ΜΠΑΣΚΕΤ

Άνετη 100αρα στον ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση του ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ (100-70) -στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Basket League- και παρέμεινε αήττητος στην διοργάνωση.

Πλέον, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στρέφει όλη της προσοχή στην διπλή εβδομάδα κόντρα σε Βιλερμπάν (29/03) και Παναθηναϊκό (31/03).

Το νωθρό ξεκίνημα των «ερυθρολεύκων» σε συνδυασμό με την περιφερειακή ευστοχία των φιλοξενουμένων, είχαν ως αποτέλεσμα το ματς να είναι ντέρμπι μέχρι το 8ο λεπτό (21-20). Η συνέχεια, ωστόσο, ήταν εντελώς διαφορετική… Η ομάδα μας πίεσε στην άμυνα και με πρωταγωνιστές αρχικά τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα και στην συνέχεια τους Ταρίκ Μπλακ, αλλά και Τόμας Γουόκαπ (ο οποίος παρότι δεν σκόραρε σε αυτό το διάστημα, έδωσε ρυθμό στον Ολυμπιακό), «έτρεξε» ένα επί μέρους σκορ 21-1 και εκτόξευσε τη διαφορά στους 19π. (42-23) στο 16’. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπάθησε να «μοιράσει» τον χρόνο συμμετοχής εν όψει της δύσκολης συνέχειας (ακολουθεί διαβολοεβδομάδα στην Ευρωλίγκα), όμως, αυτό δεν επηρέασε στο ελάχιστο τον ρυθμό της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί σταθερά τις αποστάσεις (49-30 στο 20’).

Με σουτ 2π. του Κώστα Σλούκα η ομάδα μας βρέθηκε στο +20 (59-39) στο 25’, όμως, λάθη και αμυντικά κενά έδωσαν το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να μειώσει στους 12π. (64-52 στο 29’). Ωστόσο, τα αντανακλαστικά των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα λειτούργησαν άμεσα. Πίεσαν ξανά στην άμυνα, «χτύπησαν» από την περιφέρεια με τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Άλεκ Πίτερς και Σακίλ ΜακΚίσικ, «εκτόξευσαν» τον δείκτη της διαφοράς στους 29π. (92-63) στο 38’ και «καθάρισαν» οριστικά την υπόθεση νίκη. Παρόλα αυτά, δεν κατέβασαν ταχύτητα και «κυνήγησαν» την 100άρα και τα κατάφεραν με δίποντο στην εκπνόη του Μιχάλη Λούντζη (100-70).

Από την αναμέτρηση απουσίασε ο Αϊζάια Κάνααν. O Αμερικανός γκαρντ μετέβη με άδεια στις ΗΠΑ, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό της συζύγου του στην γέννηση του δεύτερου παιδιού τους.

Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο παίκτης – Θρύλος του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Ρίβερς!

Δεκάλεπτα: 30-22, 49-30, 66-52, 66-52, 100-70

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!