ΜΠΑΣΚΕΤ

Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ για το αυριανό ματς

Μία καλή παρόμοια καλή εμφάνιση και τη διεκδίκηση της πρόκρισης, περιμένει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, από την ομάδα του, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πριν από τη συνέντευξη Τύπου του ματς της Πέμπτης (18/04), απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Βάσκου τεχνικού:

Τι διαφορετικό θα δούμε από τον Ολυμπιακό σε σχέση με το πρώτο ματς. Επίσης έχετε στο μυαλό σας το πρώτο 65λεπτο στο οποίο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο «Γ. Καραϊσκάκης»;
Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια, σίγουρα θέλουμε να κρατήσουμε τα καλά που κάναμε στο πρώτο παιχνίδι και να πάρουμε την πρόκριση. Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε τα όσα κάναμε στο καλό μας διάστημα του πρώτου αγώνα. Θα παίξουμε με προσοχή και συγκέντρωση και θα χρησιμοποιήσουμε τα καλά στοιχεία που είχαμε, δεν μπορείς όμως να συγκρίνεις δύο παιχνίδια, είναι διαφορετικοί αγώνες.

Μία εικόνα για τη βασική σας ενδεκάδα μπορείτε να μας πείτε;
Όπως σας έχω πει ξανά δε θα αλλάξει η ιδέα του παιχνιδιού μας και δε θα έχουμε μεγάλες αλλαγές. Δε θα συγκρίνουμε το ένα ματς με το άλλο και δεν μπορεί να είναι το ίδιο. Η βασική μας ιδέα θα είναι ίδια, να κυριαρχήσουμε και να το κερδίσουμε. Προσπαθείτε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να μάθετε την ενδεκάδα, αλλά δε θα σας πω.

Στο πρώτο παιχνίδι όταν ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε άλλαξε τον Φρεντ και τον Ισμαήλ άλλαξε όλο το ματς, είστε έτοιμος για να αντιμετωπίσετε ένα ίδιο σχήμα;
Πιστεύουμε πως αυτό που άλλαξε τη ροή του πρώτου αγώνα ήταν το χρονικό σημείο του πέναλτι που κάναμε. Μας επηρέασε και άλλαξε την εικόνα μας. Αν κάτι επηρέασε την απόδοσή μας ήταν αυτό το στοιχείο και απ’ αυτό και μετά άλλαξε η εικόνα του αγώνα.

Είχατε πει ότι στο προηγούμενο ματς είχατε προετοιμάσει τους παίκτες σας για να «πεθάνουν» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με έναν τίτλο επίσης πως θα παρομοιάζατε τώρα την προετοιμασία σας;
Το μόνο που έχω πει είναι να πιστεύουν στον εαυτό τους, να μην επηρεάζονται και να μη σκέφτονται αν παίζουμε εντός ή εκτός έδρας και το μόνο που τους έχω πει είναι να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Βλέπετε το πρωτάθλημα της Τουρκίας; Ποια η άποψή σας και επίσης για τον αυριανό αγώνα πως πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί;
Παρακολουθώ το πρωτάθλημα της Τουρκίας και βλέπω ότι είναι δύο ομάδες ψηλά για την κατάκτηση του τίτλου. Δεν ξέρω όμως το πρόγραμμα που έχει η κάθε ομάδα από εδώ και πέρα, πραγματικά είναι προφανές ότι η ομάδα που θα δείξει περισσότερη δύναμη στα ματς που μένουν είναι αυτή που θα κερδίσει και τον τίτλο. Για το δικό μας αγώνα, ελπίζουμε πραγματικά ότι θα είμαστε εμείς η ομάδα που θα προκριθεί, με όλο το σεβασμό στη Φενέρμπαχτσε γιατί είναι ένας μεγάλος σύλλογος, έχουμε δουλέψει αρκετά και ελπίζω να πάρουμε τη νίκη και να πετύχουμε μία μεγάλη πρόκριση.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν αγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο πιστεύετε πως είναι ένα πλεονέκτημα για εσάς;
Στο πρώτο ματς ήταν το αντίστροφο, είχε παίξει ο Ολυμπιακός και όχι η Φενέρμπαχτσε. Οι σύλλογοι είναι πάντα προετοιμασμένοι για την Ευρώπη για τέτοιου είδους εβδομάδες με συνεχόμενα ματς. Δεν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα, αυτός ο οποίος θα μπορέσει να ελέγξει το μυαλό του στις διάφορες διοργανώσεις που συμμετέχει, θα τα καταφέρει καλύτερα.

Σύμφωνα με την εμπειρία που έχετε από την Ευρώπη, σε αυτήν τη φάση παίζει ρόλο η ψυχολογική ή η τακτική προετοιμασία;
Με λέτε ηλικιωμένο (γέλια); Ξ εμπειρία είναι αλήθεια ότι σου δίνει γνώσεις και συμπεριφορές που δεν τις έχεις όταν είσαι νέος. Αλλά όταν είσαι νέος έχεις διαφορετικά στοιχεία και καθώς μεγαλώνεις ίσως τα χάνεις. Το ιδανικό είναι να έχεις και τα δύο, τη δύναμη από τα νιάτα και την εμπειρία. Αυτό ελπίζουμε να κάνουμε και στο ματς, τα νιάτα και οι έμπειροι να μας βοηθήσουν να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Έχετε ένα καταπληκτικό αήττητο σερί ως φιλοξενούμενος στην Ευρώπη, αυτό αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για να φύγει ο Ολυμπιακός με ένα θετικό αποτέλεσμα και από εδώ;
Όταν τέτοια σερί συνεχίζονται πλησιάζεις προς τη στιγμή που θα σπάσει το σερί. Ελπίζουμε να μη συμβεί αύριο, είναι αλήθεια ότι σε πολλά ματς κερδίζω και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό και αύριο. Δεν πρέπει όμως να κοιτάμε τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, αλλά τι θα κάνουμε στο ματς που έχουμε μπροστά μας, πρέπει να παίξουμε καλά αλλιώς η Φενέρμπαχτσε θα μας κερδίσει. Αυτό πρέπει να κάνουμε, μία καλή εμφάνιση και να πάρουμε την πρόκριση.

Σας βλέπουμε ήρεμο και ήσυχο πριν από έναν αγώνα προημιτελικής φάσης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Ποτέ δεν είπα ότι είμαι άνετος και το θεωρώ εύκολο και σίγουρο. ΑΝτιθέτως είπα ότι ήρθαμε εδώ να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση. Οι στατιστικές είναι περισσότερο για τους δημοσιογράφους γιατί όσο και να έχεις την κατοχή της μπάλας εάν δεν κυριαρχείς στον αγώνα βάζοντας γκολ, τότε αυτό δε μετράει. Επίσης όσες ευκαιρίες και αν δημιουργήσεις αν δε βάλεις γκολ δε μετράει. Οι στατιστικές είναι περισσότερο για να τις συζητάμε. Ήμασταν καλύτεροι θεωρώ από τον αντίπαλο για 70 λεπτά και από το πέναλτι και μετά έπεσε η απόδοσή μας το έχουμε πει αυτό. Σεβόμαστε τη Φενέρμπαχτσε γιατί είναι πολύ καλή ομάδα, όμως είμαι σίγουρος πως και η Φενέρμπαχτσε μας σέβεται γιατί ξέρει ότι έχει απέναντί της έναν καλό αντίπαλο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!