Uncategorized

Κριτήριο… οι αρχές και οι σταθερές της ομάδας

Σας είχαμε προαναγγέλλει ένα άρθρο που θα αποτυπώνει την δικιά μας οπτική πάνω στο θέμα των τελευταίων εβδομάδων που ακούει στο όνομα … Πάτρικ Γιάνκ . Οι δυσάρεστες εξελίξεις όμως μας πρόλαβαν και θα πρέπει να συμπεριλάβουμε εντός του κειμένου μας και τον πολύ άτυχο της Παρασκευής Ντάνιελ Χάκετ.

Ο Ολυμπιακός του Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλου όλα αυτά τα χρόνια των μεγάλων επιτυχιών αλλά και των αποτυχιών που βρέθηκαν στον δρόμο του, τροχοδρομεί πάνω σε ορισμένες βασικές και απαράβατες αρχές και σταθερές. Συγκεκριμένα στο ερώτημα που απασχολεί αρκετούς για το αν και πόσο μπορεί να περιμένει ο Ολυμπιακός τον Πάτρικ Γιάνκ η απάντηση θα δοθεί μέσα από την ίδια την ομάδα. Το «ένας για όλους και όλοι για έναν» βρίσκει πλήρη εφαρμογή στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Η διοίκηση, το προπονητικό team αλλά και οι συμπαίκτες του Πάτρικ τον στηρίζουν και θα τον στηρίξουν για αρκετό διάστημα ακόμα. Σίγουρα ο πρώτος όλων που θα ήθελε να βλέπει τον Γιάνκ πάνω στο παρκέ να αποδίδει στο 100% των δυνατοτήτων του είναι ο κόουτς Σφαιρόπουλος. Με βεβαιότητα, θα ήταν πιο εύκολο για τον ερυθρόλευκο τεχνικό να πάει στην διοίκηση και να ζητήσει παίχτη προς αντικατάσταση του Πάτρικ . Όλη η ομάδα όμως έχει επιλέξει το δύσκολο μονοπάτι πάνω ακριβώς στις αρχές και τις αξίες που είναι κτισμένη. Αυτός ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια έχει μάθει να στηρίζει πάνω απ’ όλα ανθρώπους και μετά αθλητές, συμβόλαια και καριέρες με το όποιο κόστος στο αγωνιστικό κομμάτι . Δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά και στον σοβαρό τραυματισμό του Πάτρικ Γιάνκ . Προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι ο Γιάνκ, παιχνίδι με το παιχνίδι θα ανεβάζει στροφές, θα βελτιώνει την εικόνα του, θα βρει ρυθμό και όταν ανακτήσει και την τσακισμένη του αυτοπεποίθηση θα γίνει και αγωνιστικά αυτό που βλέπουμε στην εξωτερική του όψη… ΘΗΡΙΟ.

Από το Σάββατο το πρωί όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε ο Ντάνιελ Χάκετ στο λιμάνι πάγωσαν. Το χρονικό διάστημα των 2 και βαλε μηνών που θα χρειαστεί ο Ιταλοαμερικανικός γκαρντ για να επανέλθει φαντάζει ατελείωτο κυρίως λόγω των συνεχόμενων και σημαντικών αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος έχει αποφασίσει σε πρώτη φάση να πορευτεί ως έχει και να μην προχωρήσει σε κάποια προσθήκη .Οι λόγοι είναι κυρίως ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή στην αγορά δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ντάνιελ . Επίσης πρέπει να αναλογιστούμε πόσο χρόνο θα χρειαστεί να

γίνει μια προσθήκη και να ενταχτεί ο παίχτης σε ένα ικανοποιητικό βαθμό στον τρόπο λειτουργιάς και στη χημεία της ομάδας . Δεδομένης της κατάστασης θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και να βγουν μπροστά παιδιά που έψαχναν την ευκαιρία τους όπως ο Γιάννης Αθηναίου που θα κληθεί να μας δείξει αυτό που πιστεύουμε πολλοί ότι μπορεί να προσφέρει 5 έως 10 ποιοτικά λεπτά στην Ευρωλίγκα και να δώσει ανάσες σε παίχτες όπως ο Σπανούλης, ο Μάντζαρης και ο Γκρίν που δεδομένα θα ανεβάσουν τους χρόνους τους πάνω στο παρκέ. Επιπρόσθετα ο Βασίλης Τολιόπουλος ένα αρκετά ταλαντούχο παιδί που το πιστεύουν στην ομάδα ως μια σημαντική μελλοντική επένδυση, θα πάρει ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα για να αποκτήσει σιγά σιγά εμπειρίες και παραστάσεις σε υψηλότερο επίπεδο.

Ευχή μας είναι, να μην χρειαστεί να ασχοληθούμε πάλι με τραυματισμούς, αντικαταστάσεις προσθήκες και αφαιρέσεις. Η ομάδα αυτή έχει χτυπηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια από σοβαρούς τραυματισμούς που έχουν παραμορφώσει προς το χειρότερο τις πραγματικές της δυνατότητες . Ότι και αν συμβεί όμως δεν θα πάψει ποτέ να ισχύει η επιγραφή μέσα από τα αποδυτήρια των ερυθρολεύκων … «all for one, one fore all».

#basketikossef

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!