ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

11o σερί πρωτάθλημα για τα κορίτσια του Θρύλου

Το 11ο διαδοχικό πρωτάθλημα και 15ο της ιστορίας της πανηγύρισε ο πολυνίκης Ολυμπιακός στο πόλο Γυναικών! Τα κορίτσια του Θρύλου διεύρυναν την κυριαρχία τους στο άθλημα εντός ελληνικών συνόρων, κατακτώντας έναν ακόμα τίτλο, καθώς στον τρίτο τελικό της Α1, νίκησαν με 10-7 τον ΝΟ Βουλιαγμένης στο Παπαστράτειο και έκαναν το 3-0 στη σειρά.

Στην τρίτη «μάχη» των τελικών, οι «ερυθρόλευκες» του Δημήτρη Κραβαρίτη, αν και βρέθηκαν πίσω με 4-1, έκαναν την ανατροπή και έφτασαν στη νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2023-24, στην οποία έδωσαν το «παρών» και στον τελικό του Final-4 του Champions League στη Βαρκελώνη.

Ο σύλλογός μας μετράει, πλέον, 311 τίτλους στην ιστορία του (310 η Μπαρτσελόνα), στα πέντε βασικά ομαδικά αθλήματα (σε επίπεδο Ανδρών-Γυναικών).

Ο Ολυμπιακός δεν «μπήκε» καλά στο ματς και στο ξεκίνημα (6:25) της δεύτερης περιόδου, βρέθηκε πίσω με 4-1 από τον ΝΟ Βουλιαγμένης. Ο Θρύλος ανέβασε «στροφές» και με τέρματα των Σιούτη (5:20) και Β. Πλευρίτου (2:27), μείωσε σε 4-3, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν την «αντεπίθεσή» τους και προηγήθηκαν για πρώτη φορά, στο 4:06, με τη Χυδηριώτη στην παίκτρια παραπάνω, ενώ η Β. Πλευρίτου διαμόρφωσε το 7-5 του ημιχρόνου, με τον ίδιο τρόπο, στο 0:41. Στην τέταρτη περίοδο, ο Ολυμπιακός διατήρησε την κυριαρχία του και ξέφυγε με +3 (8-5), με την Χυδηριώτη (5:45), ενώ η Ελ. Πλευρίτου «έγραψε» το 9-6, 4:02 για το φινάλε. Το τελικό 10-7 διαμόρφωσε η Σάντα στην κόντρα (0:30).

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-1, 4-1, 3-2

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!