ΔΙΕΘΝΗ

Όταν ο Ντιέγκο έπαιξε στις λάσπες για να βοηθήσει ένα παιδί (video)

O Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα εδώ και ακριβός ένα χρόνο, είναι στο φυσικό του χώρο… Είναι δίπλα στο Θεό, καθώς ο επίγειος θεός του ποδοσφαίρου σε ηλικία 60 ετών έφυγε από τη ζωή το 2020.

Οι ιστορίες που μπορεί να σου διηγηθεί κάποιος με τον Ντιέγκο είναι πολλές, αλλά εγώ θα θυμάμαι για πάντα αυτήν. Ήταν η εποχή που ο Μαραντόνα αγωνιζόταν στη Νάπολι και ένας φτωχός πατέρας με άρρωστο παιδί, στην απόγνωσή του να βρει τα χρήματα που χρειάζονταν για την άμεση χειρουργική επέμβαση του γιου του, ζητάει από το προπονητή και τη διοίκηση της Νάπολι να διοργανωθεί ένας φιλικός αγώνας της ομάδας στην μικρή επαρχιακή πόλη του, όπου και με τα χρήματα από τα εισιτήρια ήθελε να καλύψει τα έξοδα για την επέμβαση του γιου του.

Ο τότε πρόεδρος της Νάπολι Κοράντο Φερλαΐνο, δεν συμφώνησε, φοβούμενος πιθανούς τραυματισμούς των παικτών. Το περιστατικό έφτασε στα αυτιά του Μαραντόνα, ο οποίος «επαναστάτησε» εναντίον του προέδρου, μη λογαριάζοντας τίποτα.

Πλήρωσε από τη τσέπη του τη ρήτρα 12 εκατομμυρίων λιρετών στην ασφαλιστική εταιρία Lloyd’s που ασφάλιζε τα πόδια των παικτών της Νάπολι , λέγοντας στους συμπαίκτες του: «Δεν πα’ να πηδηχτεί και η Lloyd’s, ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει για χάρη του παιδιού!».

Έτσι μια βροχερή και παγωμένη Δευτέρα του Γενάρη του 1985, η ομάδα με μπροστάρη τον Ντιέγκο ταξίδεψε 15 χιλιόμετρα μακριά από την Νάπολη, στην πόλη Ατσέρα. Μπήκε σε ένα γήπεδο κανονικό βάλτο, γεμάτο λακκούβες και λάσπες και ο Ντιέγκο έπαιξε όπως στον τελικό του 1986.

«Ήταν το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό ματς της καριέρας μου» είπε ο Ντιεγκο. Πέρασαν 35 χρόνια και ο Ντιέγκο μπορεί από χθες να μην είναι πια στη ζωή όμως εκείνο το αγοράκι στέκεται υγιής και ώριμος άντρας πλέον με τη δική του οικογένεια, να χρωστά πολλά για τη ζωή του στον σπουδαίο Ντιέγκο.

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο από εκείνον τον αγώνα:

Δείτε τα highlights του Άρης – Ολυμπιακός 1-2 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!