ΜΠΑΣΚΕΤ

Άνετο πέρασμα από το Λαύριο

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε εκτός έδρας το Λαύριο με 96-54, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League.

Στα πρώτα επτά λεπτά του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν αποσυντονισμένοι, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και προηγήθηκαν με 9π. (17-8). Στο σημείο αυτό, ωστόσο, ο… διακόπτης γύρισε για την ομάδα μας. Με σούπερ άμυνα και επιθετική πολυφωνία, ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα επί μέρους σκορ 15-2 και βρέθηκε στο +14 (19-33) στο 12’. Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί… Βασιζόμενος στην σταθερά εξαιρετική του άμυνα, αλλά και στην σαρωτική του υπεροχή στα ριμπάουντ (8-24 στο α ΄μέρος), κατάφερε με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Μιχάλη Λούντζη και Λουκ Σίκμα να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις και να κλείσει το πρώτο εικοσάλεπτο στο +25 (25-50).

Με την ίδια συνταγή (πιεστική άμυνα και υπεροχή στα ριμπάουντ) και επιθετικές αιχμές τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Άλεκ Πίτερς, οι «ερυθρόλευκοι» εκτόξευσαν τον δείκτη της διαφοράς στους 43π. (38-81) στο 32’. Με δεδομένου ότι το ματς είχε προ πολλού κριθεί, ο Γιώργος Μπαρτζώκας φρόντισε να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην Ευρωλίγκα. Ο ρυθμός, πάντως, της ομάδας μας παρέμεινε υψηλός, όπως χαοτική παρέμεινε και η διαφορά (+46, 43-89 στο 37’).

Δεκάλεπτα: 19-26, 25-50, 36-75, 54-96.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!