ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι δηλώσεις του κόουτς μετά την ήττα στο ΣΕΦ

Την αναγκαιότητα να γυρίσει ο Ολυμπιακός τον διακόπτη και να πάει στο ΟΑΚΑ για να κάνει το παιχνίδι του, τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Έκανε πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι. Η δική μου εκτίμηση είναι πως είναι προφανές ότι δεν διαχειριστήκαμε την πίεση και το διακύβευμα του τι μας έδινε το ματς αυτό, με αποτέλεσμα να χάσουμε τόσα ανοικτά σουτ, 13 χαμένες βολές, λέι απ στο τέλος και να πάρουμε λάθος αμυντικές αποφάσεις. Ξέραμε ότι όταν το παιχνίδι είναι κλειστό ο Παναθηναϊκός επιτίθεται κυρίως με drive και πάσες μέσα στην ρακέτα. Εμείς έπρεπε να γεμίσουμε τη ρακέτα μας και εκεί δώσαμε πολλά ανοικτά καλάθια στον Παναθηναϊκό. Δίκαια κέρδισε σήμερα. Εμείς πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη πνευματικά και να πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας την Παρασκευή εκεί, ελπίζοντας πως θα ανταποκριθούμε όλοι μας καλύτερα στις συνθήκες και στις περιστάσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού».

Για τον Ναν, είπε κατόπιν σχετικής ερώτησης: «Προφανώς ήταν καθοριστικός. Είχε 25 πόντους, πήρε καλές αποφάσεις, κρίσιμα καλάθια».

Για το αν υπάρχει ομοιότητα του 5ου τελικού με το 5ο ματς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την Μπαρτσελόνα, σχολίασε: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας στο τελευταίο παιχνίδι. Να παίξουμε με λιγότερη πίεση και όπως πρέπει γιατί σήμερα ήμασταν πολύ διστακτικοί σε πολλά πράγματα. Υπάρχουν κάποιες κομβικές φάσεις μέσα σε ένα παιχνίδι. Ακόμα και το τρίποντο του Γκραντ στην λήξη του ημιχρόνου και ενώ ήμασταν δέκα πόντους μπροστά, για εμένα είναι καθοριστικό. Ή σε επιθετικό ριμπάουντ που πέφτει κάτω ο Λεσόρτ και σκοράρει τη μπάλα. Υπήρξαν συγκυρίες που ήταν κόντρα, αλλά συνήθως αυτές πάνε με την ομάδα που παίζει με αυτοπεποίθηση. Αμυντικά στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί. Ο Παναθηναϊκός είχε 8/13 τρίποντα, κάναμε over helping σε πολλές φάσεις και αφήναμε ανοικτούς πολλούς παίκτες ή κάναμε λάθος περιστροφές και αφήναμε παίκτες που είναι καλοί σουτέρ να βρουν ρυθμό. Επίσης, έπρεπε να ήμασταν καλύτεροι στα ριμπάουντ. Οι ψηλοί μας έπρεπε να αμυνθούν περισσότερο σε φάσεις ένας εναντίον ενός, αλλά και σε διεισδύσεις των γκαρντ. Αν δεν σταματάς τον αντίπαλο, γιατί εκεί του επιβάλλεσαι πνευματικά, εκείνος επειδή έχει επιθετικό ταλέντο όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα παίξει με αυτοπεποίθηση. Εμείς έπρεπε νωρίτερα να θέσουμε τις βάσεις για το παιχνίδι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!