Uncategorized

Η συνέντευξη του Kill Bill

Συνέντευξη παραχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης στο Eurohoops Greece όπου μιλησε για τους συμπαίκτες του, για τα εκτός έδρας αποτελέσματα του Ολυμπιακού, καθώς και για την καλύτερη φετινή του αγωνιστική κατάσταση.
Συγκεκριμένα  δήλωσε :

– Ο Ολυμπιακός την περσινή σεζόν είχε πρόβλημα εκτός έδρας και του στοίχισε. Φέτος, έχετε ήδη 3 σημαντικές νίκες μακριά από το ΣΕΦ.
“Δεν έχει αλλάξει κάτι. Απλά αυτό που έγινε πέρυσι ήταν κάτι σπάνιο. Ερχόμαστε ξανά στα κανονικά μας επίπεδα. Είναι κανόνας στη ζωή του αθλητισμού να έχεις καλές σεζόν, αλλά και κακές σεζόν. Έγινε κάτι που δεν το είχε συνηθίσει κανείς. Ούτε εμείς, ούτε ο κόσμος. Η πραγματική μας εικόνα και ο χαρακτήρας που έχουμε χτίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια μακριά από το σπίτι μας, είναι αυτός που δείχνουμε τώρα.
Μας παραξένεψε και μας απογοήτευσε αυτό που συνέβη πέρυσι, να χάνουμε συχνά και πολλές φορές να χάνουμε και εύκολα. Τώρα κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα. Έχουμε υποστεί και κάποιες ήττες εκτός προγράμματος, αλλά είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια και τόσο μεγάλη η διοργάνωση, που αυτά είναι πολύ δύσκολο να τα αποφύγεις. Κάθε εμπόδιο είναι για καλό, οτιδήποτε γίνεται στη ζωή μας ή στον αθλητισμό, γίνεται για καλό.
Λέω εγώ για παράδειγμα, πως αν είχαμε νικήσει την Γαλατά, μπορεί να μην είχαμε κερδίσει και τα δύο παιχνίδια της διπλής αγωνιστικής μετά. Αν είχαμε νικήσει την Μακάμπι, μπορεί να χάναμε εδώ από την Νταρουσάφακα. Σημασία έχει να μαθαίνεις, να γίνεσαι πιο δυνατός και να διαχειρίζεσαι σωστά τις κακοτοπιές που συναντάς. Θέλουμε να προχωράμε στον σωστό δρόμο και να μείνουμε πιστοί στις αρχές και τις φιλοσοφίες μας.
– Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και ποιοι οι σημαντικοί παίκτες – κλειδιά. Για να πάει ο Ολυμπιακός μακριά, σίγουρα χρειάζεται να βρει πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Στο ματς με την Νταρουσάφακα είδαμε αρκετούς συμπαίκτες σου να βγαίνουν μπροστά και να δίνουν πολύ σημαντικές βοήθειες. Σε χαροποιεί αυτό το γεγονός, σε κάνει πιο αισιόδοξο;
“Με χαροποιεί πολύ και είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου. Τους θεωρώ οικογένειά μου, ζούμε τόσα πολλά μαζί, καλές και άσχημες στιγμές. Η ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες. Είμαι πολύ χαρούμενος που πολλά παιδιά βγήκαν μπροστά με τον δικό τους τρόπο. Δεν είναι μόνο το σκοράρισμα. Να το πούμε μια φορά ακόμα και να το ακούσει όλος ο κόσμος. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο το σκοράρισμα. Μπορείς να είσαι πρωταγωνιστής με τον δικό σου τρόπο. Άλλος με πολύ καλή άμυνα, άλλος με ένα καλό σκριν, άλλος παίρνοντας ριμπάουντ, άλλος κλείνοντας πάσες, άλλος μπορεί να δημιουργεί χωρίς να γράφει ασίστ. Είναι πράγματα μπασκετικά που τα καταλαβαίνουν μόνο αυτοί που ξέρουν μπάσκετ και τα επιβραβεύει ο προπονητής. Είναι σημαντικό όλοι να είναι έτοιμοι να βγουν μπροστά, η χρονιά είναι πολύ μεγάλη”.
– Ο Ολυμπιακός ως τώρα δείχνει να έχει πρόβλημα στην δημιουργία και πέρα από σένα δεν έχουμε δει άλλα παιδιά να δημιουργούν σταθερά και αποτελεσματικά. Σε ανησυχεί αυτό;
“Θα τα φτιάξουμε όλα. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει την ποιότητα να δημιουργεί με διαφορετικούς τρόπους. Κάποιες φορές συνεργαζόμαστε καλά, αλλά δεν μπαίνει το καλάθι, οπότε δεν μετράει η ασίστ. Κάποια παιδιά σιγά – σιγά προσαρμόζονται παραπάνω. Ο Ολυμπιακός ξέρει πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι της δημιουργίας και είμαι αισιόδοξος πως θα ανταπεξέλθουμε σε αυτό στο μέλλον”.

– Πως γίνεται ο καιρός να περνάει και εσύ να είσαι καλύτερος; Πως εξηγείται; Η ξεκούραση το καλοκαίρι ή έχεις κάποιο μυστικό αλά Μπέντζαμιν Μπάτον και δεν μας το λες;
“Είναι πολύ πιο απλό! Αγαπάω υπερβολικά αυτό που κάνω. Όσο παίζω μπάσκετ, θέλω να είμαι πάντα ανάμεσα στους καλύτερους! Όλα τα άλλα καθορίζονται και τροφοδοτούνται από αυτή την θέληση”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!