ΜΠΑΣΚΕΤ

Τιμωρία από την EuroLeague στον ΠΑΟ με αφαίρεση δύο νικών και πρόστιμο για παράβαση του Financial Fair Play

Παραλίγο να βγει στα playoffs o Παναθηναϊκός, αλλά η Euroleague τον… τιμώρησε!

Φυσικά και κάνουμε πλάκα, προτελευταίος θα τερμάτιζε αν χάσει σήμερα, προτελευταίος θα τερματίσει έτσι κι αλλιώς!

Η EuroLeague Basketball λοιπόν, ανακοίνωσε την τιμωρία του Παναθηναϊκού για παράβαση των κανονισμών περί του Financial Fair Play και του επιβλήθηκε αφαίρεση δύο νικών από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και πρόστιμο τιμωρήθηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο Παναθηναϊκός και η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έφτασαν σε συμβιβασμό που επιβάλλει στον ελληνικό σύλλογο τόσο αθλητικές όσο και οικονομικές κυρώσεις βάσει του άρθρου 7 και άρθρου 8 των κανονισμών του FSFPR και του άρθρου 60 του Πειθαρχικού Κώδικα της EuroLeague Basketball. Η αθλητική κύρωση συνίσταται σε αφαίρεση δύο νικών από το σύνολο στην κατάταξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης είναι μια επιτροπή που ελέγχει την οικονομική απόδοση των συλλόγων και τη συμμόρφωσή τους με τους σχετικούς κανονισμούς.

Κατά την επιβολή της κύρωσης, η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης αξιολόγησε θετικά τη συνεργασία και τη διαφάνεια του συλλόγου κατά τη διαδικασία εξέτασης.

Η αθλητική κύρωση, με αφαίρεση δύο νικών, θα εφαρμοστεί στην τελική βαθμολογία της αγωνιστικής περιόδου 2022/23 της EuroLeague και δεν θα έχει άμεση επίδραση σε καμία αντίπαλη ομάδα ούτε σε ατομικά και ομαδικά στατιστικά ή ρεκόρ“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!