ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπαρτζώκας μίλησε για Βεζένκοφ και όχι μόνο

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (30/12, 21.00) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, με στόχο να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές νίκες.

«Δεν μπορείς να αρνηθείς πως είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. «Ειδικά με την βαρύτητα που δίνουν οι αντίπαλοί μας. Έχουν κάνει τόσες μέρες sold out, περιμένουν πως και πως. Για εμάς είναι ένα εκτός έδρας ματς, σε μια πολύ δύσκολη έδρα και σίγουρα με έναν πολύ καλό αντίπαλο. Όμως, μου φαίνεται πως για τους αντίπαλούς μας είναι πιο σημαντικό από αυτό που φέρεται…».

Ερωτηθείς για τα κλειδιά της αναμέτρησης, απάντησε: «Ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού εξαρτάται από τον Μπέικον. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Παίρνει πολλές προσπάθειες, έχει μεγάλη ικανότητα στο σκορ. Όταν σκοράρει πολύ, ο Παναθηναϊκός σκοράρει συνολικά πολύ. Όταν δεν σκοράρει πολύ, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει χαμηλά. Άρα αυτό το matchup θα είναι πολύ σημαντικό με οποιοδήποτε τον μαρκάρει, αλλά και γενικά η συνολική μας προσπάθεια. Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός έχει ικανότητα, έχει ταλέντο, έχει σε όλες τις θέσεις παίκτες έμπειρους, έχει παίκτες με αμυντικό ρόλο, έχει παίκτες με επιθετικό ρόλο. Γενικά θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό αμυντικό παιχνίδι, όπως πάνω κάτω κάναμε εδώ όταν κερδίσαμε για το πρωτάθλημα. Θα πρέπει, όμως, να είμαστε καλύτεροι επιθετικά και να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ, που σίγουρα θα βρούμε μέσω της κυκλοφορίας της μπάλας. Επίσης, πρέπει να ανταποκριθούμε αμυντικά στην στόχευση του Παναθηναϊκού. Ο αντίπαλός μας στοχεύει κάποιους παίκτες σε iso καταστάσεις, είτε στο ποστ, είτε στην περίμετρο. Πρέπει να αμυνθούμε καλά και ατομικά και συνολικά στο πως η ομάδα θα καλύψει αυτά τα mismatch».

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με το αν ο Σάσα Βεζένκοφ θα είναι σε θέση να δώσει το «παρών», είπε: «Δεν είναι αισιόδοξα τα πράγματα. Γενικά έχει ενόχληση. Θεωρητικά είναι πολύ δύσκολο να παίξει. Θα δούμε, όμως».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!