ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλική ήττα από την Νότιγχαμ

Ηττήθηκε ο Ολυμπιακός στο φιλικό ματς με τη Nottingham Forest στο «Γ. Καραϊσκάκης», με 3-4, σε έναν αγώνα γιορτή για τους «ερυθρόλευκους». Πριν από την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης, όλη η ομάδα του Ολυμπιακού μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, και τους προπονητές Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, έχοντας μαζί τους και τα ευρωπαϊκά τρόπαια UEFA Europa Conference League και UEFA Youth League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του φιλικού, από νωρίς και οι δύο ομάδες έδειξαν τις διαθέσεις τους για να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Στο 11′ ο Ολυμπιακός απείλησε με την κεφαλιά του Μαρτίνς, μετά τη σέντρα του Κοστίνια από τα δεξιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 15′ η Nottingham Forest άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γουντ έκανε την κεφαλιά πάσα και ο Γέιτς με δεύτερη κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 0-1. Λίγο αργότερα ήρθε η ισοφάριση των «ερυθρόλευκων». Συγκεκριμένα, στο 24′ ο Κοστίνια έκανε την μπαλιά στον Μαρτίνς, ο οποίος μετά από ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή και με πλασέ σημείωσε το 1-1.

Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία στο 34′ με τον Μασούρα για να προηγηθεί, όταν προσπάθησε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα των Άγγλων έξω από την περιοχή, με την μπάλα να πηγαίνει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 43′ έγινε το 1-2 με το πλασέ του Γουντ μετά από διώξιμο του Τζολάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Nottingham Forest μπήκε δυνατά στο ματς και στο 61′ έκανε το 1-3. Ο Άντερσον έκανε την απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να πηγαίνει στο αριστερό δοκάρι του Τζολάκη και στην επαναφορά ο Γουντ έδωσε στον Γέιτς και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ το 1-4 έγινε μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Ελάνγκα και πλασέ.

Ο Ολυμπιακός μετά από αλλαγές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αντέδρασε και στο 74′ ο Ορτέγκα έκανε τη σέντρα από τ’ αριστερά, ο Βέλντε έκανε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε άουτ. Όμως στο 78′ μείωσε σε 2-4 με ωραίο γκολ. Υπέροχη συνεργασία του Γιάρεμτσουκ με τον Τσικίνιο, ο Ουκρανός πήρε ξανά την μπάλα και «άνοιξε» στ’ αριστερά στον Βέλντε, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση όμως σταμάτησε στο δοκάρι της Nottingham Forest και στην επαναφορά ο Μαρτίνς με πλασέ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς.

Το τελικό 3-4 διαμορφώθηκε στο 89′, μετά από ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Βέλντε από τ’ αριστερά της μεγάλης περιοχής, ενώ ο Ολυμπιακός είχε καλή ευκαιρία για την ισοφάριση στο 90+1′ όταν ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γιάρεμτσουκ πήρε την κεφαλιά αλλά δε σημάδεψε σωστά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Αποστολόπουλος (71′ Ορτέγκα), Πιρόλα, Ρέτσος, Κοστίνια (71′ Ροντινέι), Στάμενιτς (62′ Μπακούλας), Έσε, Τσικίνιο, Μασούρας (71′ Βέλντε), Μαρτίνς, Κωστούλας (71′ Γιάρεμτσουκ).

Νότιγχαμ Φόρεστ (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Σελς, Μουρίγιο (83′ Μιλένκοβιτς), Σανγκαρέ (57′ Ελάνγκα), Γουίλιαμς (83′ Μορέιρα), Άντερσον (73′ Αβονίγι), Γκιμπς-Γουάιτ (57′ Οντόι), Γουντ (73′ Σίλβα), Ντομίνγκεζ (57′ Ντανίλο), Γέιτς (90′ Άμποτ), Μπόλι (75′ Ομομπαμιντέλε), Άινα (83′ Τόφολο).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!