ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όσα δήλωσε ο κόουτς μετά την ΕΠΙΚΗ πρόκριση στα προημιτελικά

Όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία, με σκορ 1-6.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Βάσκου τεχνικού:

Αν ήσασταν δημοσιογράφος τι τίτλο θα βάζατε; Πως εξηγείτε αυτό που έγινε;
Καταρχήν να σας πω ότι με το επάγγελμα του προπονητή σας δυσκολεύω ήδη αρκετά, φανταστείτε αν θα ασχολιόμουν με το επάγγελμά σας αυτό του δημοσιογράφου πόσο θα σας δυσκόλευα. Είναι πραγματικά ανεξήγητο αυτό που συνέβη, το μόνο που θέλω να σας πω είναι πως πραγματικά πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, δεν ξέρω αν είχαμε μιλήσει για την πρόκριση, δεν ήταν αυτό στο μυαλό μας. Αυτό που είχαμε στο μυαλό μας ήταν να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με αυτοπεποίθηση, πιστέψαμε στον εαυτό μας και ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ήρθαν τα δύο πρώτα γκολ και μετά με το τρίτο γκολ ήμασταν πραγματικά γεμάτοι αυτοπεποίθηση και ικανοποιημένοι. Όταν όμως ήρθε η στιγμή του πέναλτι δυσκολευτήκαμε αρκετά γιατί είχαμε κάνει ένα καλό παιχνίδι και ξέραμε ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως πραγματικά η πρόκριση δεν ήταν κάτι που σκεφτόμασταν εκείνη τη στιγμή. Ήρθε όμως το τέταρτο γκολ και μετά τα άλλα δύο και ήταν κάτι το τρομερό αυτό που συνέβη.

Τελικά ήταν αυτό το δώρο σας για τα γενέθλιά σας; Επίσης τι είπατε στους παίκτες σας μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα;
Πραγματικά είναι το καλύτερο δώρο που έχω λάβει ποτέ, δεν περίμενα ποτέ ότι θα λάμβανα ένα τέτοιο δώρο σε αυτήν την ηλικία, το ωραιότερο δώρο που έχω λάβει ποτέ μου. Ήταν κάτι όμορφο, μετά το τέλος του αγώνα όλοι οι παίκτες μου ευχήθηκαν χρόνια πολλά με τον ωραιότερο τρόπο, είμαι πραγματικά ευτυχισμένος. Είναι μία από τις ωραίες στιγμές όχι στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλη μου τη ζωή. Πριν από την παράταση είπα στους παίκτες να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο και να μείνουν ήρεμοι και να προσπαθήσουμε να βγούμε μπροστά γιατί με αυτόν τον τρόπο κάναμε ζημιά στον αντίπαλο. Ακολούθησαν οι παίκτες τις οδηγίες μας και είμαστε χαρούμενοι για αυτό που έγινε.

Μπορείτε να μας εξηγήσετε ποδοσφαιρικά τι συνέβη στα δύο ματς και ήταν τόσο διαφορετικά;
Είναι ανεξήγητο όπως είπα και πριν, δεν είναι κάτι που κάποιος μπορεί να καταλάβει. Πιστεύω και για τον αντίπαλο προπονητή είναι δύσκολο να εξηγήσει πως πριν από μία εβδομάδα νίκησε εύκολα με 4 γκολ σε ένα εκτός έδρας ματς και λίγες ημέρες μετά έχασε με 6 γκολ από την ίδια ομάδα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και οι δύο ομάδες έχουν κάνει άσχημα πράγματα στα δύο αυτά παιχνίδια. Εμείς σίγουρα κάναμε άσχημα πράγματα στο πρώτο μας παιχνίδι, όπως και η Μακάμπι έκανε το ίδιο τώρα σε αυτόν τον αγώνα. Σίγουρα η μία από τις δύο ομάδες ξέφυγε από τα όριά της στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.


Πιστεύετε πως έπαιξε ρόλο που δεν υπήρχε αυτό το «πρέπει» πριν τον αγώνα;
Έχουμε δει στα ματς πριν από τη Μακάμπι πως δυσκολευτήκαμε σε κάποια απ’ αυτά να ανατρέψουμε το σκορ που ήταν εις βάρος μας και έπρεπε για να το καταφέρουμε αυτό όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά να ξεκινήσουμε από την αρχή την προσπάθειά μας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι παίκτες να έχουν την ψυχολογία. Είδαμε ότι απέναντι σε δυνατές ομάδες κάναμε καλά παιχνίδια, ενώ απέναντι σε όχι τόσο δυνατές δυσκολευτήκαμε για να πάρουμε τις νίκες. Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες ενώ είναι ταλαντούχοι και ικανοί πρέπει να έχουν μία καλή ψυχολογία, σήμερα είχαμε μία καλή ψυχολογία και σίγουρα θα πρέπει να συνεχίσουμε να τρέχουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!