνα, δημιουργία και εκτέλεση και με πρωταγωνιστές τους Βεζένκοφ, Γουόκαπ και ΜακΚίσικ εκτόξευσαν τον δείκτη της διαφοράς στους 34π. (39-73 στο 29’)! Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη στο 4ο δεκάλεπτο… Ο ρυθμός των «ερυθρολεύκων»  «έπεσε», τα ελεύθερα σουτ δεν βρήκαν στόχο και ο Απόλλωνας μείωσε σε 59-78 (στο 37’). Παρά την επιθετική του δυστοκία, πάντως, ο Ολυμπιακός στην ουσία δεν κινδύνευσε ποτέ και έφτασε με άνεση στην τελική επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 18-26, 33-50, 42-75, 61-87.

Πηγή: olympiacosbc.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!