Uncategorized

Οι μεγαλύτερες νίκες του Τάκη Λεμονή

Ο Τάκης Λεμονής στα 57 του ξανακάθετε στον πάγκοντου Θρύλου και το Red Pen24 θυμάται τα πιο μεγάλα παιχνίδια στην προπονητική καριέρα του στον Ολυμπιακό!
Φυσικά ο Τάκης υπήρξε και ποδοσφαιριστής της ομάδας μας με πολλές επιτυχίες. Συγκεκριμένα
σαν ποδοσφαιριστής κατέκτησε 5 Πρωταθλήματα Ελλάδος:(1979/80, 1980/81, 1981/82, 1982/83, 1986/87) 1 Κύπελλο Ελλάδος: 1980/81, ενώ ως προπονητής του Θρύλου κέρδισε 4 πρωταθλήματα :(2000/01, 2001/02, 2006/07, 2007/08) 1 Κύπελλο : 2008 και 1 Super Cup Ελλάδος: 2007.

Πάμε να τα θυμηθούμε λοιπόν:

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ για τον Θεσμό του Κυπέλλου και οι πρωταθλητές ξεσπούν πάνω στους κιτρινόμαυρους. Τα γκολ μπαίνουν το ένα μετά το άλλο και το ρολόι του γηπέδου όπως έλεγε το τότε γνωστό σύνθημα μέτραγε 6 τέρματα. Μια μεγάλη νίκη που φυσικά πιστώνεται στην εντυπωσιακό κοουτσάρισμα του Τάκη Λεμονή και 6 γκολ μετά από το 1981!

Μία από τις πιο μεγάλες εκτός έδρας επιτυχίες του στην πρώτη του χρονιά ήταν η τεράστια νίκη μέσα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όταν και πάλι για το κύπελλο Ελλάδος ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 απ τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και με υπεροπτικό χαρακτήρα υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου οι ερυθρόλευκοι κάνουν πάρτυ και πετυχαίνουν 4 τέρματα απέναντι στον ΠΑΟ. Τελικό.. 1-4 και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

Την επόμενη σεζόν (2001-02) η ΑΕΚ έρχεται στο ΟΑΚΑ και παίζει για δύο αποτελέσματα για να κατακτήσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδος θέλουν μόνο νίκη και σε ένα ματς όπου παρά την κακή διαιτησία του Βασσάρα η καρδιά του πρωταθλητή μιλάει ξανά και οι Πειραιώτες κερδίζουν με 4-3 με τον πανηγυρισμό του Τάκη Λεμονή όταν κλειδώνει η νίκη να μένει στην ιστορία!

Ο Τάκης Λεμονής στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό και στην επίσης επιστροφή του στο champions league καταφέρνει να κάνει αυτό που δεν μπορούσε δυστυχώς οποιοσδήποτε προηγούμενος προπονητής των πρωταθλητών τόσα χρόνια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και από εκεί και πέρα ο Θρύλος σπάει το ρόδι και φέρνει τη μία νίκη μετά την άλλη. Κερδίζει λοιπόν μέσα στη Γερμανία την Βέρντερ Βρέμης με το εντυπωσιακό 1-3, την Λάτσιο μέσα στην Ιταλία 1-2 (μάλιστα η Λάτσιο προηγήθηκε  με γκολ που η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ αλλά ο Θρύλος γύρισε το ματς) και φυσικά νίκησε και μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την Βέρντερ με 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των  16 της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Θυμηθείτε τις δύο μεγάλες νίκες με τους Γερμανούς

Ο Τάκης Λεμονής το 2001 είχε ρίξει την τεσσάρα του μέσα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και φυσικά ήθελε μια ανάλογη νίκη μέσα στην έδρα του Θρύλου. Όπερ και εγένετο! Ο Ολυμπιακός και πάλι για τον θεσμό του κυπέλλου όπως και το 2001 συναντά τον Παναθηναϊκό λοιπόν το 2008 και  καταφέρνει να τον φιλοδωρήσει και πάλι με 4 γκολ. Λούα- Λούα, Τοροσίδης , Κοβάσεβιτς και Νούνιες ήταν οι 4 σκόρερ με τον Τάκη Λεμονή να γράφει και πάλι το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!