ΜΠΑΣΚΕΤ

Άνετη νίκη – Αγωνία με Πετρούσεφ

Ο Ολυμπιακός «διέλυσε» τον Κολοσσό στην Ρόδο με 100-66, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Top 6 της Basket League, όμως, έχασε τον Φιλίπ Πετρούσεφ.

Ο Σέρβος φόργουορντ υπέστη διάστρεμμα στο 16’ και η σοβαρότητα της κατάστασής του θα διαπιστωθεί αύριο (13/05).

Όσον αφορά στην αναμέτρηση, οι «ερυθρόλευκοι» με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο (19-23) δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία. Οι Ροδίτες προηγήθηκαν με 14-9 στο 6’, όμως, ο Μόουζες Ράιτ ανέλαβε δράση και με ένα σερί 6-0 η ομάδα μας προσπέρασε με 14-5 στο 8. Έκτοτε οι γηπεδούχοι υποχρεώθηκαν να βλέπουν σταθερά την πλάτη των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Με καλή άμυνα και πρωταγωνιστές τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Άλεκ Πίτερς ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του (19-33) και έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο στο +11 (37-48). Στην επανάληψη, ωστόσο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν νωρίς την υπόθεση νίκη… Και το έκαναν…

Βασιζόμενοι στην τριπλέτα Πίτερς – Παπανικολάου – Κάνααν εκτόξευσαν τη διαφορά στους 22π. (40-62 στο 24’) και όχι μόνο φρόντισαν να διατηρήσουν τις αποστάσεις, αλλά και να τις αυξήσουν. Το +34 του τελικού 66-100 ήταν και η μεγαλύτερη τιμή.

Στο διάστημα αυτό ο κόουτς είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει παίκτες που συνήθως στερούνται χρόνο συμμετοχής. Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Τανούλης, ο οποίος στο τέλος δέχθηκε φατούρο και μπουγέλο ως… επιβράβευση από τους συμπαίκτες του για την καλή του εμφάνιση.

Υπενθυμίζουμε πως η ομάδα μας ταξίδεψε στην Ρόδο χωρίς τους Τόμας Γουόκαπ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη (ξεκούραση), Μουστάφα Φαλ (έμεινε εκτός ως 6ος ξένος) και Ίγκνας Μπραζντέικις, Λουκ Σίκμα και Νικόλα Μιλουτίνοφ (δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League).

Δεκάλεπτα: 19-23, 37-48, 48-79, 66-100.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!