ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν τα κατάφερε στην Βαρκελώνη ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Ισπανία από την Μπαρτσελόνα με 78-86, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν τη στήριξη περίπου 500 φιλάθλων τους στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φύγουν με το διπλό, καθώς πλήρωσαν τις κακές επιλογές του τελευταίου τετραλέπτου της αναμέτρησης.

Βασιζόμενοι στην περιφερειακή τους ευστοχία (κυρίως εκείνη του Τζαμπάρι Πάρκερ), οι γηπεδούχοι επέβαλλαν τον ρυθμό του και «έχτισαν» μια διαφορά 11π. (21-10) στο 7’. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν στην άμυνα και με επιθετική αιχμή τον Άλεκ μείωσαν στους 3π. (23-20), όμως, οι «μπλαουγκράνα» απάντησαν με ένα σερί 6-0 και πήραν ανάσα 9π. (29-20). Παρότι της έλειψε η δημιουργία στο δεύτερο δεκάλεπτο (είχε μόλις μία ασίστ στο διάστημα αυτό και συνολικά 6), η ομάδα μας κατάφερε σε πρώτη φάση -χάρη στις ατομικές ενέργειες του Νάιτζελ Γκος- να ροκανίσει τη διαφορά, ενώ με γκολ φάουλ του Ιγκνας Μπραζντέικις βρέθηκε για πρώτη φορά σε θέση οδηγού (40-41) στο 19’. Και πάλι, όμως, η Μπαρτσελόνα βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί να αμυντικά κενά των «ερυθρολεύκων» και με ένα σερί 4-0 έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο στο +3 (44-41).

Στην επανάληψη, ωστόσο, τίποτα δεν λειτούργησε καλά για την ομάδα μας… Αβίαστα λάθη και κακές επιθετικές επιλογές, επέτρεψαν στην εξαιρετικά εύστοχη από την περιφέρεια, Μπαρτσελόνα, να ανεβάσει τον δείκτη της διαφοράς στους 14π. (73-59) στο 29’. Με πιεστική άμυνα και ένα επί μέρους σκορ 13-2 η ομάδα μας βρέθηκε από το -14 (77-63) στο -3 (79-76) στο 36’. Ακολούθησε ένα νεκρό επιθετικά δίλεπτό και για τις δύο ομάδες με την Μπαρτσελόνα να γράφει το 81-76 από τη γραμμή των βολών στο 38’. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει πολύ καλή άμυνα, όμως, δεν κατάφερε να την εξαργυρώσει στην επίθεση, με αποτέλεσμα με ένα τυχερό καλάθι του Κάλινιτς (41’’ για το τέλος) και ένα τρίποντο του Σατοράνσκι (33’’ για τη λήξη) η Μπαρτσελόνα να «σφραγίσει» τη νίκη.

  • Το «παρών» στην αναμέτρηση έδωσαν ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Σκινδήλιας.

*Εκτός 12άδας ήταν ο Ναζ Μητρου-Λονγκ.

Δεκάλεπτα: 27-20, 44-41, 75-63, 86-78.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!