ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπαρτζώκας μίλησε για όλους και για όλα

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (09/11) την Μπασκόνια, σε μια αναμέτρηση που σύμφωνα με τον προπονητή των «ερυθρολέυκων», Γιώργο Μπαρτζώκα, το κλειδί θα είναι να ματσάρει η ομάδα του την ένταση των Ισπανών.

«Η αλλαγή προπονητή έχει διαφοροποιήσει την ένταση που παίζουν στην άμυνα», τόνισε ο έμπειρος κοουτς. Και συνέχισε: «Οι κανόνες που παίζουν στην επίθεση είναι πάντα ίδιοι. Πάνε σε πολλές κατοχές, παίζουν πάρα πολύ στο transition, τώρα πιέζουν πολύ στην άμυνα κάνοντας συχνά παγίδες στα σκριν στην μπάλα. Κλέβουν αρκετές κατοχές, τρέχουν και στο transition. Είναι μια ομάδα που παίζει με μεγάλη ένταση και ανοίγει το σκορ. Προφανώς πάντα η αλλαγή προπονητή επιδρά και ψυχολογικά σε μια ομάδα που χάνει, γιατί έχανε μέχρι τότε η Μπασκόνια. Αμέσως μετά τη νίκη επί της Παρτιζάν έχασαν στον ισπανικό πρωτάθλημα από την Γκραν Κανάρια στο γήπεδό τους. Είναι ομάδα που γενικά δεν έχει πολύ μεγάλο ροτέισον, αν και πρόσθεσε πρόσφατα τον Κιόζα. Σίγουρα έχει ένα ιδιόμορφο στυλ παιχνιδιού που πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις. Αν δεν παίξεις με ένταση στην ένταση που παίζουν έχεις προβλήματα. Δεν πρέπει να πιστέψουμε πως θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να ματσάρουμε την ένταση που παίζουν και να μην δώσουμε τις μπάλες στα χέρια τους γιατί θα οδηγήσουν σε transition».

Αναφερόμενος στο… ιατρικό δελτίο, είπε: «Ο Σίκμα τρέχει και από Δευτέρα νομίζω πως θα μπει στις ομαδικές προπονήσεις. Ο Μιλουτίνοφ είναι αμφίβολος για αύριο λόγω τενοντίτιδας στο γόνατο. Όπως ξέρετε δεν έπαιξε με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι κάτι σοβαρό, όμως, είναι τον πονάει και χρειάζεται θεραπευτική αγωγή, ενδυνάμωση και ξεκούραση. Ξεκούραση δεν υπάρχει στο πρόγραμμά μας δυστυχώς. Θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε. Αυτή τη στιγμή δεν έχω απάντηση για το αν θα παίξει αύριο».

Στην συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε τι πραγματικά ισχύει αναφορικά με την ενίσχυση ή όχι της ομάδας. «Ο ΜακΚίσικ θα επανέλθει τις επόμενες μέρες, έχει ξεκινήσει πρόγραμμα και κάνει ατομικές προπονήσεις. Στην περιφέρεια σε σχέση με την περσινή ομάδα θα έχουμε συν ένα παίκτη ήδη. Δηλαδή θέλουμε δύο παίκτες σε σχέση με πέρυσι; Έχουμε τον Μπραζντέικις, είναι συν ένας. Όταν παίξει και ο ΜακΚίσικ θα είμαστε συν δύο. Πως θα τα καταφέρω εγώ να αξιοποιήσω όλους αυτούς τους παίκτες; Πως θα γίνει; Είμαστε πάντα ανοικτοί στην αγορά. Είχαμε συμφωνήσει με τους Προέδρους πέρα από την προσπάθεια που έγινε το καλοκαίρι να κάνουμε κάποιες μεταγραφές με εξωφρενικά ποσά. Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι προσέφερε σε κάποιους συγκεκριμένους παίκτες, που κάποτε θα ειπωθεί σε ποιους πότε και τι, ποσά που ήταν πέρα από την λογική. Και εγώ είμαι και λίγο αντίθετος με αυτά τα μεγάλα ποσά γιατί μέσα σε μία ομάδα υπάρχουν και οι ισορροπίες. Όμως, αυτό έγινε. Για κάποιον λόγο αυτές οι μεταγραφές δεν έγιναν. Συμφωνήσαμε, λοιπόν, πως όταν η ομάδα μας μπει και παίξει, η εικόνα που θα μας δοθεί θα μας δείξει αν ‘πονάει’ κάπου. Είχαμε πει, λοιπόν, πως αν εντοπιστεί θέμα, να πάρουμε έναν παίκτη που να καλύψει το κενό. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς λόγω των τραυματισμών δεν έχουμε πλήρη εικόνα για το τι μπορεί να δώσει αυτή η ομάδα. Η ομάδα μας, μαζί με τον Μπραζντέικις, έχει επτά παίκτες που ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει πως αυτοί οι παίκτες έχουν και σωματική, αλλά και πνευματική κόπωση. Οι συνθήκες μας έχουν αναγκάσει να κοιτάμε την αγορά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα πάει να πάρει τον πρώτο παίκτη που θα του προταθεί. Αυτό το πάμε να πάρουμε παίκτη είναι πολύ σχετικό… Ποιος παίκτης θα έρθει και ποιο είναι το επίπεδο της ομάδας μας. Για να βάλεις έναν παίκτη εδώ και να παίξει άμεσα και να την κάνει καλύτερη, αυτός ο παίκτης θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλης κλάσης. Ευτυχώς η ομάδα μας έχει δημιουργήσει προσδοκίες και απαιτήσεις. Πέρυσι ήμασταν πρώτοι όλη τη χρονιά στην Ευρωλίγκα, πρόπερσι δεύτεροι, έχουμε κατακτήσει ότι τίτλο υπάρχει στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία χρόνια… Όλα αυτά σημαίνουν πως πρέπει να φέρεις έναν παίκτη που να είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε ή τουλάχιστον θα μας δώσει μια ώθηση με την ποιότητά του».

Και ξεκαθάρισε: «Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι Πρόεδροι δεν μου έχουν χαλάσει ποτέ χατήρι. Όσο είμαι στον Ολυμπιακό ποτέ δεν έχω ζητήσει κάτι, σε ανανέωση παίκτη σε προσθήκη, σε μεταγραφή και να μου πουν ‘ξέρεις κάτι κόουτς, αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε’. Αυτό που έχει συμβεί είναι το αντίθετο! Εγώ έχω το εξής και αυτό δεν αλλάζει… Παίκτες που έχουν βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει ότι τίτλο εγχώριο υπάρχει, τους έχω εμπιστοσύνη και τους στηρίζω. Και όταν λέω τους στηρίζω εννοώ πως , επειδή ο ΜακΚίσικ τραυματίστηκε και έμεινε 1.5 μήνα εκτός δεν θα πάω να τον αλλάξω ή να τον διώξω. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό. Μας έχει βοηθήσει και είναι σημαντικό μέρος του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια και δεν θα τον πουλήσω εγώ. Αυτό είναι πάει και τελείωσε. Αν πρέπει να βοηθηθεί η ομάδα με παίκτη όσο διάστημα κάποιος είναι εκτός ή θα βοηθήσει το ροτέισον της ομάδας οι Πρόεδροι μου έχουν δώσει 100% το ελεύθερο να το κάνω. Όλα αυτά που ακούγονται ότι δεν δαπανιούνται χρήματα κτλ τα βρίσκω τουλάχιστον αστεία και άδικα. Είμαστε στην αγορά λόγω των πολλών ατυχιών και τραυματισμών που έχουμε φέτος. Είμαστε στην αγορά για να προσθέσουμε κάτι, αλλά θα το κάνουμε μόνο με παίκτη που πιστεύουμε εμείς ότι θα μας βοηθήσει. Θα ήθελα να αναλύσετε εσείς και να δείτε όλες αυτές τις σούπερ μεταγραφές βόμβες μεγατόνων όπως αναφέρονται, τι προσφορά έχουν στις ομάδες τους. Όλοι οι ΝΒΑερς τι επίδραση έχουν στο παιχνίδι των ευρωπαϊκών ομάδων τους. Αυτή τη στιγμή είναι στην αγορά πέντε με έξι ομάδες, ποιον παίρνουν αυτή την εποχή ; Δεν μπορούν να βρουν. Άρα, λοιπόν, ποιος είναι αυτός ο παίκτης που πιστεύουν όλοι αυτοί ότι θα έρθει στον Ολυμπιακό και θα τον κάνει καλύτερο; Εγώ επειδή εδώ έχω θέση ευθύνης και πρέπει να είμαι εντάξει απέναντι στους παίκτες της ομάδας και κυρίως απέναντι στους Προέδρους και φυσικά στον κόσμο του Ολυμπιακού, λέω πως τουλάχιστον έχουμε αποδείξει πως έχουμε ένα καλό κριτήριο στο να στελεχώνουμε την ομάδα. Οι τραυματισμοί και οι ατυχίες μας έχουν επηρεάσει, αλλά ας δούμε όλη την ομάδα μαζί για να την αξιολογήσουμε πλήρως».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!