ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και επίσημα στο Europa League o Ολυμπιακός

Και επίσημα στα προκριματικά του Europa League θα βρεθεί φέτος ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι που κατέκτησαν την τρίτη θέση του Ελληνικού πρωταθλήματος είχαν εξασφαλίσει κατά το ήμισυ τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Europa League όμως περίμεναν το αποτέλεσμα του σημερινού τελικού του κυπέλλου Ελλάδας.

Σε περίπτωση που το κατακτούσε ο ΠΑΟΚ, οι Πειραιώτες θα πήγαιναν στο Confernece League. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 και έτσι ο Ολυμπιακός κλείδωσε τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Europa League.

Έτσι ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει στον τρίτο προκριματικό γύρο, όπου πρώτος αγώνας θα είναι στις 10 Αυγούστου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (17/8). Φυσικά μπορεί να υπάρξουν αλλαγες προς το καλύτερο και ο Ολυμπιακός, να βρεθεί απευθείας στα playoffs.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός εξαρτάται από έναν από τους παρακάτω δύο παράγοντες: α) Αν η Φιορεντίνα κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας αλλά και τον τελικό του Europa Conference League με αντίπαλο την Γουέστ Χαμ, τότε ο Ολυμπιακός θα πάει στα πλέι οφ του Europa League.

Ή β) αν η Ρόμα κατακτήσει το Europa League στον τελικό με τη Σεβίλλη και τερματίσει στις πρώτες τέσσερις θέσεις του Ιταλικού πρωταθλήματος. Κάτι τέτοιο βέβαια είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς μόλις δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, η Ρόμα είναι 6η στη βαθμολογία, 4 βαθμούς πίσω από την 4η Μίλαν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!