ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη απέναντι στον Άρη στην πρεμιέρα του Top 6

Στην 1η αγωνιστικής του Top 6 της Basket League, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη στο ΣΕΦ με 85-77.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν νωθροί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Χαμένες ελεύθερες βολές (1/6), χαμένα ριμπάουντ (5-11) και αμυντικά κενά, επέτρεψαν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να επιβάλλει τον ρυθμό της και να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +5 (15-19). Η άμυνα ζώνης του Άρη εξακολούθησε να δημιουργεί σημαντικά επιθετικά προβλήματα στην ομάδα μας, η οποία είδε τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν πυρ από την γραμμή των 6.75μ. και να αυξάνουν τις αποστάσεις στους 7π. (28-35) στο 17’. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ωστόσο, αντέδρασαν άμεσα. «Πόνταραν» τα λεφτά τους στην άμυνα και με πρωταγωνιστές τους Νάιτζελ Γουϊλιαμς-Γκος και Μόουζες Ράιτ «έτρεξαν» ένα επί μέρους σκορ 11-3 και έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο με θετικό πρόσημο.

Η αναμέτρηση διατήρησε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι καθόλη τη διάρκεια της 3ης περιόδου, η λήξη της οποίας βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει βραχύ προβάδισμα (57-56). Ο Άρης, ο οποίος παρέμεινε αρκετά εύστοχος από την περιφέρεια, προσπέρασε με 57-60. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» -παρότι δεν έπιασαν ποτέ υψηλό επίπεδο απόδοσης- πίεσαν στην άμυνα, βρήκαν επίσης στόχο από την γραμμή του τριπόντου, πήραν μια διαφορά 7π. (71-64) στο 35’ και διατήρησαν σταθερά τον έλεγχο μέχρι το τέλος.

Εκτός 12άδας ήταν οι Κώστας Παπανικολάου και Φιλίπ Πετρούσεφ, καθώς και οι Λουκ Σίκμα και Ίγκνας Μπραζντέικις, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League.
Δεκάλεπτα: 15-19, ,39-38, 57-56, 85-77.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!