ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όταν ο Πελέ έπαιξε εναντίον του Ολυμπιακού (video)

Θλίψη στον παγκόσμιο ποδόσφαιρο αλλά και στον παγκόσμιο αθλητισμό πεοκάλεσε η είδηση του θανάτου του μυθικού Πελέ.

Ο Πελέ πέθανε σε ηλικία 82 ετών, ύστερα από τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Ο σπουδαίοτερος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και ένας από τους κορυφαιούς, του αθλήματος το καλοκαίρι λοιπόν του 1961, είχε έρθει μαζί με την ομάδα του, τη Σάντος στην Ελλάδα ώστε να δώσει μια σειρά φιλικών παιχνιδιών με αντιπάλους τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Οι τρεις αγώνες έγιναν σε διάστημα λίγων ημερών στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μς την ΑΕΚ να παίζει πρώτη με αντίπαλο τη Σάντος και να χάνει με 3-0. Την τύχη της ΑΕΚ είχε και ο Παναθηναϊκός όταν και ηττήθηκε με 3-2 με το ημίχρονο να βρίσκει τους Βραζιλιάνους μπροστά στο σκορ με 3-0.

Το βράδυ όμως της 4 Ιουλίου 1961, 25.000 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις κερκίδες του “Απόστολος Νικολαϊδης” για να παρακολουθήσουν το φιλικό Ολυμπιακός-Σάντος και να βοηθήσουν τους Πειραιώτες να γράψουν ιστορία.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μόλις στο 10’ προηγήθηκαμ με τον Ποσειδώνα με δυνατό σουτ ύστερα από ασίστ του Σιδέρη. Το ασφυκτικό πρέσινγκ πάνω στον Πελέ από τον αείμνηστο Κώστα Πολυχρονίου θα μείνει ατην ιστορία καθώς τον περιόρισε τόσο πολύ που δεν απείλησε τον Ολυμπιακό!

Μάλιστα ο Τάσος Σουρούνης, έπιασε μια βολίδα από τα 25 μέτρα στέλνοντας για δεύτερη φορά τη μπάλα στο πλεκτό του Λαέρτσιο και το 2-0 τρέλανε τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Στο 50ό λεπτό οι Βραζιλιάνοι μείωσαν, όταν από φάουλ του Ζίτο η μπάλα άλλαξε πορεία αφού βρήκε στο Μίμη Στεφανάκο και ξεγέλασε το Θεοδωρίδη, ως η ισοφάριση δεν ήρθε, αντίθετα στο 75’ ο Γιώργος Σιδέρης είχε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 2-1 με τη νίκη αυτή να μπαίνει στον ύμνο του Ολυμπιακού καθώς ο στίχος λέει: “Τρέμουν στ’ άκουσμά σου Ολυμπιακέ
κι ακόμα σε θυμούνται η Σάντος κι ο Πελέ”

Στα δυσάρεστα εκείνης της ημέρας ήταν ο θλανατος ενός φίλαθλου, του Νικόλαου Καλούδη, όπου η καρδιά του δεν άντεξε τη συγκίνηση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και υπέστη καρδιακή προσβολή, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!